Conectare PC la TV, wireless, cu Chromecast

Conectare PC la TV, wireless, cu Chromecast

Câteodată avem nevoie sa conectam calculatorul sau laptop-ul la televizor. Varianta cu cablu HDMI sau VGA, o știe toată lumea, și pe deasupra este destul de incomoda.
Conectarea wireless este soluția cea mai buna și cea mai comoda, dar și mai scumpa.

Conectare PC la TV, wireless, cu Chromecast

Nou astăzi vom folosi Chromecast, care, mai nou, stie sa proiecteze întregul desktop, pe televizor.
Bineînțeles exista și alternative la Chromecast, dar, aceste alternative nu sunt atât de flexibile, ca micuțul Chromecast; acestea putând sa facă doar mirroring și atât.
Cum conectam PC-ul la TV, wireless?
In primul rand avem nevoie de:
1. Chromecast conecta la TV
2. Browserul Google Chrome (pe pc)
3. Extensia Google Cast Beta pentru Chrome
Mai departe e destul de simplu. Dacă nu va descurcați cu configurarea Chromecast-ului, va invit sa vizionați tutorialul de prezentare Chromecast, in care am explicat ce este si cum se folosește Chromecast.
În afara de proiectare ecranului, Chromecast știe ca facă și alte smecherii; tocmai de aceea este cel mai cumpărat gadget in perioada asta, în USA.
Ca sa-l vezi cum poate rula filme online su subtitrări, te invit sa vezi tutorialul “Filme online cu subtitrări, fără fire, pe televizor“, si vei înțelege cat de elastic este Chromecast.
Preturi Chromecast



Tutorial video – Conectare PC la TV, wireless, cu Chromecast

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (56)

  • Salut Cristi, să înțeleg că,chromecast e și un fel de dongle Wi-Fi ,am un smart TV lg model 2014 și nu are Wi-Fi încorporat, mă pot conecta cu chromecast la orice device? Mulțumesc.

  • Salut! Vreau să urmăresc ceva pe Voyo, însă când apăs să pornească îmi cere să instalez Widevine Media Optimizer, chiar dacă îl am deja. Se descarcă, dar la instalare Firefox-ul mi-l blochează pe motiv că „fișierul poate fi corupt”. Am încercat toate variantele posibile, dar nimic, aceeași chestie.
    Aveți vreo soluție pentru chestia asta?

      • Pe laptop sunt. Nu, nu am nimic conectat.
        Pur și simplu browser-ul nu mă lasă să-l instalez, și nu pot să îmi dau seama de ce îl vede ca fiind posibil corupt.

  • Mulțumim Cristi.
    Folosesc Chromecast 2 dupa ce am văzut postările voastre și sunt foarte mulțumit.
    Am doua Chromecast 2 conectate la doua TV-uri în camere diferite și cu un laptop pot face chromecast cu Chrome către TV-uri pe fiecare în parte. Se deschid doua taburi în Chrome și pe unul de exemplu se poate vedea desene pe altul filme. Sau ce dorim.

  • Salutare,

    Cristi sau Adrian o sa faceti un review la Remix OS de la jide ?
    Eu l-am pus pe un stick de 32 de gb desi scrie ca trebuie sa folosesti un stick de 8gb din pacate nu am disponibil acum , problema este ca nu reusesc sau poate o fi din cauza la stick , imi da eroare "Missing operating system" cu toate ca am urmat pas cu pas instructiunile.Poate gasiti voi o solutie.

  • am cumparat si eu unul....f.interesant ...dar te rog poate ne spui mai multe de aplicatii legate de el....cu detalii ms mult

    • Cristian nu o sa poata sa multumeasca pe toata lumea indiferent cat de complex ar face un tutorial, pentru anumite completari exista google de pe care isi ia si el informatia in mare parte si ne-o expune noua intr-un tutorial, el pot sa zic ca ne da un impuls prin tutorialele care le face sa ne punem si noi mintea la lucru cautand informatii suplimentar in functie de cerintele fiecaruia. Multumim pentru tutoriale.

