Windows portabil pentru depanatori PC

Windows portabil pentru depanatori PC
Windows portabil pentru depanatori PC

Despre ce este tutorialul acesta ?

În tutorialul “Windows portabil pentru depanatori PC” o sa vedeți cum se face un CD/DVD sau stick USB portabil, pe care o sa avem tot felul de aplicații, si pe care il vom folosi ca sa depanam calculatorul.

E o idee bune ca fiecare utilizator de PC sa aibă un astfel de sistem de operare portabil, cu care sa poată interveni în caz de probleme cu un virus încăpățânat, cu partiționarea, cu bootloader-ul

Cum se face un CD/DVD sau stick USB cu Windows portabil pentru depanatori PC ?

Ca sa facem Windows-ul portabil vom folosi o aplicație extrem de ușor de folosi, care se numește Aomei PE Builder. Cu acesta aplicați vom putea sa facem Windows-ul portabil de 32 sau 64 de biți, și în plus o sa avem posibilitatea sa băgam pe acel Windows portabil și drivere sau alte softuri portabile.

Aplicatia Aomei PE Builder este extrem de ușor de folosit, după cum se vede si-n tutorial. Nu trebuie decât sa parcurgeți wizard-ul si în final sa alegeți ce vrei sa faceți: Sa ardeți un CD/DVD, sa faceți un stick USB sau sa faceți o imagine iso, pe care sa o ardeți ulterior.

La ce ne foloseste un sistem de operare portabil ?

Avantajul unui Windows sau chiar Linx portabil este acela ca poți sa folosești un PC fără sa pornești sistemul de operare gazda.

Un alt atuu al unui sistem de operare portabil ca acesta, este ca putem sa punem pe el tot felul de scule software, drivere, anti-malware, cu care sa depanam PC-ul fără sa pornim sistemul de operare gazda.

De unde descarcam aplicația pentru crearea Windows-ului portabil

Descărcare Aomei PE Builder

In afara de aplicația propriu-zisa, va recomand sa puneți acolo și niște softuri portabile, exact cum am făcut eu un tutorialul video cu folderul.

Descărcare aplicații portabile

Tutoriale asemănătoare:

Program care iți instalează toate softurile odată

Remix OS, Android pentru PC, aproape ca un Windows

Cum facem aplicatii portabile din softuri cu ajutorul lui Cameyo

Tutorialul video – Windows portabil pentru depanatori PC

Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

 1. Am facut pasii din tutorial pe stick USB. Am repornit laptopul cu pornire de pe USB si am ecran albastru cu semnul 🙂

 2. Am incercat si cu EaseUS Todo Backup si cu AOMEI Partition Assitant (Windows to Go Creator) si toate au fost esec

 3. nu o mers la inceput dar stickul trebuie sa fie NTF obigatoriu apoi mere

 4. Windows 10 portabil? Sa fim seriosi, windows 10 in sine este o mare porcarie pe care nici macar driverii nu se pot instala ptr. o multime de periferice, nu sa faci depanare. Incercati windows 7 x86 si apoi povestim. Pasii sunt asemanatori ptr. a-l face portabil.

 5. O fi mergand in masina virtuala, dar nu merge de pe stick.Fa un stick bootabil cu Aomei PE Builder si vezi ca nu merge.Era bine daca il testai .Daca reusesti, sa ne spui si noua 🙂

 6. in win il vede cand booteaza ecran negru nimic nu se intampla

 7. Încercați hirens boot

 8. Cristi, mulți de aici se plâng de imaginea aceasta PE din tutorial…ba că nu le merge, ba că iese bootabil, precum și cei de pe YouTube. Cred că ar fi o idee bună să prezinți într-un tutorial viitor versiunea nouă a HirensBootCD-ului. Aceasta include o versiune cu Windows 10 PE cu o multitudine de softuri/tool-uri care mai de care folositoare. (https://www.hirensbootcd.org/download/)
  Personal, cred ca versiunea HBCD nouă este mai bună decât ce ai prezentat în tutorialul de mai sus.
  Succes mai departe în ceea ce faci 😉

 9. of of toti sunt priceputi acum cand au tutoriale externe si yt…batrane lasa-te… este un windows pe si atat adica un win 10 lite si nimic mai mult. Trebuia sa preciezi asta. Daca puteai pune orice versiune de win cum e si la linux, era ALTCEVA.

 10. Majoritatea sistemelor de operare linux pot rula in mod live fara sa fie instalate pe hdd ori ssd, se numeste live cd/dvd/usb si se poate arde imaginea prin rufus pe un usb stick.

 11. Eu am un nvme ssd de 2tb si nu-l vede in acest windows portabil, ai idee cum as putea rezolva?

Speak Your Mind

*