WinToFlash sau cum se instaleaza windows 7, xp sau vista pe un computer fara CD sau DVD – tutorial video

Salut prieteni, am placerea sa va prezint un soft mic dar puternic, acest soft se numeste WinToFlash, este produs de Novicorp, softul este gratuit si extrem de simplu, acesta ne ajuta sa punem un sistem de operare pe un stick usb sau pe un card flash.

WinToFlash poate transfera pe un stick usb un intreg sistem de operare dupa ce in prealabil il formateaza si-l face bootabil.

Mare lucru nici nu am ce sa spun, interfata are doua campuri de browse, in primul trebuie indicata calea spre kit-ul windows-ului iar in cel de-al doilea camp trebuie indicata calea spre stickul pe care vrem sa punem sistemul de operare si de pe care ulterior vom instala windows-ul pe un Notebook, Netbook (Mini Laptop), Desktop etc.

Cand am vazut prima oara softul am zis ca este o gluma, nu credeam ca va functiona cum trebuie, m-am inselat, nu numai ca functioneaza ci isi face treaba foarte repede si fara nici o problema, l-am testat pe Notebook si pe Desktop, am folosit 3 sisteme de operare: windows vista 32, windows 7 32 si windows 7 64, am vrut sa-l prind cu vreo eroare dar nu am reusit, este un soft bine facut, cu toate ca este intr-o permanenta faza beta.

Pentru evitarea erorilor, trebuie sa inchidem orice aplicatie, orice fereastra, deasemenea trebuie inchis antivirusul si firewall-ul, trebuie inchisa si fereastra windows esplorer din care ati lansat WinToFlash-ul.

Pentru instalare de pe acest stick a sistemului de operare nu trebuie sa facem nimic special, intram in boot menu si sa alegem stickul pentru bootare, daca nu vedeti stickul in boot menu, trebuie sa setati bios stick-ul ca prim device la boot.

ATENTIE, daca setati din bios “advanced bios features”, trebuie sa schimbati calea de boot la primul restart dupa copierea fisierelor din timpul instalarii, device-ul primar va fi hard disk-ul pe care se va instala windows-ul in loc de stick-ul facut cu WinToFlash.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !

Vizionare placuta !

de Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (370)

  • va salut ; de fiecare data cand incerc sa accesez siteul vostru apar tot felul de pop upuri peste videotutorialele voastre pa care avg ul spune ca sunt troieni cu firefox n am probleme pt ca am adblock plus dar ie sau opera blocheaza accesul la site sau ingreuneaza accesul , indiferent de ora

    • skazi76: va salut ; de fiecare data cand incerc sa accesez siteul vostru apar tot felul de pop upuri peste videotutorialele voastre pa care avg ul spune ca sunt troieni cu firefox n am probleme pt ca am adblock plus dar ie sau opera blocheaza accesul la site sau ingreuneaza accesul , indiferent de ora  

      In locul tau as renunta la AVG, nu e chiar atat de bun pe cat crezi tu!! Plus ca are multe probleme si da alarme false. Iti sugerez sa folosesti Avira free edition e mult mai bun si avem si tutorial despre el. Mie Kaspersky nu-mi spune nimic in legatura cu siteul asta, nu am nici un fel de problema in al vizita si daca pui la indoiala kaspersky care se stie ca e nr.1 in materie de securitate si te increzi intr-un soft AVG free, no comment!!

      Uite ce raspundea Cristi (adminul) unui altuia ca tine acum 1 zi la aceeasi problema pe care o ai tu:

      Mai oameni buni, am spus de 1000 de ori dar sa pare ca am vorbit degeaba, AVG-ul are o problema cu unele scripturi de reclama care se executa pe un alt site si probabil AVG-ul nu poate ajunge pe acel site (din nu stiu ce motive).
      Voi credeti ca noi suntem chiar asa de retardati sa punem virusi pe site, treziti-va, nu va mai incredeti orbeste in soft-uri, antivirusii, inca au o rata de eroare destul de mare.
      Uitati-va atenti la alarma pe care o da AVG-ul, acolo nu scrie nimic de vre-un virus.
      Voi nu va ganditi logic ? Daca nu descarci nimic, cum dracu sa iei virus ???
      Ai dat la ceva OPEN sau SAVE ?
      AVG este singurul antivirus care are aceasta eroare, in trecut si avira a avut probleme, noi am semnalat aceste probleme, se pare ca doar avira am rezolvat problema.
      Maaaannnnnn……

