Write protected USB drive FIX (solutia finala)

Rezolvarea erorii “USB Drive is Write Protected!
Salut prieteni, acum ceva vreme am facut un tutorial in care am rezolvat problema unui stick USB nedetectat. Pe rubrica de comentarii a acelui articol, ati postat multi dintre voi problemele pe care le intalniti cu anumite stick-uri write protected, adica stick-uri pe care nu se poate scrie, nu se pot formata si nu se pot sterge fisiere, si orice incercare a voastra de rezolvare a problemei a esuat.
Astazi, de fapt de vreo 2 zile tot incerc sa repar un stick write protected, si azi pot spune usurat ca am reusit sa rezolv aceasta problema: “USB DRIVE IS WRITE PROTECTED”.
Am incercat zeci de metode de deblocare a stick-ului:
1. Am incercat cu DISKPART, utilitarul din CMD.
2. Am incercat cu HP USB Format tool.
3. Am incercat cu schimbarea valorii in registry “WriteProtect = 0”
4. Am incercat cu Acronis Disk Director
5. Am incercat cu Easeus Partition Master
6. Am incercat cu Minitool Partition Wizard
Dar cu ce d…u n-am incercat ? Rezulatatul era acelasi, NIMIC !
In final am incercat cu Ubuntu si, in sfarsit am rezolvat problema cu ” USB Drive is Write Protected ”
Cum s-a ajuns la asta ?
Am imprumutat stick-ul USB unei cunostinte si cand l-am primit inapoi avea aceasta problema ” Disk is Write Protected ” si nu puteam sterge fisiere, nu puteam formata stick-ul, puteam decat sa citesc fisierele.
Cum am scapat de ” USB Drive is Write Protected ” ?
1. Am bagat Ubuntu pe un card de memorie (se poate si pe un stick usb) cu rufus (tutorialul este cu Windows, dar merge la fel si pentru Ubuntu).
2. Am bootat de pe cardul USB cu Ubuntu (sau de pe stick) si am pornit Ubuntu in modul “Try Ubuntu” (modul live), in felul asta nu se instaleaza ci ruleaza live (windows-ul nu este afectat).
3. Am demontat stick-ul USB si l-am reintrodus.
4. Am pornit GParted si am formatat FAT32.
5. SUCCES, am acapat de ” USB Drive is Write Protected ”

Write Protected FIX – tutorial video


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (63)

  • foarte util, dar am o alta problema legata de tastatura ca imi vine s-o musc cu dintii, adica...cind apas tasta M imi scrie 0[zero] J-apare 1, k-2, l-3, i-5, o-6, u-4, nustiu ce sa mai fac,poate exista vre-o combinatie de taste dar eu nu o stiu, va rog ajutor, am win7 pe 32biti, asus x301A. MULTUMESC ANTICIPAT

    • Asus X301A nu are tastatura numerică (cum au tastaturile standard, în partea dreaptă), acele taste numerice fiind implementate pe tastatura cu litere (tasta J are 1, tasta K are 2, tasta L are 3 ...). Utilizarea lor (a numerelor) se face împreună cu tasta Fn (Function) aflată în partea stângă jos a tastaturii (ex: pentru 1 apeși Fn și J, pentru 2 apeși Fn și K ...). Problema apare atunci când calculatorul porneste cu opțiunea Num Lock activată din Bios sau din sistem. Sistemul crede că tastatura are și tastele numerice din dreapta, însă ele neexistând acolo ci pe tastele cu litere, acestea (literele) sunt înlocuite cu numerele (ca și când tasta Fn ar fi apăsată).
      Soluția este dezactivarea funcției Num Lock, întâi din tastatură (este o tastă Num Lock sau Num Lk, undeva în dreapta sus) apoi și din Bios ori cu vreun soft de tweakuit, direct din sistem.

    • Nu-mi dau seama cum ai șters Androidul din greșală.
      In mod normal nu ai drepturi de ștergere pe fișierele sistemului de operare.
      Poate daca aveai Root !

  • cristi stii cum ti s-a intamplat cu usb , probabil a copiat ceva dupa usb si s-a intrerupt curentul , asa mi s-a intamplat si mie

    • Nu stiu exact ce s-a întâmplat, pentru ca stick-ul la-am împrumutat cuiva si cand mi l-a înapoiat era gata stricat.
      Deci nu l-am stricat eu.

      • Nu striucat ci duar deranjat :)).
        Eu am un stick cu 2 partitii una protejata de o firma care a pus reclama lor de rahat si 8g liberi pentru mine adica se poate sterge adauga si formata.
        Intrebarea cum pot sa fac acelasi lucru si cuy partitia aia de 1 giga parca dar cred ca este de 4 giga ca are reclame cu fisiere video Ful HD si cam multe.
        le pot copia in sistem destop nu pot sa le sterg sa formatez partitia aia sau sa adaug ceva in ia.
        Ideia este as vrea sa fac un stic cu win7 sa instalez de pe el si sa il fac sa nu se mai poata sterge sau adauga fisiere asa nu voi mai putea lua virusi pe stick-ul care il folosesc la instalari si nici nu il voi putea formata adauga ceva pe el etc .
        Pentru mine ar fi utila chestia asta sa nu se mai poata formata adauga sau sterge :)

  • Sunt un detinator si eu de un sony xperia u si chiar as dori echipei videotutorial daca sa-r putea la acest telefon in anul 2015 sa se poate debloca cumva botloaderu si sa imi instalez o verisune de cyanonged mod ar fi ceva minunat.. apropo Domul Cismaru Cristi nu ati aflat nimica despre deblocarea botloaderului ca ati zic ca ne anuntati ca si dumnevostra ati vrea sa instalati cyanongenmod va rog mult din sulfet … va urez in continuare suucces echipei videotutorial.

