XBMC, un media center gratuit cu care putem viziona continut multimedia variat – tutorial video HD

In acest tutorial veti vedea prezentarea unui Media Center gratuit care a fost creat initial pentru consola Xbox, este vorba despre XBMC ( xbox media center ).

Ce este un media center?

Media Center este o suita de programe care concepute pentru a oferi utilizatorului o experienta multimedia deosebita, userul care foloseste un media center nu va trebui sa foloseasca mai multe programe pentru a rula :poze, filme, muzica , aceste tipuri de fisiere pot fi rulate de catre media center pentru a oferi un confort mai bun utilizatorului.

Cu un media center si un computer setat corespunzator poti viziona chiar din fotoliu pe televizor filme, muzica, fotografii digitale, pentru asta este nevoie de un cablu VGA sau HDMI prin care sa transportam semnalul video la televizor, deasemenea avem nevoie si de un dispozitiv de control al media center-ului, acesta poate fi o telecomanda sau un mouse multimedia .

XBMC este o aplicatie completa, avem la dispozitie pina si datele meteo actualizate la secunda, in afara de asta suporta o gramada de plugin-uri si scripturi pe care le gasim pe http://www.xbmczone.com/default.asp , putem spune ca este un fel de mozilla firefox multimedia.

Setarea acestui media center nu prezinta probleme deosebite, cei care urmaresc cu atentie tutorialul vor sti deja sa foloseasca destul de bine aplicatia.

Trebuie sa va spun ca am folosit citeva zile aceasta aplicatie si mi-a placut foarte mult, eu am televizorul (televizor normal diagonala 54 cm) conectat la computer printr-un cablu VGA, am folosit telecomanda de la tunerul tv(leadtek PxPVR2200) cu optiunea MCE Remote activata, am controlat XBMC Media Center fara probleme direct din pat, dupa ce am urmarit filmul am oprit aplicatia si computerul tot din telecomanda fara a mai fi nevoie sa ma ridic din pat, nu ca as fi lenes dar trebuia sa testez capabilitatile acestui media center.

Multumim lui Rafael pentru propunerea care a dus la realizarea acestui tutorial, va urez vizionare placuta si sper sa va placa acest media center, mie sincer mi-a placut foarte mult.

Pentru cei care doresc sa conecteze televizorul la computer printr-un cablu HDMI sau VGA ii invit sa urmareasca aceste tutoriale video, primul este pentru placile video Nvidia si al doilea este pentru placile video de la ATI-AMD

https://www.videotutorial.ro/?p=497

https://www.videotutorial.ro/?p=1097

Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (50)

  • Super programu si interesant,dar navigarea prin iel este prea dificila si prea multe clicuri mai ales cand bagi un film trebuie sa bagi tu subtitrarae, pentru un incepator este prea dificil eu ma refer la mine raman tot la metoda aia de a deschide filmele cu un pleyer,de exemplu eu folosesc (Smplayer) fac un playlist cu filme unu cu muzica si le am pe toate la un loc si este si mai usor de folosit,tutorialu este super dar greoi.As dori si eu un tutorial despre Camtasia Studio 6 daca aveti timp,

  • @eugen: Sau probabil ai impresia ca ne-am nascut cu "a sti sa umblam cu Camtasia"??? Pune mana si invata engleza si uita-te la utorialele lor,si noi tot de acolo stim sa o folosim!!!

  • @adrian,ai dreptate adrian,eu tot de acolo am invatat sa folosesc programul si chiar iti da foarte multe detalii ca si aici,nu trebuie sa stii foarte multa engleza ca iti dai seama pe masura ce il folosesti,un singur lucru nu mi-am dat seama si n-am reusit,cum sa fac ca sa inregistrez cu tot cu sunet si am umblat in toate obtiunile,sau nu se inregistreaza si sunetul decat cel din microfon?

  • ptr. DONI:ca sa inregistrezi sunetul de pe sistem cu Camtasia Studio intra in Tools/Options/Audio.La Device sa ai selectat driver-ul de sunet,iar la Source selecteaza CD Player ori Stereo mix

  • Ptr Adrian. Multa nervozitate strica iar limba Romana lasa de dorit... ( cu engleza am vazut ca nu ai probleme, cred )

  • Salutare Cristi.A iestit bine,felicitari si ma bucur mult de acest tutorial bineanteles in general de toate tutorialele voastre.Mersi mult,si succes incontinuare noua!!!

  • Salutare Cristi.A iestit bine,felicitari si ma bucur mult de acest tutorial bineanteles in general de toate tutorialele voastre.Mersi mult,si succes incontinuare voua!!!

  • Salutare Cristi.A iestit bine,felicitari si ma bucur mult de acest tutorial bineanteles in general de toate tutorialele voastre.Mersi mult,si succes incontinuare voua si noua!!!

Related Post

This website uses cookies.