Yahoo Messenger video call, chat si email pe telefoanele mobile cu Android – tutorial video

Salut prieteni, astazi vom inaugura un nou format de tutorial, filmarea cu camera video, subiectul de astazi este unul de mare interes si anume convorbirile gratuite la telefon, asta cu ajutorul Yahoo Messenger sau al altor aplicatii de voice call / video call, voi prezenta Yahoo Messenger pentru telefoanele mobile cu Android, acesta nu este un simplu client de chat mobil, este un soft puternic ce ne permite sa initiem apeluri video, sa trimitem email-uri sa trimitem fisiere, adica tot ce se poate pe Yahoo Messengerul de pe desktop este de acum posibil si pe mobilele dotate cu sistem de operare Android.
Pot sa spun ca am ramas surprins sa vad cat de bine functioneaza apelul video, aceasta noua functie vine sub forma unui plugin, care trebuie instalat pe langa clientul chat Yahoo Messenger si clientul de mail Yahoo Mail, toate acestea se gasesc gratuit in Android Market.
Pentru a gasi mai usor aplicatiile Yahoo in Android Market, trebuie sa scriem in casuta de cautare a Market-ului “yahoo inc” primele trei rezultate sunt aplicatiile pe care eu le-am folosit in tutorial.
Dupa instalare acestea vor fi foarte bine integrate una in cealalta, practic nici nu veti simti cand veti trece de pe email pe chat si de pe chat in fereastra de video call.
De doua zile folosesc aplicatia, am vorbit ore intregi pe video call, vreau sa spun ca este extrem de stabila functia de video call, cei de la yahoo au venit cu un raspuns la Face Time-ul de pe iphone 4, o aplicatie care a facut mare valva in momentul prezentarii Iphone 4.
Chiar daca este in faza beta, modulul de video call functioneaza bine cu versiunea Yahoo Messenger 10 desktop , cu versiunile anterioare functioneaza partial, adica la video call nu se poate folosi doar functia audio, in chatul si transferul de fisiere merg foarte bine cu toate versiunile Yahoo Messenger, cu ocazia asta poate va convingeti prietenii sa faca upgarde la ultima versiune Yahoo Messenger desktop, nu au ce pierde, ba chiar pot folosi si ei mult mai modernul Video Call (voce si video in acelasi timp), este disponibil decat in versiunea Yahoo Messenger 10.
Ce este Video Call ?
Video Call este o metoda mai moderna de comunicatie, aceasta permite initierea simultana a streamingului video si audio, versiunile vechi de Yahoo Messenger au vocea separata de video, de multe ori este neplacut sa vezi ca vocea functioneaza bine iar streaming-ul video merge prea incet sau invers, sunt diferente intre ce vezi si ce auzi, asta poate deveni foarte frustrant.
Cu noua optiune Video Call vocea si semnalul video merg in acelasi timp, nu mai sunt diferente, mai pe scurt Video Call-ul este mai modern si mai confortabil de folosit, in afara de toate astea nu consuma nici atat de multe resurse ca vechea metoda, un avantaj in plus pentru noi.
Cu Yahoo Messenger Video Call putem ramane conectati tot timplu cu prietenii nostri, in plus putem face si economii importante la factura de telefon, asta bineinteles daca avem un abonament de date sau stim pe unde sunt retele wireless fara securizare.
Bucurati-va de libertatea de miscare, nu mai stati tintuiti pe scaun in fata computerului, luati-va messengerul cu voi pe telefon.
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !

de Cismaru Cristian
Atentie:
Formatul de tutorial inaungurat astazi este unul nou, nu este captura de ecran, este filmare cu camera video HD, am dori sa ne spuneti imediat daca intampinati vreo problema la vizionare.


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (92)

  • Salut prieteni, va rugam sa ne spuneti parerea voastra despre noul format:

    Se vede bine ?
    Rezolutia este ok ?
    Sunetul este bun ?
    Se va artefacte ?
    Bitrate-ul este ok ?

    Va multumesc anticipat !

