Configurarea unui sistem performant pe platforma Sandy Bridge – tutorial video

Salut prieteni, astazi voi configura un computer plecand de la un procesor care face parte din familia Sandy Bridge, aceste procesoare sunt extrem de performante si vin cu o multime de imbunatatiri si optiuni noi.
Sandy Bridge este numele de cod al familiei de procesoare ce au iesit pe piata incepand cu 9 ianuarie 2011, acestea vin cu mai multe inovatii si functii noi, cea mai importanta inovatie este Turbo Boost ce ridica mult mai inteligent frecvanta procesorului cand este necesar, cand nu este cazul acesta consuma mai putin decat generatia trecuta, in concluzie avem mai putina energie consumata inutil si mai putina caldura, deci coolere mai mici.
O functie noua si foarte interesanta este Quick Sync, cu ajutorul acesteia se poate transcoda continut video extrem de rapid, procesoarele Sandy Bridge pot face de ras si cele mai performante placi video (nvidia-cuda, ati-stream), eu nu am crezut initial insa m-am convins de asta cind am bagat procesorul la treaba ( i7 2600).
Sistemul de azi este unul de top, am ales cele mai bune componente de pe piata, nu am facut risipa de bani, am luat cele mai performante componente dar am stat si cu ochiul pe buget, de la nivelul acesta in sus performanta este greu de gasit, iar daca o gasim ne costa enorm.
In ziua de azi orice sistem nou trebuie sa aiba un SSD, pentru sistemul de operare asta inseamna AUR curat, ce folos sa avem componente super performante daca avem un hard disk lent ?
Sursa aleasa este produsa de Seasonic, este ultima generatie de surse din gama performance, nici nu trebuie sa vorbesc prea mult, Seasonic fac surse de 30 de ani si pana acum nu au dezamagit niciodata, ba din contra, designul folosit in constructia surselor lor este cel mai copiat la ora actuala, chiar si Corsair apeleaza la ei pentru fabricarea surselor de top.
Carcasa este de vis, cred ca acest model o sa fie urmatoarea mea carcasa, cei care au realizat-o parca stiau de ce am eu nevoie, s-au gandit la tot, cautati cateva review-uri pe net si o sa intelegeti despre ce vorbesc.
Sper sa va placa configuratia, daca cumparati acest sistem, poate reveniti pe rubrica de comentarii sa ne spuneti cum se misca.
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 500 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !

Configuratia din tutorial + cateva alternative

Procesor 4 nuclee fara HT.
Intel® CoreTM i5-2500K SandyBridge, 3300MHz
Procesor 4 nuclee + HT = 8 nuclee vazute de sistem (alternativa mai performanta.
Intel® CoreTM i7-2600 SandyBridge, 3400MHz
Paca de baza.
Gigabyte PH67A-UD3-B3, socket 1155
Paca de baza cu UEFI (alternativa cu bios grafic).
Asus P8P67-LE, Socket 1155
Memorie DDR3.
TeamGroup Xtreem 4GB (2x2GB), DDR3, 2000Mhz
SSD pentru sistemul de operare.
Solid State Drive (SSD) OCZ OCZSSD2-2VTXE60G, 60GB
Hard Disk pentru stocare.
HDD Hitachi Deskstar 7K1000.C 1TB, 7200rpm, 32MB
Placa video, se pot monta 2 optional (SLI)
Asus nVidia GeForce GTX460 SE, 1024MB, GDDR5, 256bit
Sursa alimentare (PSU)
Sursa Seasonic X-760, 760W , 4 conectori PCI-X (multi GPU)
Carcasa tower Corsair (cable management, liquid cooling ready)
Carcasa Corsair Obsidian 800D FullTower
Carcasa tower mai ieftina (alternativa).
Carcasa Antec Tower Three Hundred

Atentie

Daca doriti sa cumparati aceste produse de la PcGarage, folositi acest voucher 88NX2AZW pentru o reducere de 1 % din valoarea totala a produselor.

de Cismaru Cristian

 

 

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (86)

  • Interesant subiectul din seara asta, bv.voua baieti.Cristi cand o sa faci urmatorul videotutorial dezvaluie mai mult din idexu de experienta windows,sunt curios cu cat ti-a punctat w7.sistemul tau.

  • Cristi, vezi ca sistemul costa mai putin de 60 de milioane, dar ai pus din greseala doua surse in cos, in loc de una.
    In legatura cu tutrialul, a iesit foarte bine, mai ales sistemul, dar pacat ca nu imi pot permite unul asa.

    Felicitari pentru tutoriale !

    PS: Hmmm, carcasa este totusi destul de scumpa, mai ales ca exista alternative mai ieftine si cu care poti face treaba buna.

