Windows remote desktop, control la distanta rapid si simplu fara softuri aditionale – tutoriale video

Salut prieteni, in acest tutorial video veti vedea ce este si cum se foloseste functia Remote Desktop din windows, aceasta ne ajuta sa intram de la distanta pe un alt computer si sa rezolvam unele probleme pe care le poate avea computerul asistat, pentru unii, Remote Desktop din Windows xp ,vista sau 7 poate folosii si la “altceva”.
De ce sa ne complicam cu alte softuri cand avem sub nasul nostru un program destul de bun pentru remote control, noi am prezentat de-a lungul timpului mai multe softuri de remote, avem tutorial video cu TeamViewer, Tight Vnc sau LogMeIn, acestea sunt softuri bune insa si utilitarul din windows “remote desktop” este foarte bun, pe alocuri pot spune ca este mai bun decat multe alte softuri third party.
Pentru a putea stabili o sesiune de remote cu aplicatia Remote Desktop din Windows, trebuie sa avem urmatoarele lucruri puse la punct:
1. Conexiune internet pe ambele computere, conexiunea ar fi bine sa fie cat de cat rapida pentru o experienta placuta, functioneaza cu orice fel de conexiune insa trebuie sa renuntam la unele “bling-bling-uri”.
2. Pe computerul asistat trebuie sa avem OBLIGATORIU parola pe un cont cu drepturi de administrator, nu trebuie sa fie neaparat contul pe care-l folosim noi, putem face un cont nou insa trebuie neaparat sa aiba o parola pusa si drepturi de administrator.
3. Tot pe computerul controlat trebuie sa fie activata functia Remote Desktop, am aratat in tutorial cum se face.
4. Daca aveti router trebuie sa faceti un port forwarding pentru aplicatia Remote Desktop din windows, aceasta foloseste portul 3389, am specificat in tutorial si cum se face port forwarding pentru aceasta aplicatie (pentru cei care nu se descurca pot viziona un alt tutorial video despre setari port forwarding pe care l-am realizat cu ceva vreme in urma).
Computerul de pe care se initiaza sesiunea Remote Desktop nu trebuie sa indeplineasca aceste conditii, este suficient sa aiba instalat un sistem de operare windows xp , vista sau windows 7.
Mai multe despre functia Remote Desktop din Windows aveti in urmatorul tutorial video…
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !

de Cismaru Cristian

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (74)

  • intereesant, despre remote control.....pacat ca eu nu pot viziona tutorialul...
    de cand ati trecut pe jwplayer imi apare semnul exclamarii la toate tutorialele si nu pornesc deloc.
    v-am scris un mail, am incercat sa vorbesc cu un admin, insa nu am primit minimum de feed-back din pacate

    • bio228: intereesant, despre remote control…..pacat ca eu nu pot viziona tutorialul…
      de cand ati trecut pe jwplayer imi apare semnul exclamarii la toate tutorialele si nu pornesc deloc.
      v-am scris un mail, am incercat sa vorbesc cu un admin,insa nu amprimit minimum de feed-back din pacate  


      Incearca sa updatezi flash playerul, ia ultima versiune de aici:
      http://get.adobe.com/flashplayer/
      Sa nu uiti sa debifezi optiunile suplimentare, de exemplu mie vor sa-mi bage si un McAfee pe gat, sa nu uiti sa debifezi.
      In rest nu vad de de nu ti se pot afisa tutorialele, cred ca esti singurul cu aceasta problema.

      • cristi-admin: Incearca sa updatezi flash playerul, ia ultima versiune de aici:http://get.adobe.com/flashplayer/Sa nu uiti sa debifezi optiunile suplimentare, de exemplu mie vor sa-mi bage si un McAfee pe gat, sa nu uiti sa debifezi.In rest nu vad de de nu ti se pot afisa tutorialele, cred ca esti singurul cu aceasta problema.  Citeaza-ma

        Mersi pentru raspund Cristi.
        Am flashul instalat, am incercat diverse browsere, m-am uitat poate e vreun script prost si multe alte incercari esuate.

        Pe orice alt site imi merge orice webplayer. chiar si jwplayer pe care il folositi voi.
        Eu temporar nu sunt in Romania. Unde locuiesc acum, providerul de internet limiteaza conexiunea (throttle) blocandu-mi fisierele torent de exemplu.

        Insa pana acum 1 saptamana nu am avut probleme cu vizionarea tutorialelor. Problema a aparut brusc si pe nesimtite. Ba weekendul asta mi-am reinstalat alt windows dar problema persista.

        Incerc sa ma documentez despre port-forwarding, insa nu prea ma pricep la retelistica. Orice sfat e binevenit.

        • bio228:
          Mersi pentru raspund Cristi.
          Am flashul instalat, am incercat diverse browsere, m-am uitat poate e vreun script prost si multe alte incercari esuate.Pe orice alt site imi merge orice webplayer. chiar si jwplayer pe care il folositi voi.
          Eu temporar nu sunt in Romania. Unde locuiesc acum, providerul de internet limiteaza conexiunea (throttle) blocandu-mi fisierele torent de exemplu.Insa pana acum 1 saptamana nu am avut probleme cu vizionarea tutorialelor. Problema a aparut brusc si pe nesimtite. Ba weekendul asta mi-am reinstalat alt windows dar problema persista.Incerc sa ma documentez despre port-forwarding, insa nu prea ma pricep la retelistica. Orice sfat e binevenit.  