    O zi buna,
    Cristi

    • Am o problema...am instalat mesul si plughingul aferent de pe gugal play pe un s3mini iar cand vreau sa initiez un apel video imi scrie ca plughingul video sa oprit.merge doar pe apeluri audio...video nu vrea decat pe skipe

  • Ce telefon e acesta?? pe care il ai? Si internet de care ai? de la vodafone??
    app: frumos tutorial nota 10 pt tutorial.

  • se aude bine nu ca la pc. acolo se aude cam tare si unpic fasait.. se vede ok.. si bit rateul la fel.

  • Foarte util !!!
    Pe telefoanele cu simbian ( SE Vivaz) nu merge ?
    P.S.
    SE vede si aude f bine !
    MULTUMESC

    • Vasile stie ce: …fara misto ,cu noul sonor semeni la voce cu Nastase  

      Ma uit la toate comentariile de mai sus, fiecare incearca sa ajute, se ne dea un raspuns cat mai detaliat la intrebarile mele din commentul 1.
      Multumesc pe aceasta cale tuturor pentru feedback-ul rapid, tot pentru imbunatatirea serviciilor am pus acele intrebari, nu ca sa ma aflu in treaba.
      Vine Vasile si da cu bata'n balta, n-aaare muschiuletul lui treaba cu nimic, e pus numai pe caterinca, noi suntem (tocilari)fraieri, el este baietas, smecheras ca sa nu zic cocalar.
      Neneeee:
      Ori te abtii, ori zbori de pe rubrica de comentarii (in prima faza) ? Tu alegi!
      Ne tii din treaba cu prostiile tale.

  • Va salut.

    Se vede bine? ... Da ,se vine bine, scrisul este clar se intelege f bine
    Rezolutia este ok ? ... este buna
    Sunetul este bun ? ... Da se aude bine ,fara intreruperi fara alte probleme
    Se va artefacte ? ... Da se vad
    Bitrate-ul este ok ?... este ok , dar sincer se poate si mai bine(fara suparare)

    Iar ideea acestui nou format este fff buna chiar nu ma asptetam la asa ceva am ramas surprins cand am vazut. Chiar as ruga ca se faca cat mai multe videotutoriale despre aceasta platforma Android pe care o detin si pe un Wildfire, cu toate ca nu cred ca o voi mai detine mult ca as vrea sa renunt la ea din simplu motiv ca wildfire'u nu mai primeste odata update-ul Android 2.2 Froyo, dar pentru restu care au Android o sa le prinda bine:P

    Felicitari pentru noua idee.

    • Fluturas Catalin: Va salut.Se vede bine? …Da ,se vine bine, scrisul este clar se intelege f bine
      Rezolutia este ok ? … este buna
      Sunetul este bun ? … Dase aude bine ,fara intreruperi fara alte probleme
      Se va artefacte ? … Da se vad
      Bitrate-ul este ok ?… este ok , dar sincer se poate si mai bine(fara suparare)Iar ideea acestui nou format este fff buna chiar nu ma asptetam la asa ceva am ramas surprins cand am vazut. Chiar as ruga ca se faca cat mai multe videotutoriale despre aceasta platforma Android pe care o detin si pe un Wildfire, cu toate ca nu cred ca o voi mai detine mult ca as vrea sa renunt la ea din simplu motiv ca wildfire’u nu mai primeste odata update-ul Android 2.2 Froyo, dar pentru restu care au Android o sa le prinda bine:PFelicitari pentru noua idee.  

      Nu renunta la Wildfire, poti sa-ti bagi singur Froyo, telefonul meu este de fapt windows phone nativ, totusi acum am Android pe el, sunt cativa developeri pe xda care au modificat un rom de china froyo, daca a aparut rom in chineza, imagineaza-ti ca o sa apara si in engleza.
      Rom-uri froyo sunt deja destule si cu sense si fara, le gasesti pe forumurile xda.
      Daca faci cateva sapaturi o sa gasesti Froyo pentru Wildfire cu sense rooted si cu ceva imbunatatiri, frecventa de 768 la procesor etc, daca ai rabdare o sa fac eu un tutorial cu schimbarea rom-ului pe Android.

