Cum vezi parolele Wi-Fi pe Android prin scanarea codului QR

Cum vezi parolele Wi-Fi pe Android

Despre ce este tutorialul: Cum vezi parolele Wi-Fi pe Android ?

În tutorialul video de astăzi ( Cum vezi parolele Wi-Fi pe Android ) o să vedem cum putem afla parolele WiFi pentru rețelele la care ne-am conectat în trecut precum și la cea la care suntem conectați în prezent.

Funcție nouă pentru WiFi pe Android 10

Android 10 vine cu o funcție nouă. Posibilitatea de a share-ui (partaja sau distribui) rețeaua sau rețelele WiFi la care am fost conectați în trecut, prin afișarea unui cod QR pe care îl putem scana pentru a ne conecta la rețeaua respectivă.

Partajarea unei rețele WiFi printr-un cod QR – Cum vezi parolele Wi-Fi pe Android

Pe unele telefoane, OnePlus sau Google Pixel, sub codul QR ce se afișează atunci când vrem să distribuim o rețea WiFi, este afișată și parola rețelei respective, în clar. Pe alte telefoane, din câte am înțeles, pe Samsung, nu este afișată parola în clar ci doar codul QR.

Interpretarea codului QR pentru descifrarea și aflarea parolelor pentru rețelele WiFi la care ne-am conectat în trecut

Eu am prezentat în clipul de față o soluție și pentru cazurile în care parola nu este afișată în clar sub codul QR. Avem nevoie doar de o aplicație terță pe are o putem instala și va interpreta sau descifra pentru noi codul QR și astfel ne va afișa parola în clar pentru rețeaua căreia vrem să-i aflăm parola.


Aplicația QR Scanner folosită de mine în tutorial, o puteți descărca de aici:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.apple.qrcode.reader


Cititorul de coduri QR pentru iPhone îl puteți descărca de aici:

https://apps.apple.com/ro/app/qr-reader-for-iphone/id368494609?l=ro

Utilitatea funcției de partajare WiFi printr-un cod QR, vulnerabilități și concluzii

Utilitatea acestei noi funcții din Android 10 este că permite atât conectarea la o rețea nouă, doar prin scanarea unui cod QR, cât și posibilitatea de a partaja rețeaua WiFi printr-un cod QR.
Deși pare o funcție foarte utilă la prima vedere, mai ales când trebuie să te conectezi la o rețea cu o parolă complicată, fără sens, cu multe caractere aleatorii, prezintă și vulnerabilități iar una dintre ele este chiar cea despre care am vorbit în clipul de astăzi.

Oricine are Android 10 și s-a conectat în trecut cel puțin o singură dată la rețeaua respectivă, parola poate fi văzută și manipulată foarte ușor astfel încât ea să ajungă repede la oricine, chiar și la cei la care nu ți-ai dori să ajungă.

Tutoriale asemănătoare:

  1. Afisare parola wireless memorata in telefon sau tableta
  2. Cum se resetează parola de la Windows dacă ai uitat-o 🙂
  3. Extragerea parolelor Wi-Fi un stick USB rapid cu o singura comanda
  4. Ce este si la ce foloseste un cod QR

Tutorial video – Cum vezi parolele Wi-Fi pe Android



Tutoriale similare


Despre Adrian

Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

Comments

  1. Coco Moll a zis

    Exista aceasta posibilitate de a da share la datele de conectare a unei rețele wireless si in Android 9. Pe Samsung ma refer. Posibil si altii producători. Cu Bixby, după ce dau un print screen la codul Qr, pot descifra ușor datele de conectare fără să mai instalez alte aplicații terțe.

  2. cristian a zis

    Cristian, poți face un tutorial despre Windows 11?

  3. QR Scanner a zis

    Amazing Scanner

  4. Cât de tare este asta , îmi place , așa e acum, mai nou nu mai arată parola , e bine și nu , depinde cum o iei . Îmi place am luat programul ( deși are reclame ) mulțam mult , am învățat și învăț în continuare de la voi multe , vă știu de câțiva ani buni . Tot de la voi am învățat să îmi schimb Windows -ul ( de vreo 7 ani , dacă nu și mai mult…. ) Mersi chiar căutăm așa ceva , cumva să aflu parola .

Speak Your Mind

*