          Scrie sus in casuta "Cauta pe videotutorial.ro..." din dreapta: trend net, da enter si vei gasi 2 tutoriale despre port forwording. chiar si in ultimul tutorial, cel de ieri despre functia de remote din windows 7 sa vorbit si aratat cum se face port forwording

          • Adrian: Scrie sus in casuta “Cauta pe videotutorial.ro…” din dreapta: trend net, da enter si vei gasi 2 tutoriale despre port forwording. chiar si in ultimul tutorial, cel de ieri despre functia de remote din windows 7 sa vorbit si aratat cum se face port forwording  

            mersi de sfat adrian. stiu ca sunt tutoriale despre forwarding.
            rescriu intrebarea de baraj;
            cum as putea sa urmaresc tutorialele despre trend net si port forwarding daca nu pot sa urmaresc tutorialele?

            sesizeaza cineva o dilema?

          • bio228:
            mersi de sfat adrian. stiu ca sunt tutoriale despre forwarding.
            rescriu intrebarea de baraj;
            cum as putea sa urmaresc tutorialele despre trend net si port forwarding daca nu pot sa urmaresc tutorialele?sesizeaza cineva o dilema?  

            schimba providerul, sau suna la sediu si spunele care e treaba, zile ca ai nevoie ca suntem un site curat...problemele de genu asta le dai spre sesizare firmei de la care ai net nu noua!!! Nu noi iti dam tie net!!!

            Au obligatia sa iti raspunda tuturoro intrebarilor si nedumeririlor pe care le ai precum si obligativitatea specificata in contract cu angajamentul de a acorda asistenta atunci cand este nevoie si intampini probleme sau neclaritati

          • Adrian: schimba providerul, sau suna la sediu si spunele care e treaba, zile ca ai nevoie ca suntem un site curat…problemele de genu asta le dai spre sesizare firmei de la care ai net nu noua!!! Nu noi iti dam tie net!!!Au obligatia sa iti raspunda tuturoro intrebarilor si nedumeririlor pe care le ai precum si obligativitatea specificata in contract cu angajamentul de a acorda asistenta atunci cand este nevoie si intampini probleme sau neclaritati  

            ..multe truisme.
            deci nu e providerul. el doar limiteaza metadata de torente.
            exceptand videotutorial, orice alt website functioneaza 100%.
            nu mai conteaza,
            toate bune

          • bio228:   Citeaza-ma

            Salutare bio228.Unde locuiesti,caci si eu am aceeasi problema in a nu mai putea viziona videotutorialele,sa nu mai zic si de protocolul 2p2 caci l-au criptat.Eu locuiesc in geneva si daca afli ceva in legatura cu problema asta lasa un comentariu te rog.Merci

          • bio228:
            Mersi pentru raspund Cristi.
            Am flashul instalat, am incercat diverse browsere, m-am uitat poate e vreun script prost si multe alte incercari esuate.Pe orice alt site imi merge orice webplayer. chiar si jwplayer pe care il folositi voi.
            Eu temporar nu sunt in Romania. Unde locuiesc acum, providerul de internet limiteaza conexiunea (throttle) blocandu-mi fisierele torent de exemplu.Insa pana acum 1 saptamana nu am avut probleme cu vizionarea tutorialelor. Problema a aparut brusc si pe nesimtite. Ba weekendul asta mi-am reinstalat alt windows dar problema persista.Incerc sa ma documentez despre port-forwarding, insa nu prea ma pricep la retelistica. Orice sfat e binevenit.  

            incearca sa actualizezi windowsu la zi si toate driverele in special placa video tot cu ultima versiune

            Adrian:
            Scrie sus in casuta “Cauta pe videotutorial.ro…” din dreapta: trend net, da enter si vei gasi 2 tutoriale despre port forwording. chiar si in ultimul tutorial, cel de ieri despre functia de remote din windows 7 sa vorbit si aratat cum se face port forwording  

            incearca sa actualizezi la zi windowsu , driverele in special ultima versiune la placa video

  • Bv voua baieti sunteti tari.Vreau sa va spun ca eu in acest moment sunt pe un linux instalat pe stick cum ati facut in acel tutorial.Buna treaba,tineti-o tot asa pt ca sunteti cei mai tari dintre cei mai tari cei care va contesta nu au ce face.

      • vlad cuc:
        e ilegal sa faci asta  

        cine zice asta termenii EULA ?? =)))))))))))))))))))))

        Si daca o sa incalc aceste drepturi, Microsoft cum o sa afle...ne lasi nene? cine crede in balariile din EULA iertat sa-mi fie dar e cam fatalau...ori vre-un pocait.