  • Apreciez in mod constant tutorialele voastre, singura adaugare in cazul de fata ar fi pretul sistemului, crescut artificial prin adaugarea in cos a doua surse in loc de una.
    Multumesc

  • sal ma scuza-ti ca postez aici aces comentariu dar in alta parte nu mi-sa ras deloc am si eu o problema zic eu foarte mare nu pot instala windows 7 sau windows vista bag cd merge totul bine pana ajunge la final instalation si de acolo gata nu mai incarca am asteptat aproape 3 ore jumate si nimik poate ma ajuta cineva va rog mult sistem: processor AMD anthlon(tm)64 processor 3200+, MMX, 3DNou, 2.0GHZ
    Memory: 1536 ram hdd 160 gb placa video Geforce 7100 GS….plsss sa ma ajute cineva am incercat si cu stick sa instalez si la fel imi face ca si cu cd am verifica hdd si nu am nici o problema cu el am verificat si rami…si placa video nu am probleme…nu stiu ce sa mai fac nu vrea sa mearga nici cu cd…nici cu stik-ul…ajung pana la finis instalare si acolo nu mai merge..nu mai incarca..nu mi-se blocheaza pc-ul doar ca nu mai citeste nici cd si nici pe stik cand il bag face la fel xp merge minunat adik nu am probleme cu el doar cu vista si windows 7..spuneti-mi ce as putea sa fac va rog mult…va mltumesc

    • razvan: sal ma scuza-ti ca postez aici aces comentariu dar in alta parte nu mi-sa ras deloc am si eu o problema zic eu foarte mare nu pot instala windows 7 sau windows vista bag cd merge totul bine pana ajunge la final instalation si de acolo gata nu mai incarca am asteptat aproape 3 ore jumate si nimik poate ma ajuta cineva va rog mult sistem: processor AMD anthlon(tm)64 processor 3200+, MMX, 3DNou, 2.0GHZ
      Memory: 1536 ram hdd 160 gb placa video Geforce 7100 GS….plsss sa ma ajute cineva am incercat si cu stick sa instalez si la fel imi face ca si cu cd am verifica hdd si nu am nici o problema cu el am verificat si rami…si placa video nu am probleme…nu stiu ce sa mai fac nu vrea sa mearga nici cu cd…nici cu stik-ul…ajung pana la finis instalare si acolo nu mai merge..nu mai incarca..nu mi-se blocheaza pc-ul doar ca nu mai citeste nici cd si nici pe stik cand il bag face la fel xp merge minunat adik nu am probleme cu el doar cu vista si windows 7..spuneti-mi ce as putea sa fac va rog mult…va mltumesc  

      Ai probleme la placa de bază (vre-un modul de memorie al plăcii video î-ţi face figuri).

  • Interesant și nu prea.
    În 52 milioane ți-am făcut un sistem care rupe-n două ce ai tu acolo.

    Ai zis că ce ai configurat va fi super ok și peste 2/3 ani. Ei bine, în 2/3 ani cu siguranță vor apărea aplicații care să folosească 6 nuclee, deci deja ai un - la procesor.
    4GB DDR3 sunt ok deocamdată. Nu și în 2/3 ani.
    GTX460 e o placă ok, dar nu are ce să caute într-un sistem futureproof.
    Carcasa e un moft. Clar. Nu o să dea nimeni normal la cap 1400 RONI pe o carcasă.
    Sursa e foarte bună, probabil cea mai bună/utilă componentă din tot ce ai băgat acolo.
    SSD-ul e ok și el doar pentru că are un raport calitate/preț excelent la ora actuală.
    Se putea și mai bine...mult mai bine.
    http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/342360/

    • Andu: Interesant și nu prea.
      În 52 milioane ți-am făcut un sistem care rupe-n două ce ai tu acolo.Ai zis că ce ai configurat va fi super ok și peste 2/3 ani. Ei bine, în 2/3 ani cu siguranță vor apărea aplicații care să folosească 6 nuclee, deci deja ai un – la procesor.
      4GB DDR3 sunt ok deocamdată. Nu și în 2/3 ani.
      GTX460 e o placă ok, dar nu are ce să caute într-un sistem futureproof.
      Carcasa e un moft. Clar. Nu o să dea nimeni normal la cap 1400 RONI pe o carcasă.
      Sursa e foarte bună, probabil cea mai bună/utilă componentă din tot ce ai băgat acolo.
      SSD-ul e ok și el doar pentru că are un raport calitate/preț excelent la ora actuală.
      Se putea și mai bine…mult mai bine.
      http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/342360/  

