Configurare sistem performant pentru gaming si grafica cu Ivy Bridge si Kepler – tutorial video

Salut prieteni, azi vom configura un sistem pe care probabil si l-ar dori orice gamer in perioada asta, vom folosi componente pe spranceana si vom face ceva intradevar performant.
De multe ori v-am spus ca este usor sa faci cel mai bun sistem, alegi cele mai scumpe componente si gata, insa e mai greu sa alegi cele mai bune componente intr-un buget limitat.
Bugetul nostru este limitat la 2000 de dolari.
Pe partea de procesare am ales un i7 3770, un procesor cald, abia iesit de pe linia de productie. In acest procesor cei de la Intel au bagat tot ce aveau ei mai bun, in plus au marit si numarul de tranzistori, de la 1,2 miliarde pe Sandy Bridge la 1,4 miliarde pe acest Ivy Bridge (pe procesoarele cu 4 nuclee), asta datorita micsorarii procesului de fabricatie, de la 32nm la 22nm.
Placa de baza este un Gigabyte cu chipset Z77 care reuneste tot ce ti-ai putea dori, in afara de Thunderbolt, pe care oricum nu avem la ce sa-l folosim cel putin vreo 2 ani de aici inainte.
Placa video este la fel de proaspata ca si procesorul, GeForce GTX 670 (1344 nuclee Cuda) care este produsa tot de Gigabyte si este diferita de design-ul clasic, aceasta foloseste un cooler care se intinde peste tot pcb-ul si este racit de 3 ventilatoate silentioase. In comparatie cu design-ul de referinta, aceasta are racire si pentru chip-urile de memorie.
SSD-ul este un Intel 510 cu controller SandForce 2xxx, acesta este cel mai performant si stabil SSD la ora actuala, mai ales in testele de anduranta, era si normal, doar Intel produce flash. Chiar daca in ultima vreme controllerele lor nu au stralucit, au flash solid si au profitat de asta.
Atentie:
Mi-au atras atentie preturile foarte bune pentru memoriile Geil si hard disk-ul Hitachi, preturi foarte bune, mai ales la ce preturi au avut hard disk-urile pana acum vreo 2 luni. Cei care au nevoie de memorii ieftine si hard disk super ieftin sa arunce un ochi pe lista de mai jos.
Cu sursa nu am vrut sa risc, am mers pe Seasonic X760, poate in viitor proprietarul sistemului vrea sa mai bage un GTX670 pentru SLI, ar fi neplacut sa simta neputinta unui sistem de 2000 de dolari.
Carcasa este Corsair si este dintre cele mai bune, un cable management exemplar, sursa se monteaza jos, pe spatele placii de baza se poate monta un alt cooler in orice monent fara sa dai placa de baza jos, la disk-uri se umbla usor. Ce sa mai vorbim, nota 10 pentru aceasta carcasa.
In final, optional am pus si un monitor excelent pentru cei care vor totul, insa banuiesc ca fiecare are un monitor prin casa si tocmai de aceea nu este o graba sa arunci 3000 de lei pe un monitor, chiar daca o fi printre cele mai bune IPS-uri la ora actuala.
Sistemul de operare nu este obligatoriu, daca aveti o liceenta prin casa o puteti folosi, deasemenea puteti folosi Windows 7 Enterprise timp de un an legal fara liceenta. Bineinteles puteti opta in orice moment pentru Linux insa ma gandesc ca…..

Componentele folosite in tutorial:

Carcasa Corsair CC650DW-1, Mid Tower, ATX, mATX, neagra
Sursa Seasonic X-760, 760W
HDD Hitachi Deskstar 7K3000 2TB, 7200rpm, 64MB, SATA3 (SUPER PRET)
Placa video Gigabyte nVidia GeForce GTX670, 2048MB, GDDR5, 256bit, DVI, HDMI, PCI-E
Intel Solid State Drive (SSD) 520 Series, 120GB, SATA 3, 2.5” Retail
Placa de baza Gigabyte Z77X-UD5H, socket 1155
Kit Memorie Dual Channel Geil 2x4GB DDR3, 2133MHz, Evo Corsa (SUPER PRET)
Procesor Intel® Core TM i7 3770 IvyBridge, 3400MHz, 8MB, socket 1155, Box

