Blocarea numerelor si a apelurilor cu numar privat pe telefoanele mobile Android – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul video de astazi o sa vedem cum putem bloca un numar de telefon sau un numar necunoscut. Vom vorbi despre cum facem asta pe telefoanele cu sistem de operare Android. Stim cu totii cat de neplacut este sa fim sunati in miez de noapte de catre persoane care folosesc numere private (#31# in fata numarului), si care au chef de glume proaste, care vor sa ne injure sau care pur si simplu dupa ce le raspunzi, stau si asculta fara sa scoata nici un sunet. Din fericire exista rezolvare pentru aceasta problema, putem bloca apelurile de la numere necunoscute (private number) dar putem bloca chiar si anumiti cunoscuti din agenda, pentru asta vom folosi o aplicatie dar si unele setari mai ascunse din telefon.
Daca dorim sa blocam un numar din agenda, o putem face pur si simplu, fara sa instalam aplicatii sau sa recurgem la mai stiu eu ce metoda hack. In Android, mergem pe numarul pe care dorim sa il blocam, apasam tasta Menu si apoi atingem Options si aici bifam casuta Incoming calls. Ce se va intampla daca facem asta? Cand vom fi sunati de numarul respectiv pentru care am facut setarea, acesta va fi redirectionat catre casuta vocala chiar daca nu avem activata casuta vocala. Pur si simplu, cand persoana va suna, telefonul nu va scoate nici un sunet, nu va vibra, nu se va aprinde display-ul ci vom avea doar o notificare si un log la apelurile pierdute cum ca persoana a incercat sa ne sune.
Si totusi, cum blocam numerele private, necunoscute ?
Asta e ceva mai complicat, am incercat tot ce se putea, toate aplicatiile din market si nici una nu blocheaza in adevaratul sens al cuvantului. Multe aplicatii au facut crash, unele pur si simplu nu faceau absolut nimic iar altele o faceau incomplet. Prin incomplet ma refer la faptul ca, daca cineva ma suna cu ascuns, telefonul se aprindea, puteam raspunde in orice moment doar ca erau dezactivate notificarile acustice sau prin vibratii. Unele aplicatii nu faceau decat sa respinga automat apelurile asta dupa ce telefonul suna pentru 2 secunde.
Singura aplicatie acceptabila care a functionat ireprosabil pe doua smartphone-uri Android (HTC Legend si Galaxy Note) este Blocker. Asta insemnand ca apelul chiar este blocat, telefonul nu se aprindea si nu suna. Cel ce suna cu ascuns nu va auzi decat un ton de ocupat. Aplicatia Blocker mai poate bloca si sms-urile si are 3 moduri de blocare a apelurilor.
Phonebook only – adica vom putea fi apelati doar de numerele pe care le avem in agenda
Block hidden number – va bloca apelurile necunoscute, numerele private, cei care ne suna cu ascuns
Block all incoming calls – va bloca absolut toate apelurile, si pe cei din agenda, si pe cei care suna cu numar dar nu sunt in agenda, si pe cei care suna cu numar ascuns.
Totusi aplicatia Blocker nu a functionat asa cum ma asteptam pe un LG Optimus One P500, aceasta a functionat partial. Am setat Blocker sa blocheze apelurile necunoscute si aplicatia nu facea decat sa opreasca soneria pentru cei care sunau cu numar ascuns. Display-ul se aprindea si puteam raspunde in orice moment. Mi-as dori ca in viitor sa existe o aplicatie capabila sa blocheze pe bune apelurile ascunse. Este frustrant sa fii deranjat in toiul noptii sau in momentele importate din viata ta.
Daca doriti sa aflati cine va suna cu numar ascuns, va invit sa urmariti tutorialul: Cum aflam numarul de telefon al persoanei care ne suna cu numar ascuns Acestea fiind spuse, va invit sa vizionati tutorialul pentru a vedea cum blocam un numar de telefon sau un numar ascuns, pe telefoanele Android.

……………………

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 700 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (85)

  • mobile manager face cu succes tot ce ai prezentat tu pe orice versiune de android ,orice model de tel cu android si pe orice retea pe langa multe alte chestii interesante. merita un tutorial

    • Am un Alcatel touch screen si vreau sa blochez un nr care ma deranjeaza .Am invatat cu greu sa-l folosesc dar incerc sa invat si nu stiu cum sa blochez .Ma puteti ajuta ,pt ca la asta nu stiu unde este Meniu-ul ? M-as bucura daca m-ati putea ajuta ! Multumesc !

