WinPE si ImageX pentru creare windows cu aplicatii preinstalate si instalare windows in retea – tutorial video

Salutare prieteni, in tutorialul de astazi o sa vorbim despre Windows PE (Preinstalled Environment) si ImageX. Practic este primul episod ce ne va permite sa pregatim terenul pentru viitoarele doua episoade in care vom vedea cum putem instala Windows 7 in retea si cum putem face o imagine ISO dupa un Windows 7 deja instalat. Imaginea ISO creata va fi universala, nu va contine si driverele insa va contine toate softurile noastre deja instalate, licentele pentru ele si setarile sistemului. Odata generata imaginea ISO personalizata cu Windows 7, vom putea instala pe orice calculator sau laptop respectivul sistem de operare care va contine toate softurile noastre preferate si toate setarile noastre.
Windows PE si ImageX sunt folosite la scara larga de catre cei care vand sisteme OEM insa noi vom folosi aceste unelte in scop propriu. In tutorialul de astazi vom genera mediul bootabil (winpe_x86.iso) pe care il vom folosi ca sa instalam Windows 7 in retea sau ca sa generam o imagine ISO dupa un sistem de operare deja instalat. Pentru a genera acest mediu bootabil avem nevoie de Windows AIK (Windows Automated Installation Kit) pe care il putem descarca gratuit de pe site-ul oficial Microsoft. Dupa ce instalam Windows AIK vom folosi command prompt-ul pentru a genera mediul bootabil winpe_x86.iso
Iata si comenzile pe care trebuie sa le dam in CMD una cate una:
copype.cmd x86 c:\winpe_x86
copy c:\winpe_x86\winpe.wim c:\winpe_x86\ISO\sources\boot.wim
Dupa ce copiem fisierul “imagex” din locatia “C:\Program Files\Windows AIK\Tools\x86” in locatia “C:\winpe_x86\ISO” vom da si ultima comanda:
oscdimg -n -bc:\winpe_x86\etfsboot.com c:\winpe_x86\ISO c:\winpe_x86\winpe_x86.iso
care ne va genera mediul bootabil respectiv winpe_x86.iso de care vom avea nevoie in tutorialele viitoare
Mai departe, cu imaginea generata winpe_x86.iso va trebui sa facem un CD bootabil sau un stick USB bootabil pe care le vom folosi in tutorialele ce vor urma. Acestea fiind spuse, va invit sa urmariti tutorialul video pentru a vedea exact cum cream un mediu bootabil pentru instalarea sistemului de operare Windows 7 in retea sau pentru generarea unei imagini ISO dupa un sistem de operare Windows 7 deja instalat.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 900 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

 

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !

de Adrian……..linux.videotutorial.ro

 

Adrian: Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

View Comments (49)

  • Foarte interesant tutorialul. Exista un asemenea soft pentru a face si Windows XP? Demult imi doresc sa am o imagine ISO de Windows XP cu setarile setate si softurile gata instalate.

  • Andy:
    Foarte interesant tutorialul. Exista un asemenea soft pentru a face si Windows XP? Demult imi doresc sa am o imagine ISO de Windows XP cu setarile setate si softurile gata instalate.

    Da, se numeste nLite si avem deja cateva tutoriale realizate cu acest subiect pentru windows xp. Foloseste casuta CAUTA din sidebar dreapta sus pentru a le gasi. Scrii acolo nLite, apesi enter si le vei gasi.

  • bun tutorial interesant ar fi si unul pe windows 8...avand in vedere ca e ,,nou,,cred ca multzi il incearca!

  • sosofin:
    Excelent tutorial.Dar cum procedam pe un sistem de operare pe 64.bit.
    Multumim

    Daca vrei pe 64 trebuie sa faci mediul bootabil dintr-un windows pe 64 biti si deasemenea, pentru viitorele tutoriale, cand vei face imaginea ISO dupa un Windows 7 deja instalat acesta trebuie sa fie si el pe 64 biti.
    Iata si comenzile pentru cazul in care doresti sa faci mediul bootabil pentru x64:
    * copype.cmd amd64 c:\winpe_x64
    * copy c:\winpe_x64\winpe.wim c:\winpe_x64\ISO\sources\boot.wim
    Se copie "imagex" din locatia "C:\Program Files\Windows AIK\Tools\amd64" in locatia "C:\winpe_x64\ISO"
    Se da ultima comanda pentru generarea mediului bootabil (imaginea winpe_x64.iso):
    * oscdimg -n -bc:\winpe_x64\etfsboot.com c:\winpe_x64\ISO c:\winpe_x64\winpe_x64.iso

  • "Run as Administrator" se foloseste NUMAI atunci cand nu esti intr-un cont cu drepturi de "Administrator" si CAND exista si a doua conditie, de indeplinit: UAC este ACTIVAT!
    Altfel, NU ESTE NEVOIE de rulat o aplicatie cu "Run As Administrator", intrucat, indeplinirea celor doua conditii de mai sus DA ORICUM DREPTURI DE ADMINISTRATOR oricarei aplicatii!

  • Un tutorial excelent, as vrea sa stiu cum pot face acelasi lucru si pe xp (asta daca ai timp si daca se poate ....).

Related Post

This website uses cookies.