Cum dezactivam screensaverul, functia lock screen si logarea cu parola in Ubuntu Linux – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa invatam impreuna cum sa dezactivam functia Lock Screen, screensaver-ul si introducerea parolei de fiecare data cand ne logam in sistemul de operare Ubuntu Linux. Lock Screen se activeaza automat atunci cand screensaver-ul intra in functiune. Acest Lock screen are functia de a proteja sistemul de operare in cazul in care lipsim din fata calculatorului timp de 5 minute. Acesta se va activa automat si cine va dori sa foloseasca PC-ul va trebui sa stie parola de logare pentru al putea utiliza. By default, sistemul de operare Ubuntu Linux vine setat ca dupa 5 minute de neutilizare a PC-ului sa intre in functiune screensaverul si odata cu acesta si functia Lock screen. E destul de enervanta aceasta setare ce vine by default si nu face decat sa ne bage bete in roate daca vrem sa privim un film sau un clip mai lung de 5 minute, va trebui sa stam cu mana pe mouse sa-l miscam la fiecare 5 minute ca sa nu se activeze screensaverul si lock screen-ul. Din fericire nu trebuie sa ne ingrijoram pentru ca aceasta setare poate fi modificata foarte usor asa cum am prezentat si in acest tutorial video. Fie putem dezactiva aceasta setare fie putem mari timpul de asteptare pentru activarea acestei setari. Un alt lucru enervant mai ales pentru cei invatati cu windowsul este introducerea parolei de fiecare data cand acestia se logheaza pe ubuntu Linux. Eu unul m-am obisnuit si chiar nu ma deranjeaza sa introduc parola atunci cand ma loghez pe sistemul de operare. Aceasta functie este foarte utila in cazul in care folositi un Laptop, in cazul unui furt, hotul nu va va putea accesa datele avand nevoie sa stie parola pentru a se autentifica. Dar, cum spuneam, pentru cei ce sunt invatati ca pe Windows, ca logarea sa se faca automat, exista din fericire si posibilitatea dezactivarii acestei functii asa cum am aratat in acest tutorial video. Aveti posibilitatea sa dezactivati sunetul de Log-in dar din pacate se pare ca versiunea 10.04 are un bug in acest sens, pentru ca, desi am ales in tutorial ca sunetul de Log-in sa nu se mai auda, ele tot s-a auzit dupa un restart demonstrativ. Screensaver-ul setat by default la instalarea Ubuntu este negru dar aveti posibilitatea sa alegeti chiar si screensavere 3D ce vin deja incluse in acest sistem de operare.
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (28)

  • Multumim Adrian de tutorial este minunat,eu folosesc de 2 ani ubuntu dualboot si este minunata aceasta distributie.Eu tin lock screen-ul pe off si screenserverul la 10min mi se pare cel mai bne asa.

  • pentru a anula acel sunet la deschidere se intra pa sunete/preferinte si unde apare sound ubuntu se selecteaza none si nu se mai aude la deschidere acel sunet,bafta

  • Ma ajuta cineva.? vreau sa instalez ubuntu linux cu wubi.Am win7 64 bit am descarcat ubu. lin vresiunea64 bit. Cand da sa termine instalare imi da eroare. c:\users\silvia\appdata\local\temp\wubi-9.10ubuntu1-rev160.log. M-am dus la fisieru cu pricina dar ce sa fac ca e o mataraie acolo de nu te vezi.

  • Salut Adrian. Vreau sa te intreb si eu ceva. Nu stii daca se poate juca Counter Stricke 1.6 pe ubuntu? Dak se poate renunt de tot la windows:P Ms anticipat!

    • Tot dual boot iti recomnd si eu, daca nu stii cum se face, am realizat si un tutorial despre asta. Scrii in casuta de cautare din dreapta sus de pe margina neagra: Instalare Ubuntu Linux in dual boot cu Windows, dai enter si vei gasi tutorialul.

      bogdan: Counter Stricke 1.6

      Da, merge si cs 1.6 pe ubuntu

    • bogdan: Salut Adrian. Vreau sa te intreb si eu ceva. Nu stii daca se poate juca Counter Stricke 1.6 pe ubuntu? Dak se poate renunt de tot la windows:P Ms anticipat!  

      Da merge citeste Aicea,instalezi wine si pe urma instalezi cs-ul ca si pe windows...

    • bogdan: Salut Adrian. Vreau sa te intreb si eu ceva. Nu stii daca se poate juca Counter Stricke 1.6 pe ubuntu? Dak se poate renunt de tot la windows:P Ms anticipat!  

      Sa-ti spun sincer nustiu, dar vezi si singur.

  • Prin wubi nu se merita sa instalezi mai bne faci un dualboot cu W7 decat sa te chinui atat.Oricum din cate stiu vers de x64 are multe probleme si nu merge pe orice system.

    • Neagu: mersi iuliane dar mai astept niste raspunsuri.  

      Acelasi lucru te sfatuiesc si eu. Daca instalezi cu Wubi si ai un nou grub in update-uri te-ai ars, sa dus dracu ubuntu tau.... Wubi se merita pus doar asa, pt 1 zo sa zicem si nu merita sa te chinui sa-l faci sa mearga daca nu-ti merge din prima, crede-ma ca chiar nu merita. Mai bine bagi un CD si il rulezi Live decat cu Wubi.Nu recomand nimanui Ubuntu pe 64 biti cum nu recomand nimanui nici Windows pe 64 biti, aceste sisteme nu sunt "tabacite" e o arhitectura la inceput de drum, unde unele lucruri ori nu merg ori merg pe jumate.

    • zam77: Frumos explicat dar ai ideie cum se schimba imaginea din ecranul de log on?  

      O sa fac si despre asta un tutorial in curand

  • schimbi la 2 ore scrensaverul si osa mearga asta este primul coment sper ca nu veti fii suparati VA MULTUMESC sunteti ce mai TARIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Related Post

This website uses cookies.