Zimbra Desktop, in sfarsit un client de email care aduce pe desktop mail-ul de la Yahoo Mail – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial va voi prezenta un nou client de email care este capabil sa ne aduca mail-urile de pe serverul yahoo pe desktop fara sa fie nevoie de interventia noastra.
Zimbra este un program detinut si intretinut de VMWare, in trecut acest proiect a fost detinut de yahoo, acestia au facut o treaba foarte buna, dupa cum se stie, pana mai ieri era aproape imposibil sa “culegi” mail-ul de pe serverele yahoo, acest lucru era posibil doar contra cost.
Dupa cateva zile de teste si incercari am gasit aceasta solutie care functioneaza ireprosabil, vom putea aduce chiar si mail-ul trimis de pe webmail-ul yahoo.
De acum nu mai trebuie sa ne logam toata ziua prin browser ca sa citim mail-urile yahoo, putem pune in startup programul Zimbra si acesta ne va culege mesajele noi si ne va anunta.
Setarea clientului este extrem de simpla, trebuie doar sa urmam un wizard si gata, nu trebiue sa setam porturile, nu trebuie sa instalam instrumente suplimentare (Ypops), totul merge struna din prima.
Astept parerile voastre in legatura cu modul de functionare a clientului mail Zimbra, se stie ca in Romania, serviciile yahoo se bucura de o popularitate foarte mare.
Daca nu stiti cum se face o adresa de email yahoo, puteti urmari acest tutorial : Cum se face o adresa de email si un id de messenger pe yahoo
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (66)

  • Bravo Cristi! In sfarsit un client desktop si pt yahoo mail. Eu unu nu prea mai folosesc email-ul de la yahoo decat foarte rar.

  • Am o intrebare! In Windows 7 cind esti in my computer si dai clik dreapta pe o partitie jos in fereastra unde iti zice cit spatiu ai folosti, cit mai ai, cit este in total este o casputa in care zice : Compress this drive to save disk space. Aceasta compresare pentru a economisi spatiu pe deisk daca este folosita pe partitia C unde este windowsul instalat, o sa afecteze functionarea lui, sau a programelor, sau daca este pe o alta partitie si sunt kituri si vrem sa le folosim o sa ne puna sa le dezarhivam sau cv de genul, eu as incerca sa vad chestia cu kiturile pe partita D dar am vro 50 de GB cu filme, cu kituri de tot felul, muzica si o sa dureze mult sa vad cum este iar cu partitia C nu ma bag daca nu sunt sigur, deci cum este?

    Tutorialul asta a fost foarte interesant si util..... Vravo Cristi, acum vezi ce faci cu Kaspersky 2011, poate ai timp sa ii faci un tutorial!

    • BGD: Am o intrebare! In Windows 7 cind esti in my computer si dai clik dreapta pe o partitie jos in fereastra unde iti zice cit spatiu ai folosti, cit mai ai, cit este in total este o casputa in care zice : Compress this drive to save disk space. Aceasta compresare pentru a economisi spatiu pe deisk daca este folosita pe partitia C unde este windowsul instalat, o sa afecteze functionarea lui, sau a programelor, sau daca este pe o alta partitie si sunt kituri si vrem sa le folosim o sa ne puna sa le dezarhivam sau cv de genul, eu as incerca sa vad chestia cu kiturile pe partita D dar am vro 50 de GB cu filme, cu kituri de tot felul, muzica si o sa dureze mult sa vad cum este iar cu partitia C nu ma bag daca nu sunt sigur, deci cum este?Tutorialul asta a fost foarte interesant si util….. Vravo Cristi, acum vezi ce faci cu Kaspersky 2011, poate ai timp sa ii faci un tutorial!  

      Adevarul este ca e foarte greu sa instalezi VirtualBox, sa pui un Windows 7 si sa vezi chiar tu ce se intampla nu?
      Uite ca am facuto eu si iti spun ca daca partitia e mare compresia va dura ceva timp. Toate fisierele ce vei pune sau care se afla deja acolo vor avea culoarea albastra la denumire in loc de negru, asta indicand faptul ca sunt comprimate. Nu castigi mai nimic procedand astfel. Am activat aceasta functie pe partitia D unde fisierele ce se aflau pe partitie ocupau 994MB si dupa compresie spatiul ocupat este de 809MB, deci nu vei castiga cine stie ce spatiu, alegerea iti apartine. Pe viitor fa tu insuti testele ca doar de aia ai calculator nu? Nu suntem cobaii tai!