      Inainte de toate trebuie sa te interesezi, sa citesti despre schimbarile cu care vine Sandy Bridge, mai ales Quick Sync.
      Procul pus de tine acolo este mai slab (media testelor) si mai scump, nu vreau sa vorbesc de transcodare...
      In afara de asta AMD-ul tau este pe 45nm (vs 32 i5 2500 k), asta la 6 nuclee inseamna o gramada de caldura, TDP 125w fara cooler bun?
      Placa video este performanta insa este prea scumpa, daca eu renunt la carcasa si mai bag o placa video s-a terminat, SLI scaleaza eficient pe sandy bridge.
      Nu inteleg de ce ai luat SSD-ul ala, cu toate ca are contoller sandforce, este limitat la IOps de contractul incheiat intre SandForce si OCZ.
      Memoria este exterm de..... value !
      Sursa corsair aleasa de tine este slabuta, 80Bronze = ineficienta, condensatori Rubycon se pun pe surse mai ieftine, ventilator galagios, de proasta calitate, de ce crezi ca sursa aleasa de mine costa dublu ?
      Pentru astfel de componente ai nevoie de stabilitate la alimentare, sursa asta nu cred ca poate oferi stabilitate, de eficienta nu vorbim pentru ca in Romania este ieftina energia electrica, sau nu?.
      As putea continua insa ma opresc aici.

      • cristi-admin:
        Inainte de toate trebuie sa te interesezi, sa citesti despre schimbarile cu care vine Sandy Bridge, mai ales Quick Sync.
        Procul pus de tine acolo este mai slab (media testelor) si mai scump, nu vreau sa vorbesc de transcodare…
        In afara de asta AMD-ul tau este pe 45nm (vs 32 i5 2500 k), asta la 6 nuclee inseamna o gramada de caldura, TDP 125w fara cooler bun?
        Placa video este performanta insa este prea scumpa, daca eu renunt la carcasa si mai bag o placa video s-a terminat, SLI scaleaza eficient pe sandy bridge.
        Nu inteleg de ce ai luat SSD-ul ala, cu toate ca are contoller sandforce, este limitat la IOps de contractul incheiat intre SandForce si OCZ.
        Memoria este exterm de….. value !
        Sursa corsair aleasa de tine este slabuta, 80Bronze = ineficienta, condensatori Rubycon se pun pe surse mai ieftine, ventilator galagios, de proasta calitate, de ce crezi ca sursa aleasa de mine costa dublu ?
        Pentru astfel de componente ai nevoie de stabilitate la alimentare, sursa asta nu cred ca poate oferi stabilitate, de eficienta nu vorbim pentru ca in Romania este ieftina energia electrica, sau nu?.
        As putea continua insa ma opresc aici.  

        cu tot cu sursa, carcasa, sandybridge-ul, 32 nanometri etc, îți zic că sistemul configurat de mine o să bată sistemul tău în orice joc/test.
        nu înțeleg cum vă puteți lua după lucruri de marketing (utile sau nu) gen Quick Sync.
        Da, nu știu ce înseamnă, dar îți mai zic ceva: nu interesează pe nimeni.
        Lucruri în genul au fost la fiecare serie nouă de procesoare/plăci video etc. Gen dual-channel-ul = frecție la picior de lemn. Performanțe mai mari, dar totodată neglijabile (2/5% = 0).
        Zici că mai pui o gtx460.
        Află că sursa aia a mea duce 2 x 6970 (game over).
        SSD-ul ales de mine e peste Vertex 2-ul tău în teste. Nu cu mult, dar e.
        Nu mai puneți botul la chestiile de marketing. Tot timpul vor fi lucruri noi, nu trebuie să faceți un scop din a le obține.
        In the end, voi o să fiți păcăliți.

        • Andu:
          cu tot cu sursa, carcasa, sandybridge-ul, 32 nanometri etc, îți zic că sistemul configurat de mine o să bată sistemul tău în orice joc/test.
          nu înțeleg cum vă puteți lua după lucruri de marketing (utile sau nu) gen Quick Sync.
          Da, nu știu ce înseamnă, dar îți mai zic ceva: nu interesează pe nimeni.
          Lucruri în genul au fost la fiecare serie nouă de procesoare/plăci video etc. Gen dual-channel-ul = frecție la picior de lemn. Performanțe mai mari, dar totodată neglijabile (2/5% = 0).
          Zici că mai pui o gtx460.
          Află că sursa aia a mea duce 2 x 6970 (game over).
          SSD-ul ales de mine e peste Vertex 2-ul tău în teste. Nu cu mult, dar e.
          Nu mai puneți botul la chestiile de marketing. Tot timpul vor fi lucruri noi, nu trebuie să faceți un scop din a le obține.
          In the end, voi o să fiți păcăliți.  

          Neglijabile pentru tine care probabil asculti Guta pe YouTube si stai pe mess si dai webcam la gagici. Habar nu ai ce inseamna sa dezvolti si sa implementezi asemenea tehnologii si mai ales sa ai oportunitatea sa le folosesti. Cine e geek si cine face TREABA intradevar la un PC si nu vrea doar sa ii mearga CS-ul si mess-ul, o sa ia foarte mult in considerare aceste tehnologii. Tu poti sa ramai la 512MB RAM ca merge mess-ul...asta e tot ce conteaza pentru majoritatea din voi...

  • Cristi dar daca poti sa ne dai si noua acel softulet cu frecventa procesprului... Poate faci un tutorial despre el.

Related Post

This website uses cookies.