Xmarks un serviciu online pentru siguranta bookmark-urilor din browser – tutorial video

Sunt sigur ca sa intamplat pentru multi dintre voi sa mergeti la prieteni, rude, cunostinte si sa doriti sa accesati de acolo siteurile preferate insa avand atat de multe siteuri preferate nu mai tineti minte exact adresa pentru toate siteurile si astfel nu aveti cum sa impartasiti ce va place voua si celorlalti. Un alt scenariu ar fi sa aveti un serviciu care consta in lucrul cu pc-ul, acasa sa aveti un pc si doriti ca siteurile preferate salvate la serviciu sa fie si in browserul de acasa si invers

Daca va regasiti in cele doua scenarii de mai sus, atunci Xmarks este solutia care vi se potriveste de minune. Este un serviciu online cu ajutorul caruia, in urma creerii unui cont in cativa pasi simpli beneficiati de o sincronizare in timp real intre 2 browsere. Despre ce este vorba mai exact?

Presupunand ca aveti contul pe Xmarks, ati instalat plugin-ul in browserul firefox pe ambele pc-uri care doriti sa le sincronizati, in momentul in care veti adauga un site ca bookmark (semn de carte) plugin-ul se va conecta automat la serverul Xmarks si va uploada o copie fidela a acestui nou bookmark. Acum presupunand ca sunteti la munca,va deschideti pc-ul,apoi browserul,si daca aveti si la munca instalat plugin-ul Xmarks in browser acesta va downloada automat noul  bookmark adaugat acasa. Deci practic veti avea siteurile voastre favorite oriunde veti merge, este necesara doar o conexiune la internet si un browser.
Cand mai este util acest serviciu? Sa spunem ca ati facut reinstal de windows,si abia dupa reinstal ati realizat ca ati pierdut setarile din browser si toate bookmark-urile. Ei bine avand cont la acest serviciu tot ce va trebui sa faceti dupa reinstal de windows va fi sa instalati plugin-ul Xmarks si el va downloada automat in browser toate bookmark-urile care le-ati avut si asezate exact asa cum le-ati avut pe vechiul browser pe foldere si categorii. Pentru a beneficia de toate avantajele acestui minunat serviciu va recomand sa il folositi impreuna cu Firefox, defapt de aici sa pornit, a fost conceput si creat pentru Firefox abia apoi sa dezvoltat si penteu alte browsere.

Acest serviciu poate fi folosit si cu browserele Opera, Safari, Internet Explorer si Google Chrome (pentru Google Chrome serviciul este in faza beta)

Pentru a intelege mai bine functionalitatea acestui serviciu si care sunt avantajele va invit sa urmarim impreuna acest tutorial video.
Nu uitati ca va asteptam cu comentarii si propuneri sau sugestii pe rubrica de comentarii a acestui tutorial

Va doresc vizionare placuta!!

de Adrian Burlugeanu……..landpc.wordpress.com


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (51)

  • bun tutorial
    ati vazut programul GMail Drive a fost blocat de google, naspa aveam multe chesti acolo, am cautat backup storage si nu m gasit free stiti voi vre-unu ?

  • Foarte bun tutorialul, cand reinstalezi windowsul ma apuca lenea cand dau sa bag in bookmark site-urile la favorit, nu e prea complicatie dar este util si asta aduce avantaje, bv Adriane.

  • Bun tutorialul ! Il folosesc de mult pe firefox dar nu stiam ca merge si pe alte browsere ! Acum ca stiu o sa il folosesc si pe Google Chrome .

  • Da cu siguranta e cea mai buna metoda de backup la bookmarks, nu o stiam acuma mi-am facut si eu cont insa de cand cu xmark a luat-o Avira razna, de fiecare data cand adaug un semn de carte sau cand deschid mozilla, sare avira de fund in sus. Am observat ca de vreo 2-3 zile are ceva probleme la detectia heuristica, a luat-o razna rau de tot si cred ca ma reorientez o cam da in gard in ultima vreme, pacat... Respect !!!

  • Foarte bun tutorialu folosesc mult add-ons o mica intrebare se pot salva si add-onurile din browser sau numai bookmarurile

  • Multumesc pentru acest tutorial, chiar nu stiam ca exista asa ceva si chiar imi trebuie.Multumesc inca odata si la cat mai multe tutoriale.

  • Adrian:
    Daca iti mai lasi link-uri sub comentarii iti vom restrictiona accesul!! Esti spammer cumva? faci promovari agresive? Nu asa se promoveaza un site!! Facand astfel nu vei obtine mai multe vizite! Ai mare grija! Si pt faptul ca ti-ai lasat siteul sub coment uite ca nu o sa-ti spun ce tema folosesc,alta data invata sa nu mai fii marsav!

    bn, scoate tu link-ul..ok?

Related Post

This website uses cookies.