    • Sunt un detinator si eu de un sony xperia u si chiar as dori echipei videotutorial daca sa-r putea la acest telefon in anul 2015 sa se poate debloca cumva botloaderu si sa imi instalez o verisune de cyanonged mod ar fi ceva minunat.. apropo Domul Cismaru Cristi nu ati aflat nimica despre deblocarea botloaderului ca ati zic ca ne anuntati ca si dumnevostra ati vrea sa instalati cyanongenmod va rog mult din sulfet … va urez in continuare suucces echipei videotutorial. Va ROG nu imi raspunde nimeni la aceasta intrebare??

  • @Cristi te contrazic cu rufus nu merge sa faci orice sistem operare bootabil de pe stik. de ex opensuse daca faci cu ubuntu sau unebootin se va face dar se va creea imaginea sparta si prin urmare va da o eroare cand bootezi sistemul de pe stik( e valabil si la alte distributii linux). deaceea au la ei pe site imagiewhrite. deci nu mai spune ca poti face orice sistem operare cu rufus. si se poate face aceasta operatiune si din windows din cmd dar e mai complicat. ca si eu am avut problema asemanatoare si am rezolvat din win. cel putin la mine a mers. si app merge din orice distributie linux sa formatezi stikul asa

      • am spus in cazul meu. acum depinde si de stik si ce anume e busit la el. asta nu insemna ca in cazul lui @Cristi mergea. dar da cele mai multe sikuri si carduri memorie se pot repara sa spun asa doar cu linux

        • Știi foarte bine la ce mă refer! Rufus poate pune orice sistem de operare Linux sau Windows pe un stick. Te faci că nu mai știi pe ce subiect îl contrazici pe Cristi? Citește comentariul tău de mai sus, citez: "...deci nu mai spune ca poti face orice sistem operare cu rufus..." sau "Cristi te contrazic cu rufus nu merge sa faci orice sistem operare bootabil de pe stik."

          • @adrian eu am crezut ca te referi la stik usb ca am spus 2 mentiuni. ia pune tu opensuse cu rufus si spunemi daca merge sa bootezi de pe acel stik facut cu rufus. si incerca mai multe sisteme operare sa pui cu el sa vezi unele merg altele nu. incerca mai multe. una e sa le pui si una e sa functioneze sa booteze. citeste si la opensuse ca va spune clar ca daca nu folosesti acel soft imagewrithe daca scriu corect . se va creea o imagine sparta. si explica acolo ca nu stiu ce nu face UDI. credeam ca eu vb ca am intampinat probleme de genu , nu spun doar sa contrazi pe cristi sau pe tine adrian. testeaza si apoi spunemi daca a functiona sa pui si sa booteze sa poti instala cu succes orice sistem operare cu rufust. eu testez distributii linux si unele nici deadracu nu merg facute pe stik bootabil cu nimic. dar da intradevar e bun rufus e bun pt win dar la distributiile linux nu merge orice distributie sa faci cu el. cum si cu unebootin nu merge sa faci orice sistem linux bootabil. repet testeza mai multe sisteme linux sa faci bootabile daca vrei si zimi de a mers cu succes sa booteze sa poti instala

          • Oracle VM VirtualBox si metrge garantat ;) nu pe stic ci virtual ruleaza imaginea din hdd tau :)

      • am vrut care este protejat formatez pe fat32 stick usb 4gb cu Ubuntu imi da o eroare Libparted bug found
        Input/output error during write on /dev/sdf

    • Crearea unui stick bootabil cu rufus este doar o variantă din multe altele.Dacă nu-ți merge cu acesta încearcă cu Universal-USB-Installer-1.9.5.9.

  • Va salut cu respect dl. Cristi
    Am si eu o problema cu un ssd dela corsair care nu se mai vede in niciun sistem de operare. Nu a fost folosit prea mult,a fost win. pe el so de la o reinstalare a aparut problema. Ma poate ajuta cumva solutia ta din acest tutorial? Sau ma rg,poate imi dai o ata ideeie. Eu deja l am trecut la "decedati" dar repet,el nu a ft flosit nici macar un an c u widdws e el rpobabil ca la reinslare de windows s a frmatat gresit sau nu mi dau seama exact ce s a intamplat de nu mai e vazut ub nic o forma.

  • Libparted Bug Found !
    Can't write to /dev/sde, because it is opened read-only.
    Tot nu pot face acest stick .

Related Post

This website uses cookies.