Yahoo e pe moarte, transferarea datelor de pe Yahoo pe Gmail

transferarea datelor de pe Yahoo pe Gmail

Transferarea datelor de pe Yahoo pe Gmail

Salutare prieteni, în tutorialul de astăzi vom vorbi despre cum mutăm e-mailurile, contactele, evenimentele din calendar, din contul Yahoo Mail în contul Google.

Ce se întâmpla cu Yahoo?

Dacă în ultima perioadă Yahoo a cam dat-o în bară cu Yahoo Messenger, a venit timpul să o dea în bară și cu Yahoo Mail. Sigur, nu ei sunt de vină ci hackerii cei răi care au compromis mii de conturi, nu?
Dat fiind faptul că Yahoo Mail și mai toate serviciile sale, sunt pe cale să-și dea duhul, și pentru că primesc foarte multe spam-uri (e-mailuri nedorite), am decis să-mi iau catrafusele din contul Yahoo și să le mut în contul Google.

Ce sa-ti iei de pe Yahoo?

Îmi voi lua doar cel mai valoros conținut pentru mine, e-mailurile, contactele și evenimentele din calendar.
Contactele Yahoo le mut în Agenda Google, e-mailurile Yahoo le mut în Gmail și evenimentele din calendar le voi muta în Google Calendar.

Cum ne luam datele de pe Yahoo?

Procedeul este foarte simplu, nu avem nevoie de softuri adiționale sau servicii web adiționale. Vom folosi funcție de “Conturi și importate” din setările contului Gmail. Acesta va deschide un mic wizard pentru noi în care putem alege să importăm contactele Yahoo și e-mailurile Yahoo. Putem alege doar o opțiune sau pe toate. Dacă aveți un cont Yahoo foarte vechi care a acumulat foarte multe e-mailuri, vă recomand ca după parcurgerea pașilor de importate în Gmail, să așteptați câteva zile până când în contul Gmail o să fiți notificați în partea de sus că importarea s-a finalizat.

Poate e bine sa ștergi și contul.

După ce vă asigurați că toate contactele, e-mailurile și evenimentele Yahoo, au fost mutate cu succes în contul Google, puteți accesa această adresă https://edit.yahoo.com/config/delete_user pentru a vă șterge definitiv contul Yahoo.
Acestea fiind spuse, vă invit să vizionați tutorialul pentru a vedea exact cum mutăm e-mailurile Yahoo, contactele Yahoo și calendarul Yahoo, în contul Google.
Pe final vă fac o mică dezvăluie, unele zvonuri spun că Yahoo este de vânzare însă acesta este doar un zvon, deci nu mă citați pentru asta!

Transferarea datelor de pe Yahoo pe Gmail

Tutorial Video


Adrian: Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

View Comments (40)

  • Buna seara,daca folosesc adresa yahoo pentru logare pe diferite siteuri cum procedez pentru logarea pe acele siteuri cu adresa de gmail.Va multumesc

    • Din păcate, va trebui să te loghezi în fiecare cont creat cu e-mailul Yahoo și în setările conturilor respective, să schimbi adresa de Yahoo cu cea Gmail, să o ștergi și să o adaugi pe cea Gmail.

  • La mine nu merge , mentionez ca am incercat doar din Firefox.
    Aporporo Adriane ce te-a apucat de folosesto Opera?

  • OK, am un cont pe Yahoo doar pentru a folosi adresa pentru diferite chestii care mi se par ciudate. Dar de unde stirea asta ca e pe moarte?! Sursa, ceva, putem vedea?

  • Multumes pentru tutorial. Oare cum să procedăm în cazul în care avem mailuri sistematizate în diferite foldere create? Acestea pot fi exportate? (nu gasesc nicio opțiune pentru ele)

  • La stergerea contului veti primi urmatoarea notificare de la Yahoo: "Your account has been deactivated and will be deleted from the Yahoo network in approximately 91 day(s). This delay is necessary to discourage users from engaging in fraudulent activity."

    • Așa, și? S-a vorbit despre asta în tutorial! Nu mai derula tutorialele și privește-le cap coadă ca să nu mai bați câmpii aiurea pe comentarii

  • Adrian am si eu o nelanurire de exemplu am un cont pe un traker de torrente si am acel cont pe yahoo si daca import datele pe gmail si apoi sterg contu de yahoo, mai primesc notificari pe gmail daca vreau sa imi schimb parola sau daca mai vreau sa modific alceva.

    • daca acel traker este Filelist poti pune sub e-mail de recuperare, gmail dupa care intri in meilurile primite comfirmi si gata.
      Bineinteles porma faci si o proba

  • mi-a fost sparta adresa de mail si nu pot sa o recuperez cine ma poate ajuta?adresa este oarcasdorina@yahoo,com,tel.0746645446

    • Contul a fost recuperat cu succesuri :P recomand sa schimbi si nr de recuperare daca detii alt numar , atentie numarul intodeauna se pune fara 0 din fata si la adaugare si la recuperare.

  • 1. daca nu sterg contul, si nu mai intru pe yahoo mesajele se vor importa si dupa cele 30 de zile?
    2. daca sterg contul de yahoo, sa inteleg ca dupa cele 30 de zile nu se vor mai putea primi pe gmail nimic din contul de yahoo?
    multumesc!

  • Opțiunea "Importă mesajele noi pentru următoarele 30 de zile" este oferită ca perioadă de gratie.
    Un timp suficient de mare în care să-ți anunți toți apropiați că te-ai mutat pe Gmail și că urmează să-ți închizi contul Yahoo.
    Utilă și în cazul în care, în momentul în care ai hotărât să te muți, nu a sosit încă acel e-mail mult așteptat (pe contul Yahoo) dar tu știi că urmează să-l primești.

Related Post

This website uses cookies.