      • Adrian:
        In locul tau as renunta la AVG, nu e chiar atat de bun pe cat crezi tu!! Plus ca are multe probleme si da alarme false. Iti sugerez sa folosesti Avira free edition e mult mai bun si avem si tutorial despre el. Mie Kaspersky nu-mi spune nimic in legatura cu siteul asta, nu am nici un fel de problema in al vizita si daca pui la indoiala kaspersky care se stie ca e nr.1 in materie de securitate si te increzi intr-un soft AVG free, no comment!!Uite ce raspundea Cristi (adminul) unui altuia ca tine acum 1 zi la aceeasi problema pe care o ai tu:Mai oameni buni, am spus de 1000 de ori dar sa pare ca am vorbit degeaba, AVG-ul are o problema cu unele scripturi de reclama care se executa pe un alt site si probabil AVG-ul nu poate ajunge pe acel site (din nu stiu ce motive).
        Voi credeti ca noi suntem chiar asa de retardati sa punem virusi pe site, treziti-va, nu va mai incredeti orbeste in soft-uri, antivirusii, inca au o rata de eroare destul de mare.
        Uitati-va atenti la alarma pe care o da AVG-ul, acolo nu scrie nimic de vre-un virus.
        Voi nu va ganditi logic ? Daca nu descarci nimic, cum dracu sa iei virus ???
        Ai dat la ceva OPEN sau SAVE ?
        AVG este singurul antivirus care are aceasta eroare, in trecut si avira a avut probleme, noi am semnalat aceste probleme, se pare ca doar avira am rezolvat problema.
        Maaaannnnnn……
          

        Ajai , daca se apuca Cristi sau Adrian sa ne spuna la fiecare in parte despre aceste probleme cu AVG si Bla Bla Bla .... cu siguranta le creste barba pa-n la genunchi sa dea explicatii la fiecare in parte :)) =)) Nu Am Dreptate Cristi ???

  • foarte bun tutorialu :d dar va rog faceti un tutorial despre cum se foloseste camstasia studio 6

  • buna seara . Cristi , te ro frumos sa imi spui si mie de unde ai facut rost de OS Windows 7 de marime 5,19 GB ; ai mai facut un tutorial imi amintesc. L-ai luat de pe site , direct de la ''mama lui" sau ai cumparat licenta ? Imi cer scuze te intrebare si te rog , daca se poate sa imi raspunzi .
    Mentionez ca eu am un sistem Athlon single core ( tm 64 , 2,2 Ghz , 3500+ ), memorie 2 gb ( una de 667 si una de 800 Mhz ) , placa video Nvidi gf 8500 GT , o sursa luata cu carcasa de 450 W . E cam slabuta . Delux
    Multumesc !

    • iulian: na

      vezi ca acolo e 5,19 free , si nu ocupa win 7 atata. compara cat e spatiul ocupat din montarea imaginii si cat este diferenta dintre cat are capacitatea de stocare a stickului si cat este libera adica tot pe la 2 gb si ceva ajungi iulian.... :P fi mai atent :); contacteaza-ma sa iti dau eu detalii mai multe de unde il iei si cum il activezi :). Multumesc Cristi, va urmaresc de foarte multa vreme si am invata o gramada de chestii de la voi. Tot respectul pentru munca depusa ! o seara placuta va salut !

  • Am uitat sa precizez : am scris sistemul pentru ca vreau sa imi instalez si eu windowds 7 , nu stiu insa ce versiune , X 32 sau X 64. Va multumesc tuturor inca o data .
    La revedere.

  • pt iulian daca ai sa te uiti atent la tutorial cristi are windows 7 enterprise care e gratis 90 zile de la microsoft pe sait.are 2.23 giga.el are liber 5.19 giga pe stic nu are windows de 5.19 giga.uitate atent ca scrie free 5.19 giga.invata engleza iulian.bravo cristi pt tutorial.la mai multe tutoriale

  • Foarte bun tutorial dar am si eu o nelamurire:Eu am un stick de 4 GB si am vazut ca ocupa 5.19 GB, eu ce pot face inafara de sami iau unu nou???? Windows 7 poate atit ocupa dar XP cit ocupa ca sa stiu sa nu stric stickul degeaba ca daca bagi pina la refuz nu mai poti sterge de pe el!!!!