  • Buna treaba,chiar imi trebuia asa ceva.Vreau sa urmaresc un PC care se afla la magazin si care are atasate 2 camere de supraveghere video cu placa de captura aferenta.Multumesc

  • buna Cristi,am vizionat un tutorial mai vechi de-ai tau cu virtualbox eu cand fac o noua masina virtuala si vreau sa-i dau drumul imi scrie:(no bootable medium found! system halted) te rog ajuta-ma

    • vlad cuc: buna Cristi,am vizionat un tutorial mai vechi de-ai tau cu virtualbox eu cand fac o noua masina virtuala si vreau sa-i dau drumul imi scrie:(no bootable medium found! system halted) te rog ajuta-ma  

      Monteaza imaginea ISO cu sistemul de operare pe care vrei sa il instalezi...tu cand setezi acolo ca in tutorial, doar pregatesti "masina virtuala" nu si instalezi windowsul, ii spui cata memorie ram sa aiba...etc etc, dupa ce faci noua masina trebuie sa instalezi sistemul...sa montezi o imagine iso cu un sistem de operare si sa il instalezi.

      Priveste ACEST tutorial (click pe cuvantul ACEST scris cu rosu)

      • Adrian:
        Monteaza imaginea ISO cu sistemul de operare pe care vrei sa il instalezi…tu cand setezi acolo ca in tutorial, doar pregatesti “masina virtuala” nu si instalezi windowsul, ii spui cata memorie ram sa aiba…etc etc, dupa ce faci noua masina trebuie sa instalezi sistemul…sa montezi o imagine iso cu un sistem de operare si sa il instalezi.Priveste ACEST tutorial (click pe cuvantul ACEST scris cu rosu)  

        am facut asa dar nu merge,tot asa apare, ei imi recomanda 192 MO pe ram dar eu nu pot mai mult de 167 MO

        • vlad cuc:
          am facut asa dar nu merge,tot asa apare, ei imi recomanda 192 MO pe ram dar eu nu pot mai mult de 167 MO  

          Asta e...ai prea putin ram si nu poti folosi masini virtuale...impacate cu ideia. Fie iti cumperi un PC mai bun fie niste memorii RAM

  • Mulţumesc pentru tutorial.Am si eu o intrebare off topic,ce versiune de Zone alarm se poate instala pe Win 7?Am încercat de doua ori,dar instalarea a eşuat,nici centrul de compatibilitate de la microsoft nu este foarte precis in privinţa acestui firewall.
    Va multumesc.

    • sailorriver: Mulţumesc pentru tutorial.Am si eu o intrebare off topic,ce versiune de Zone alarm se poate instala pe Win 7?Am încercat de doua ori,dar instalarea a eşuat,nici centrul de compatibilitate de la microsoft nu este foarte precis in privinţa acestui firewall.Va multumesc.  Citeaza-ma

      Da, daca instalezi ultima versiune, si anume "ZoneAlarm Free 9.1.007.002". Dar de ce nu ne spui ce antivirus ai, ca alte programe de protectie folosesti, poate, impreuna, gasim o solutie gratuita mai buna pentru tine?

      • francisc:
        Da, daca instalezi ultima versiune, si anume “ZoneAlarm Free 9.1.007.002″. Dar de ce nu ne spui ce antivirus ai, ca alte programe de protectie folosesti, poate, impreuna, gasim o solutie gratuita mai buna pentru tine?  

        Mulţumesc pentru răspuns.Acum folosesc Avast free,am incercat instalare lui Zone alarm când foloseam ca antivirus Avira free,dar nu am reuşit,am încercat pentru scurt timp Private Firewall,cred ca e bun,dar foarte "cicălitor",sau nu am ştiut sa-l configurez cum trebuie.La alegerea unui antivirus şi a unui firewall ţin cont şi de consumul de resurse,calculatorul şi activităţile ce le desfăşor nu-mi permit folosirea unor softuri mari consumatoare de resurse.Vă mulţumesc şi vă doresc spor în toate.

  • Pentru bio228
    14 martie 2010 la 12:09 cat si pentru ceilalti interesati:

    Daca nu aveti router, nu-i nicio problema.
    Folositi-va de LogMeIn Hamachi, instalandu-l pe toate calculatoarele pe care vreti sa le accesati - inclusiv de pe cel care va conectati(adica calculatorul gazda) - si astfel, nu este absolut deloc nevoie sa deschideti niciun port(nu este nevoie de port forwarding). LogMeIn Hamachi are deschise toate porturile.
    LogMeIn Hamachi poate face mult mai mult decat atat. Poate fi folosit pentru a accesa calculatoarele pe care aveti instalat LogMeIn Hamachi si un client de VNC. Astfel, veti putea, de pe calculatorul gazda sa introduceti fie in orice browser IP-ul calculatorului client(generat de Hamachi), sau folosindu-va de un client de VNC, introducand acelasi IP de Hamachi.
    Aceasta este varianta cea mai simpla, fara bataie de cap. In plus, aveti avantajul ca sunteti cu toate calcualtoarele conectate prin Hamachi, in aceeasi retea. Practic, veti avea un LAN, prin intermediul lui Hamachi!

Related Post

This website uses cookies.