Configurație PC ieftin cu procesor Intel Skylake și SSD

Configurație PC ieftin cu procesor Intel Skylake și SSD

Salut prieteni, astăzi este rîndul unei configurații Pc ieftina și echilibrata.
Configurația PC este bazata pe Intel Skylake, care este ultima generație de procesoare de la Intel, care folosesc tehnologia de fabricație pe 14nm. Asta înseamna ca procesoarele sunt mai performante și mai economice, implicit mai reci.
Sistemul nostru poate fi folosit si pentru gaming, dacă se atașează placa video opționala, pe care am lăsat-o la sfîrșit. Nu pot spune ca este cel mai bun PC pentru gaming, dar cu siguranța este un System destul de capabil, mai ales cu placa video Nvidia GTX950.
Sincer am pîndit acest moment, în care Intel a lansat gama Skylake mai accesibila; Pentru ca ultimul sistem bazat pe Intel Skylake, a ieșit cam scump, dar și extreme de performant.

Configurație PC ieftin cu procesor Intel Skylake și SSD

Ce-am folosit la configurarea sistemului ?
1. Procesorul Intel Pentium G4400 este un i3 fără HyperThreading, dar cu suficienta putere pentru orice sarcina. Probabil ca nu este ca un i5 sau un i7, dar este și cu mult mai ieftin decît acestea.
2. Placa de baza este de la Asus și este dotata cu mai tot ce-i trebuie utilizatorului, fără pretenții și dotări avangardiste.
3. SSD-ul este de la San Disk, un producător care știe cate ceva despre flash Nand, firmware pentru stocare și controller, doar este cel mai respectat producător de carduri de memorie.
4. Memoria este de la Patriot, un kit de 4×2 Giga, ca sa mergem un dual channel (lățime de banda dublata).
5. Sursa este de la Corsair, o sursa decenta și de 10 ori mai buna decît sursele stock de pe sistemele gata făcute.
Opțional pentru pasionații de jocuri am pus in configurație o placa video Nvidia GTX950, placa care nu este absolut necesara. V-am spus, este doar pentru pasionații de gaming. In mod normal, PC-ul va funcționa și fără acea placa video, deoarece procesorul are propria grafica integrata.
Procesor Intel® Pentium™ G4400, 3.30GHz, Skylake, 3MB, Socket 1151, Box
Memorie Patriot Viper 3 8GB (2x4GB) DIMM, DDR3, 1600MHz, CL9, 1.5V, XMP
Placa de baza ASUS H110M-A D3, Socket 1151
Solid State Drive (SSD) SanDisk Z400s, 2.5″, 128GB, SATA III
Sursa Corsair VS Series CP-9020096-EU, 450 W, PFC Activ, ATX 2.31, 12 cm fan, Negru
Carcasa Cougar Spike Black, Mini Tower, fara sursa, Negru
Opțional, pentru gameri:
Placa video Asus nVIDIA GeForce GTX 950 Strix OC GAMING, 2048MB, GDDR5, 128bit, 2 x DVI, HDMI, DisplayPort


Tutorial video – Configurație PC ieftin cu procesor Intel Skylake și SSD

ultimul system bazat pe Intel Skylake

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (45)

  • Buna seara! Am o sugestie de tutoriale sau serii de tutoriale:

    Puteri face o serie de tutoriale despre programarea in C/C++ cu Code Blocks? Sau o serie despre programul AutoCAD 2015? Mi-ar trebui foarte mult la facultate

    Oricum,felicitari pentru munca depusa pana acum!

    • E greu sa faci o comparatie, deoarece procesoarele, memoriile si placile grafice nu sunt echivalente. Sigur, se gasesc laptop-uri puternice, care depasesc un desktop mediu. De exemplu, laptop-ul meu (Acer Aspire VN7), depaseste la toate capitolele desktop-ul la care scriu acum. Totusi, cu desktop-ul mai simt ceva mai bine.laptop-ul meu (Acer Aspire VN7)
      In curând o sa fac un demo, in care vor rula jocurile populare pe laptop.
      Cert este ca, laptop-urile actuale au avansat foarte mult.

      • Pe mine nu ma intereseaza jocurile, ce ma face sa apreciez inca pc-ul e confortul in utilizare, poti muta tastatura si monitorul pe masa cum vrei. Pe mine un i3 ma multumeste plus un ssd. Bun tutorialul, prefer carcasa Cooler Master N200.

  • Cristi as dori un tutorial despre bitcoin si ce produs este rentabil de minerit bitcoin , ce este acum rentabil ? ...