  • avastul pentru android are inclus un firewall cat si un call and sms blocker deci cu un program rezolvam trei probleme,este gratuit in market

  • Sunt folositoare tutorialele dar nu imi place ca repeta un cuvat de 10 , 15 ori sau o propozitie la fel :-J in rest ok

    • Piciu:
      Sunt folositoare tutorialele dar nu imi place ca repeta un cuvat de 10 , 15 ori sau o propozitie la fel :-J in rest ok

      Repetitia este mama invataturii, n-am spus-o eu, au observat-o altii mai destepti.

      • Sunt in Italia si am un numar vodafone de aici. Primesc foarte multe apeluri cu numar privat.
        O idee despre ce as putea sa fac? Un server de voice over IP care sa imi arate numerele private?

  • Sincer sa fiu eu sunt multumit si de aplicatia Call Blocker a celor de la NetQin. Ruleaza foarte bine si indeplineste cam toate setarile pe care le are aplicatia Blocker. Imi place ca la Call Blocker putem sa ne facem un backup al contactelor online (va trebui sa creem un cont).

  • sunt offtopic dar vreau sa stiu daca e cineva pe aici care ma poate ajuta, mi-am luat un Samsung i5500 cam de 2 ore si nu reusesc in nici un fel sa-i deschis carcasa, am observat ca acolo sub difuzor are o clema dar trag de ea si tot nu merge, are cineva acest telefon sa-mi dea un raspuns va rog?

    • @claudio, vezi ca in partea de jos este o scobitura, bagi unghia acolo si tragi cu incredere. E si un filmulet pe youtube "disassembly samsung gt-i5500 galaxy 5"

    • sunt offtopic dar vreau sa stiu daca e cineva pe aici care ma poate ajuta, mi-am luat un Samsung i5500 cam de 2 ore si nu reusesc in nici un fel sa-i deschis carcasa, am observat ca acolo sub difuzor are o clema dar trag de ea si tot nu merge, are cineva acest telefon sa-mi dea un raspuns va rog?

      Bagi unghia jos linga microfon, are o mica despartitura si dai stinga - dreapta prin alunecare pina inspre butoanele cele doua de sus (cel de apelare si meniu. Dupa care se desface si tragi putin in sus si impingfi spre inainte. Cind il inchizi, faci invers fata de cum l-ai despacut, nimai ca la final in loc sa tragi in sus, apesi usor pe capac in partea de jos pina auzi un clik.

      • vir:
        @claudio, vezi ca in partea de jos este o scobitura, bagi unghia acolo si tragi cu incredere. E si un filmulet pe youtube “disassembly samsung gt-i5500 galaxy 5″

        Corneliu:
        sunt offtopic dar vreau sa stiu daca e cineva pe aici care ma poate ajuta, mi-am luat un Samsung i5500 cam de 2 ore si nu reusesc in nici un fel sa-i deschis carcasa, am observat ca acolo sub difuzor are o clema dar trag de ea si tot nu merge, are cineva acest telefon sa-mi dea un raspuns va rog?

        Bagi unghia jos linga microfon, are o mica despartitura si dai stinga – dreapta prin alunecare pina inspre butoanele cele doua de sus (cel de apelare si meniu. Dupa care se desface si tragi putin in sus si impingfi spre inainte. Cind il inchizi, faci invers fata de cum l-ai despacut, nimai ca la final in loc sa tragi in sus, apesi usor pe capac in partea de jos pina auzi un clik.

        acestor doi useri ma adresam desigur. stanga dreapta prin alunecare a functionat perfect Cornele! thx

    • in partea de jos a telefonului ai un loc special de tragere si cu unghia tragand o poti deschide ... mult noroc

  • La mine a mers fara nici o problema pe lg optimus one, intra automat tonul acela de ocupat pentru numerele necunoscute. Poate e rom-ul de vina, eu folosesc NightlyFourE_V.4.3.2 si am sunat de pe un cosmote pe orange.

    • Buna,
      am si eu o intrebare, nu stiu cum sa fac ca de 2 zile mi sa blocat contactele si nici nu pot forma nici un numar pe tel meu samsung galaxy 3 mini, in rest toate aplicatiile si tot merge bine doar contactele imi apare ca se imitializeaza si nu se mai opreste,
      multumesc mult

Related Post

This website uses cookies.