      • cristi-admin:
        Nu renunta la Wildfire, poti sa-ti bagi singur Froyo, telefonul meu este de fapt windows phone nativ, totusi acum am Android pe el, sunt cativa developeri pe xda care au modificat un rom de china froyo, daca a aparut rom in chineza, imagineaza-ti ca o sa apara si in engleza.
        Rom-uri froyo sunt deja destule si cu sense si fara, le gasesti pe forumurile xda.
        Daca faci cateva sapaturi o sa gasesti Froyo pentru Wildfire cu sense rooted si cu ceva imbunatatiri, frecventa de 768 la procesor etc, daca ai rabdare o sa fac eu un tutorial cu schimbarea rom-ului pe Android.  

        Inca nu sunt decis 100% daca sa renunt la el sau nu,eu unu sunt chiar f multumit de el, dar inca mai am rabdare sa astept pentru a vadea daca vom primi si noi cei cu wildfire update la froyo. Da stiu ca exista pe xda multe rom-uri cu froyo chiar am ramas masca cand am vazut un filmulet cu un wildfire care avea pe el WildPuzzle ROM v8.0.11 and Android Froyo 2.2, deci mai are putin si ii "zboara din mana" la cum se misca, http://www.youtube.com/watch?v=N-LOq5I4bUU (imi cer scuze daca te-am deranjat ca am postat acest video, am vrut doar sa-l vezi), doar ca acum vin intrebarile pentru mine cum ar fi: cu un asa rom cat m-ar mai tine bateria??, mie si frica sa nu pierd garantia daca umblu la soft, si sa nu apara apoi probleme hardware de la asa solicitare. Oricum voi astepta si tutorialul pe care-l vei face despre schimbarea rom-ului plus de asta voi incerca sa promun niste teme pentru niste tutoriale legate de diferite aplicati pentru Android.

        • Fluturas Catalin:
          Inca nu sunt decis 100% daca sa renunt la el sau nu,eu unu sunt chiar f multumit de el, dar inca mai am rabdare sa astept pentru a vadea daca vom primi si noi cei cu wildfire update la froyo. Da stiu ca existape xda multe rom-uri cu froyo chiar am ramas masca cand am vazut un filmulet cu un wildfire care avea pe el WildPuzzle ROM v8.0.11 and Android Froyo 2.2, deci mai are putin si ii “zboara din mana” la cum se misca, http://www.youtube.com/watch?v=N-LOq5I4bUU (imi cer scuze daca te-am deranjat ca am postat acest video, am vrut doar sa-l vezi), doar ca acum vin intrebarile pentru mine cum ar fi: cu un asa rom cat m-ar mai tine bateria??, mie si frica sa nu pierd garantia daca umblu la soft, si sa nu apara apoi probleme hardware de la asa solicitare. Oricum voi astepta si tutorialul pe care-l vei face despre schimbarea rom-ului plus de asta voi incerca sa promun niste teme pentru niste tutoriale legate de diferite aplicati pentru Android.  

          Acest filmulet de pe youtube chiar este pe bune.Eu am instalat pe Wildfire-ul meu WildPuzzle ROM v8.0.11, si se misca incredibil de bine.Se pot spune multe despre subiectul acesta,dar ce imi place cel mai mult,este ca acum pot face tethering din smartphone,si alt lucru important este ca pot urmarii videotutorialele direct de pe Wildfire.(WildPuzzle ROM are suport flashplayer 10).

          • LiviuFlorin:
            Acest filmulet de pe youtube chiar este pe bune.Eu am instalat pe Wildfire-ul meu WildPuzzle ROM v8.0.11, si se misca incredibil de bine.Se pot spune multe despre subiectul acesta,dar ce imi place cel mai mult,este ca acum pot facetethering din smartphone,si alt lucru important este ca pot urmarii videotutorialele direct de pe Wildfire.(WildPuzzle ROM are suport flashplayer 10).  

            Si eu as vrea sa il pun dar inca nu sunt sigur pe mine daca as putea si mie sa nu-l stric. Oricum astept sa faca Cristi un tutorial sa vad ce si cum ca asa singur de capul sigur nu'i dau de cap.

Related Post

This website uses cookies.