Optional:

Microsoft Windows 7 Professional, 32/64bit, English GGK SP1
Monitor LCD Dell 27”, Wide, DVI, HDMI, Negru, UltraSharp U2711

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 800 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian

 

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (58)

  • Salut Cristi saptamana viitoare urmeaza sa achizitionez si eu un gtx 670 de la gigabyte si sunt sigur cat de bine se va impaca cu sursa pe care o am in momentul de baza si anume
    http://www.emag.ro/surse/sursa-inter-tech-energon-750w--pEPS-750
    si cu placa de baza un asus p8z68-v lx
    altfel foarte bun tutorialul insa cu o mica obiectie eu as schimba carcasa cu un coolermaster haf x sau haf xm in functie de buget si as mai adauga si un cooler de la noctua pentru procesor un un nh-d14
    bafta la cat mai multe tutoriale

  • Cristi, am achizitionat si eu de la Emag un Hitachi de 1tb ca sunt doua la emag de 1tb si 2tb, si vreau sa iti spun ca e foarte silentios decat WDC Caviar Black de 640gb care se incinge la temp. e 43-45 de grade in full load, ca am 2x 640gb Caviar Black Made in Thailanda. Iar HITACHI de 1tb e super silentios si e foarte rece decat WDC cu 5 grade in minus. 37 grade in full load sta si are 18ms timp de access si am pus pe wl Windows 8 se misca super bine,parcheaza capete totul ok, ce nu imi place mie ca au renuntat la tabla aia de aluminiu de langa motor cum erau cele vechi inainte, aveau o tabla in jurul mtorului,iar asta are decat un singur disk de 1tb Made in China e pacat ca nu e Thailanda. :(

  • puteti sa faceti un tutorial despre avantajele si dezavantajele licentelor de windows oem si retail .multa lume fac o mare confuzie intre ele

  • super performant, si un pret atat de mare. dar cu curacteristicile hardware pe jumatate eu zic sa e de ajuns.

  • componentele sunt de calitate
    dar majoritatea vor hardware
    eu as recomanda windows 8
    Momentan este gratuit

  • Foarte util tutorialul dar Cristi am dori sa vedem sisteme construite pe platforma AMD si sa ne explici de ce INTEL si nu AMD
    MULTUMESC ORICUM CHAIR DOREAM SA IMI ACHIZITIONEZ UN ASFEL DE SISTEM SINCER LA PROCESOR O SA RAMAN CU I5 3570K

  • S-a cam exagerat cu specificatiile.
    Inteleg pentru gameri procesorul si placa video.Dar cu restul.... lux,De exemplu la placa de baza,crezi ca-l interesa pe cineva sa umble cu mausul in BIOS.Mai bine s-ar concentra sa puna Windows 8 in cipuri asemanatoare BIOS-urilor(la telefoane s-au putut,munciti cata si se poate si windows 8 :) )si asa booteaza direct in Win 8(asta presupune si modificari la SO,incat sa puna Program Files si toate alea(User,de exemplu) intr-o partitie de HDD rezervata de sistem,sa faca NAND-ul only read(pentru ca se presupune ca NAND-ul are aceeasi marime ca si Windows 8 si nu se mai poate scre pe ea),putand fi scrisa doar de installer(exact ca si la flashing de telefoane,doar de acel tool de update poate fi modificata memoria)

  • La carcasa as fi mers pe mana celui mai bun producator adica CoolerMaster si credema ca stiu ce zic atat ca materiale de constructie a carcaselor si cat ca airflow

  • george:
    puteti sa faceti un tutorial despre avantajele si dezavantajele licentelor de windows oem siretail .multa lume fac o mare confuzie intre ele
    tutorial scris,nu video,pentru toti sa nu mai faca confuzie.

    OEM - O singura licenta pe un singur calculator. Daca modifici ceva la acel calculator, va trebui sa activezi din nou Windows-ul.

    Retail- O singura licenta care poate fi folosita la mai multe calculatoare. Modificarea configuratiei calculatorului nu va influenta in vreun fel licenta.

    Pe scurt: OEM - o singura licenta folosita o singura data pe un singur calculator
    Retail- o licenta care poate fi folosita de mai multe ori pe mai multe calculatoare.

Related Post

This website uses cookies.