    • La ora actuala nu mai este rentabil sa minezi. Bitcoin-ul este mai ieftin, dificultatea este mare si hardware-ul pentru minat este scump.

  • Salut Cristi.am net de la digi de 1000 mb/s.ce router gigabit,ai recomanda?.daca poti te rog sa faci un tutorial des pre routere gigabit.viitorul ne obliga sa tinem pasul cu tehnologia,si cu vitezele de net.multumesc mult...

  • sa ramanem totusi la stadiul de calculator office.
    nu poti sa te joci cu asa procesor ultimele aparitii in (full hd?) . doamne fereste
    poti sa pui ultima placa de la nvidia cred ca are un fps de 10.
    si asa tare ma tem de memoriile alea sa nu fie suportate de placa de baza ? Patriot cristi ?

    • Acest procesor, cu placa video GTX950 "optionala" poate rula orice joc la setari normale, fara AA, AF si alte metode de indulcire a pixelilor.
      Un i7 6700 este cu 800% mai scump, dar, doar cu 50-70% mai bun in jocuri.
      Sigur, in alte sarcini, ca editarea video, transcodare, arhivare, grafica, etc, un i7 6700 este mult mai bun, dar la gaming...

  • felicitari pentru tutoriale ! Te urmaresc de mult timp,totusi vreau sa intreb ce rost mai au astfel de tutoriale cel putin in zilele noastre ? desktopurile..sunt de domeniul trecutului...de pe cand eram noi mai mici...nu stiu chiar cine le mai foloseste si ce rost mai are sa-ti cumperi unul....aproape orice laptop din ziua de azi este la fel de performant,costa putin ,e mic si portabil .Eu personal am un ASUS seria F550 de 600 de euro pe care pot rula orice joc posibil si imposibil ..si nu m-a dezamagit pana acum...

    • Sa fiu sincer cu tine, dacă nu dai vreo 5000 de lei pe un laptop, nu-l poți folosi la treburi mai serioase sau pentru gaming; Pe cand cu un desktop la vreo 2500 te-ai scos.
      Monitoarele sunt mult mai bune decît ecranul unui laptop: acuratețe, rezoluție și culoare, unchi, timp raspuns.
      Tastatura dedicata este mai confortabila decît cea a unui laptop, plus ca după un timp sar tastele la laptop ca broaștele.
      Posibilitățile de stocare pe laptop sunt limitate de spațiul intern. Desktop-ul poți sa-l burdușești cu HDD-uri
      Trebuie sa recunoaștem însă ca, laptop-urile au avansat foarte mult. Peste 4000-5000 de lei avem tastaturi decente, ecrane cat de cat decente, procesoare puternice, etc. Dar asta la un preț ceva mai mare. Așteptam in continuare placi de sunet mai bune, difuzoare decente, sisteme de racire mai inteligent proiectate, butoanele înapoi lîngă touchpad, autonomie mai buna pentru laptop-urile puternice.
      Laptop-ul și desktop-ul își au fiecare locul lor pe birou sau in geanta. Fiecare folosește exact ceea ce ii este necesar.

  • Multumesc amandurora Cristian si Adrian pentru raspunsurile,prompte despre router gigabit.adrian am placa de retea gigabit si procesor i5 ca o informatie[suplimentara].noapte buna,tuturor

  • Aș dori să achiziționez aceste componente:
    Placa de baza Asrock 970 Pro3 R2.0, Socket AM3+, Chipset AMD 970, USB 3.0, ATX
    Memorie Kingston HyperX Fury Blue 8GB DDR3 1866 MHz CL10 Dual Channel Kit
    Procesor AMD FX X8 8300, AM3+, 8 nuclee, Frecventa 3.3 GHz, Cache L3 8MB, TDP 95W, Box
    Carcasa Zalman Z3 Plus
    De la mine din vechiul pc o să păstrez video mai GeForce gt 630 ; ssd de 60 ;HDD de 1 TB ;și o sursa spire de 420 W.
    PS: sunt novice și aș vrea o părere în special despre compatibilitatea placii de bază cu memoria ram.(dacă sta la acea frecvență).
    Și dacă merită față de ce ai prezentat tu?

  • salut
    stiti cum recuperez parola skype inca sint logat dar la un format sistem se sterge tot daca aveti o solutie....va multumesc.

  • Ai uitat sa pui un HDD la cos macar de 1 tb, si placa video gtx 950 pe 128bit mai bine cumpar un amd pe 256biti, amd este peste nvidia parerea mea.

Related Post

This website uses cookies.