    • BGGD: Foarte bun tutorial dar am si eu o nelamurire:Eu am un stick de 4 GB si am vazut ca ocupa 5.19 GB, eu ce pot face inafara de sami iau unu nou???? Windows 7 poate atit ocupa dar XP cit ocupa ca sa stiu sa nu stric stickul degeaba ca daca bagi pina la refuz nu mai poti sterge de pe el!!!!  

      In tutorial scrie 5G Free of 8G adica din 8G mai sunt liberi 5, invatati engleza, a spus si Cristi foarte clar ca stick-ul are 8G, nu mai derulati si priviti tutorialul pana la capat, habar nu aveti ce pierdeti cand derulati (detalii foarte importante pe care noi nu suntem obligati sa le repetam daca voi derulati tutorialul si nu il priviti pe tot, si pe urma va suparati ca nu va raspundem la comentarii)

      In concluzie stick-ul are 8G Win 7 ocupa 3 si mai raman 5G free adica liberi, neocupati. Nici nu trebuia sa primesti raspuns pentru ca sa vazut foarte clar in tutorial aceste aspecte

  • gata am aflat de mai sus din comentariul lu eugen, nu am vazut ca era si cursorul acolo pus pe free, merci mult pentru tutorial, unu foarte bun si chear o sa folosesc si eu, dar am o intrebare :Windows 7 asta gratis cit ocupa instalat finca eu am HDD de 111 GB si nu prea imi convine sa dau 20 si ceva de GB doar pe windows ca e cam mult si mai zica ca ocupa si mai putin decit vista care si ala la avut tot atit ocupa:21 GB eu am avut windows7 inainte de a se lansa defintitiv, o versiune beta si am vazut ca ocupa 21 de GB si nu lam lasat mult si lam scos iar apoi am bagat vista ultimate car si ala tot 21 GB ocupa, am ajuns la ideeea ca diferenat dintre ele este ca se misca mai bine 7 decit vista si bara de start dar nu ocupa mai putin decit 7 cum zic uni!!! :( asa si daca e diferenta dintre beta si asta care e gata e de memorie ocupata mai putina as vrea sal bag si eu dar sa imi pastrez interfata de windows xp 2002 ca mie imi place si asa nu ca la 7 nu miar place dar asa as face si de unde sa descarc tema de windows xp 2002 ca nu gasesc pe net!!!!! :(

    • BGGD: gata am aflat de mai sus din comentariul lu eugen, nu am vazut ca era si cursorul acolo pus pe free, merci mult pentru tutorial, unu foarte bun si chear o sa folosesc si eu, dar am o intrebare :Windows 7 asta gratis cit ocupa instalat finca eu am HDD de 111 GB si nu prea imi convine sa dau 20 si ceva de GB doar pe windows ca e cam mult si mai zica ca ocupa si mai putin decit vista care si ala la avut tot atit ocupa:21 GB eu am avut windows7 inainte de a se lansa defintitiv, o versiune beta si am vazut ca ocupa 21 de GB si nu lam lasat mult si lam scos iar apoi am bagat vista ultimate car si ala tot 21 GB ocupa, am ajuns la ideeea ca diferenat dintre ele este ca se misca mai bine 7 decit vista si bara de start dar nu ocupa mai putin decit 7 cum zic uni!!!asa si daca e diferenta dintre beta si asta care e gata e de memorie ocupata mai putina as vrea sal bag si eu dar sa imi pastrez interfata de windows xp 2002 ca mie imi place si asa nu ca la 7 nu miar place dar asa as face si de unde sa descarc tema de windows xp 2002 ca nu gasesc pe net!!!!!   

      Ocupa cu 3 softuri instalate si updateurile facute 14G pe hard, instalat. Tema aia de Windows 2000 o ai by default nu tre sa instalezi nimic, dai pur si simplu click dreapta pe desktop apoi alegi din meniul contextual personalize si iti alegi tema clasica...

Related Post

This website uses cookies.