      Si incearca sa renunti la obiceiul asta de a posta acelasi comentariu de 30 de ori

  • Daca doriti un tutorial despre instalarea Zimbra pe Ubuntu Linux specificati asta in comentarii si daca se strang destule cereri voi face si un tutorial despre instalarea Zimbra pe Ubuntu Linux :)

    • Adrian chiar si tu ai spuso intrun videotutorial ca la yahoo trebuie sa ai e-mail pro pentru a face aceste servicii (aducerea mesajelor pe desktop),ai bine nu este asa .Sunt programe in care pot fi active indiferent de ce cont de email folosesti(TOATE ODATA).Stau active si te notifica de fie ce meil frimesti.Chestia este ca acele programe trebuiesc setate ca atare! Cel care lam prezentat eu face acest lucru si mai presus de toate este FREE!!!

      Adrian-admin: Daca doriti un tutorial despre instalarea Zimbra pe Ubuntu Linux specificati asta in comentarii si daca se strang destule cereri voi face si un tutorial despre instalarea Zimbra pe Ubuntu Linux   Citeaza-ma

      • Corleone: Adrian chiar si tu ai spuso intrun videotutorial ca layahoo trebuie sa ai e-mail pro pentru a face aceste servicii (aducerea mesajelor pe desktop),ai bine nu este asa .Sunt programe in care pot fi active indiferent de ce cont de email folosesti(TOATE ODATA).Stau active si te notifica de fie ce meil frimesti.Chestia este ca acele programe trebuiesc setate ca atare! Cel care lam prezentat eu face acest lucru si mai presus de toate este FREE!!!
          

        Cum se numeste clientul de email de care vorbesti tu? Unde l-ai prezentat?

  • Fusesem un utilizator al Zimbra, chiar imi placea cum merge, pana cand, intr-o zi, a incetat sa functioneze... Ulterior, cautand pe net, am aflat ca erau in discutii de preluare de catre VMWare. O perioada, serverele nu au mai functionat si am dezinstalat aplicatia.
    Articolul tau mi-a reaprins interesul pentru aceasta aplicatie, bineinteles ca o sa revin la ea.
    Bravo, ai avut o idee buna!

  • Da, ar fi foarte interesant sa faci un tutorial si despre instalarea pe ubuntu.Si am o intrebare;exista vreun program de instant messenger pe ubuntu linus compatibil cu contul de yahoo?

    • bogdan: Da, ar fi foarte interesant sa faci un tutorial si despre instalarea pe ubuntu.Si am o intrebare;exista vreun program de instant messenger pe ubuntu linus compatibil cu contul de yahoo?  

      Compatibil in ce sens? Daca te referi la posibilitatea de a face apel video si voce, nu exista, insa poti face transfer de fisiere. Ai deja client compatibil cu Yahoo, in Applications > Internet > Empathy IM Client sau poti instala Pidgin despre care avem deja un tutorial. Scrii sus in casuta de cautare din dreapta: Pidgin, dai enter si il vei gasi. Despre cum se instaleaza softuri pe Ubuntu Linux la fel sunt tutoriale atat prin terminal cat si prin interfata grafica, trebuie doar sa scrii sus in casuta de cautare: cum se instaleaza softuri pe ubuntu linux.

  • Cristi,de ce zici"in sfarsit un client meil care aduce meilurile de pe yahoo pe desktop"? :)) :)) este de foarte mult timp asa ceva ,doar ca nu ai gasit tu!Multa bafta!!!

  • Yahoo.com a avut, initial client de POP, gratuit, dar doar pt o perioada foarte scurta, promotional pentru publicitatea serviciului. Cu foarte mult timp in urma a renuntat sa mai ofere POP gratuit. IMAP nu are si nu a avut vreodata, in schimb Google Mail are si posibilitatea de IMAP.

    Pe de alta parte, Yahoo ARE totusi serviciu de POP, NUMAI pe domeniul Yahoo.co.uk. Este si la ora actuala valabil si se pare ca nu vor renunta asa de curand la el.

    Daca acest Zimbra Desktop pastreaza e-mail-urile DOAR pe serverul, si le salveaza si pe calculatorul instalat(gazda), atunci NU POATE FOLOSI ca si client de e-mail off-line, asa cum este Outlook Express, Microsoft Outlook Express si alti clienti similari de e-mail. Daca asa stau lucrurile, atunci Zimbra Desktop ramane un simplu "cloud e-mail client" pentru Yahoo si alti provideri de conturi populare! Din pacate!

Related Post

This website uses cookies.