Camera de supraveghere IP super accesibila

Camerele de supraveghere IP au evoluat foarte mult în ultimii ani. Acum găsim camere de supraveghere IP cu toate funcțiile avansate, la preț super decent. În urma cu cîțiva ani am fi plătit o mică avere pe o camera cu dotări similare.
Prietenii noștri de la Skut.ro, au o oferta foarte buna pentru camera de supraveghere Hikvision Mini (skut.ro) PT din tutorial.

Camera de supraveghere IP super accesibila

Dotări Hikvision Mini PT:
Senzor – 1/4” progressive scan CMOS / 1280 × 720
Obiectiv – 2.8mm@ F2.0, unghi de vizualizare: 94°
Pan & tilt – Pan: 0° – 355°, Tilt: -20° ~ 90°
Microfon si difuzor incorporate (extra jack audio out)
Leduri infraroșu pentru vedere pe timp de noapte
Wireless cu WPS
Slot card micro SD
Slot RJ45 (conexiune cablu net)
Intrare / Ieșire alarma
Senzor PIR (senzor prezenta)
Cea mai tare funcție a camerei este Pan & Tilt, adică se rotește stînga dreapta și se înclina sus jos. Mulțumita acestei dotări, camera Hikvision Mini PT poate fi folosita în nenumărate scenarii.
Una din sarcinile pe care camera IP le poate duce cu succes este cea de baby monitor; Pentru ca Hikvision Mini PT are și dual audio, putem vedea, auzi și interacționa audio cu un copil aflat în casa, sau cu bona filipineza.
Detectarea camerei.
Camera se va conecta la router, dupa care se va folosi aplicația hikvision SADP, care ne va permite sa schimbam si parola de logare în interfața web.
Inregistrarea.
Înregistrarea se poate face pe cardul SD. direct manual din interfața web, pe un cont ftp, pe nas sau pe un NVR. Cel mai la îndemîna este folosirea unui card Micro SD, pentru ca avem un slot disponibil în camera.
Ca sa înregistram, trebuie sa stabilim regulile în baza cărora se va face înregistrarea. Pentru asta avem la dispoziție mai multe tipuri de evenimente declanșatoare:
Motion detection
Dynamic Analysis for Motion
Line Crossing Detection
Intrusion Detection
Video Tampering
Alarme diverse primite pe intrarea pentru alarma
Aceste evenimente dor duce la declanșarea unei înregistrări, dacă se constata încălcarea anumitor limite. De exemplu, dacă cineva trece prin fata camerei, se va înregistra.
Bineînțeles se poate înregistra continuu, dacă se dorește, cu toate ca nu este recomandat, pentru ca se consuma spațiul inutil. E bine sa se înregistreze doar atunci cînd este cazul.
Vizionarea.
Vizionarea înregistrărilor se poate face din interfața web sau de pe un telefon cu aplicația mobila pentru Android sau pentru iOS. Înregistrările sunt ordonate frumos, ca într-un calendar; Selectați luna/ziua și apăsați căutare iar înregistrările vor apărea jos în timeline.
Dacă doriți sa vorbesc și despre aplicația mobila, va rog sa-mi scrieți pe rubrica de comentarii.


Tutorial video – Camera de supraveghere IP super accesibila

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (21)

  • In primul rand multumesc pentru tutoriale, le urmaresc cu mare atentie de foarte mult timp, dar referitor la aceasta camera, cred ca are pretul destul de mare.
    Uite aici o camera cu specificatii aproape asemanatoare dar la aprox 60% din pret:
    .......editat....
    Eu am luat una de la emag cu 299.99 lei, dar nu o mai au in oferta si am gasito in alta parte

    • Adi, nu compara mere cu pere. Ai dat link de la vreo chinezarie no name. Hikvision este brand consacrat in domeniul supravegherii si daca vrei sa cumperi un produs de calitate, iei Hikvision.
      Singurul magazin de supraveghere de care am auzit, din oferta compari.ro, este skut.ro, si pretul pare cel mai mic:
      "http://camera-ip.compari.ro/hikvision/ds-2cd2q10fd-iw-p236871585/"

  • Buna ziua. Am si eu o problema cu laptopul meu.Un Asus U32U. Acum cateva zile a cazut jos pe partea cu porturile video dar nu parea sa aibe nimic. Asa ca l-am pe hibernate pentru o ora. Cand am vrut sa il redeschid acesta pornea, ledurile se aprindeau, ventilatorul pornea dar ecranul nu se aprindea iar tastatura nu raspundea la comenzi. Dupa cateva incercari am observat ca isi revine la loc daca tin palma apasata pe fundul laptopului. Care ar fi problema? Laptopul nu a fost curatat de multi ani iar in ultimele luni si ventilatorul incepea sa scoata zgomote ciudate ca de elicopter.

  • Forte bun tutorialul.Asteptam si extensia acestui tutorial respectiv :
    ,,Construirea unui sistem de supraveghere'' cu componente
    de ultima generatie.

  • Bună ziua ! Urmăresc de ani de zile site-ul și, deși nu sunt chiar un novice, am mereu ceva nou de învățat, cred că este valabil pentru oricine. Pentru ca se apropie Black Friday , sugerez realizarea unui tutorial despre alegerea unui laptop decent, cred ca mulți dintre noi ar vrea să schimbe un laptop uzat moral cu ceva mai bun sau chiar să își cumpere primul laptop. Mulțumesc.

  • As vrea sa vedem si tutorialul cu aplicatiile pentru smartphone. Foarte util in cazul in care folosim camera pt supravegherea bonei filipineze :)

  • Buna ziua,
    As vrea o parere pentru alegerea unui televizor Samsung , Smart sau non Smart, cu diagonala de 80-81 cm, acuma de Black Friday. Multumesc.

  • Salut, am citit si sunt abonat la tutorialele dvs. nu am gasit cum devirusez facebook dar in win 10 nu prea se potriveste cu tutorialul pt.win8. Cu stima.

  • interesant tutorialul. Am avut si eu ocazia sa vad una cumparata. Are multe probleme. Imi apare Fail Live View. Declanseaza alarma de nu mai stii cum sa o opresti. Nu are manual. Nu are suport decat posibil de la skut.ro ca ca asa zisii seriosii hikvision nu au suport daca o cumperi de pe alt site magazin online. Are o chestie sa instalezi un plugin dar cu browser-ul oprit. Am incercat si/si dar nu a mers nicicum. Cred ca dlink, banuiesc ca sunt mai seriosi. Tutorialul era o reclama excelenta dar realitatea e diferita TOTAL.

Related Post

This website uses cookies.