WordPress o platforma stralucita pentru site-uri si bloguri – tutorial video HD

In acest tutorial video am placerea sa va prezint platforma WordPress, prin intermediul careia puteti crea bloguri sau site-uri fara a depune foarte mult efort .

WordPress este cel mai bun si stabil CMS de pe piata in momentul asta, cu toate ca in varianta de baza nu ofera prea multe functii sau optiuni aceasta problema se poate rezolva prin intermediul unor plugin-uri (adaugiri) cu ajutorul carora puteti face aproape orice va trece prin cap.

Chiar si in materie de design wordpress nu iti taie rasuflarea din prima, insa in momentul in care modificam tema sau adaugam una frumoasa situatia se schimba, exista si teme contra cost care au un design modern si chiar si unele plugin-uri incluse.

Pe intelesul tuturor, acest wordpress ne ajuta sa ne facem un site fara a avea cunostinte avansate in limbaje de programare  ( html, php, java, ruby on rails ) sau cunostinte avansate in lucrul cu bazele de date.

Cine isi face un site sau un blog pe wordpress nu trebuie sa fie expert in nimic, daca sti cite ceva este de ajuns, pe parcurs veti invata fara sa va dati seama, totul este intuitiv, totul este usor, nimic nu este mai usor de folosit .

Singurul lucru pe care trebuie sa-l facem noi este sa creem continut si wordpress se ocupa de munca cu codul de care multa lume se fereste, fie ca este text fie ca este multimedia (imagini, video, audio, flash) , ar fi o idee buna sa creem continut unic, adica sa nu copiem din alte locuri sau de pe alte site-uri, chiar daca copiati ceva este bine sa specificati sursa in semn de respect pentru creatorul acelui continut, asta este o regula de bun simt peste care nu ar trebui sa trecem daca dorim sa construim ceva trainic .

Milioane de administratori din lume nu ar concepe viata fara acest tip de platforma, este usor de folosit, ofera posibilitati de customizare aproape nelimitate, se pot implementa teme fara nici un efort, pe deasupra aceasta minunata platforma este gratuita.

Cine creaza plugin-uri sau teme ?

Oricine, da oricine poate crea un plugin sau o tema, tocmai din cauza asta platforma wordpress a cunoscut o popularitate uriasa, se poate asemana cu firefox la capitolul plugin-uri .

Va recomand cu caldura aceasta platforma, nu o sa regretati nici o secunda de aceasta alegere, totul este o joaca cu wordpress dar o joaca care se concretizeaza intr-un continut online accesibil tuturor.

In final tin sa multumesc creatorilor acestei minunate platforme pentru ca au creat ceva cu adevarat mare intr-un chit de instalare mic, adevarata este vorba aia “esentele tari vin in sticlute mici” . RESPECT
Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (131)

  • Asa este, WordPress este unul dintre cele mai bune scripturi din lume la capitolul blog si site. Am facut si eu un site prin WordPress, dar nu pot insera linkul, deoarece incalc regulile. Bafta VideoTutorial.RO:X:X:X. I LOVE YOU.

    • Salutare Cristi, te rog mult spune-mi si mie cum poti sa postezi reclame de la emag care contin scripturi pe blogul tau?
      Am observat ca este creat pe wordpress si eu stiu ca pe wordpress nu poti sa adaugi nici un cod care contine java script. Bineinteles eu am un blog gratuit, insa sunt interesat de ce demersuri trebuie sa fac sa am si eu aceasta posibilitate.
      Iti multumesc anticipat si sper sa primesc un raspuns din partea ta.

      Mult succes in ceea ce faci!

  • Cristi ai putea sa faci un tutorial cu un program de captura Desktop ex:camstudio,....atc ceva ce crezi cai bun.

  • @alex: Pai dupa logica ta asa cam ce crezi k se intampla? dupa intuitia ta? Fireste ca nu vei mai putea pune articole,ce alt ceva vrei sa se intampla?

  • Daca se poate sa faci un tutorial video cu modul in care se pot monta doua hdd-uri diferite, sata si ide, daca se poate. Am cumparat din greseala fara sa intreb, nici nu am sytiut ca sunt diferite.

  • Ma ajutati si pe mine mi-am facut un forum si nu merge sa pun domeniu la el,poate nu stiu eu,am facut exact ce a facut crisit acel tutorial cu dyndns cand trebuia sa ne facme cont etc...Ma ajutati va rog frumos am acest forum de 1 sapt.

  • @DaneZu:
    Logica este urmatoarea, inainte de toate iti comperi un domeniu sau iti iei un subdomeniu gratuit de la dyndns sau din alta parte, dupa aceea iti inchiriezi un spatiu pe un server (hosting)de gazduire, sint destul de ieftine de la 3 euro pe luna 20 giga spatiu de disk.
    Vezi ca avem si un tutorial pe tema asta.
    Cum se cumpara un domeniu si spatiu de gazduire pentru un website - tutorial video HD https://www.videotutorial.ro/?p=927

  • Eugen

    Nu conteaza ca sunt diferite, sata normal nu conteaza doar ca unul trebuie sa fie slave (are niste pini auriti si pe ei are un plastic, el acopera 2 pini pe verticala, de acolo setezi slave)si celalat nu mai stiu exact cum trebuie sa fie, daca nu iti spune cineva pana maine cum se face iti spun. Deci nu iti fa griji o sa poti sa le folosesti.

Related Post

This website uses cookies.