  • Salutare,
    Am cumpărat şi eu un Chromcast 2 în urma vizionării tutorialelor lui Cristi. TV-ul este 4k iar modul HDMI este la 60 Hz by default. Să fie asta o problemă pentru care proiecţia prin device-ul Chromcast 2 are o latenţă neplăcută? Practic, dacă prind un stream cu un meci de fotbal, pe laptop se vede ok, dar pe tv imaginea rulează sacadat. La filme, ştiri, nu-i așa neplăcut, doar la meciuri, probabil şi la jocuri, n-am încercat încă. Acolo unde dinamica mişcării este mare, bănuiesc.
    Dacă aş vrea să folosesc Chromcast 2 în altă locaţie (alt provider de Internet, alt tv) cum dau reset la Chromcast? Acum e setat pe wifi-ul şi tv-ul de-acasă. N-am văzut nici un buton de reset pe el.
    Şi o ultimă întrebare: se aude ceva de o nouå generaţie de Chromcast capabil 4k?

    Mulțumesc anticipat şi felicitări pentru tutoriale lui Cristi şi Adrian!

    • Sa nu pierzi din vedere faptul ca, Chromecast-ul are nevoie de conexiune Wireless buna. Ideal ar fi Wireless 802.11 AC. Alternativ, te poti asigura ca routerul este in apropierea Chromecast-ului.

      • La mine este fibra optică în casă, iar cu wireless-ul n-am avut probleme pînă acum, deşi routerul îl am la parter, iar tv-ul în living la etaj. Am semnal wireless în toată casa şi în parcarea din faţa casei, tv-ul însă este conectat prin cablu ethernet, dar l-am testat şi pe wireless şi a funcţionat perfect.
        Eu mă gîndeam că e posibil să fie dificilă misiunea pentru Chromecast 2 cînd are de proiectat semnalul pe panel cu 4k, de-asta întrebam dacă se aude ceva de vreun nou model Chromecast care să ducă 4k.

        • Chromecast este 1080, nu suporta 4k. Cu 4k-ul in streaming pe wireless, este cam greu, fara sa intalnim probleme. Sunt PC-uri care nu pot prelua/reda 4k pe cablu, nu mai zic de wireless.
          Din cate am inteles, din spusele tale, totusi, routerul este cam departe. Acum, conteaza si sursa streaming-ului, alocarea latimii de banda la sursa si incarcarea serverului.
          E bine ca tu ai gigabit, dar poate pe serverul de pe care faci preluarea video, latime de banda nu este suficienta.

          In streaming avem mai multe variabile.
          1. Latimea de banda locala
          2. Latenta
          3. Jitter
          4. Latimea de banda la sursa
          5. Puterea de procesare locala
          6. Viteza stocarii la sursa
          7. Viteza stocarii locala
          8. Formatul video preluat.
          Unele formate sunt mai usor de stream-uit decat altele. Cel mai bun la streaming este MP4 cu codec h264. Un MKV sau un AVI sunt mai greoaie de streaming.

          Ps, fara legatura.
          Ai living-ul la etaj?

          • Mulțumesc pentru răspunsul detaliat. Voi face un test prin care voi încerca să trimit un fişier video de tipul meci de fotbal direct din laptop prin Chromecast, fără legătură cu Internetul să văd dacă este vreo diferenţă. În felul acesta exclud tot ce ţine de streaming şi de Internet Wireless.

            Referitor la living, răspunsul este afirmativ. Locuiesc în Norvegia într-o zonă cu panoramă către fiord, iar de la etaj se vede fiordul mai bine decît de la primul nivel, unde panorama este parţial blocată de casele vecinilor din rîndul din faţă.

          • Norvegia...fiord...panorama, iti plang de mila :-)
            Tot mai bine la noi, unde, de la fereastra, vezi vecinul cand se cearta cu nevasta.

Related Post

This website uses cookies.