Windows 8 developer preview si linkuri de download oficiale – prezentare video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vedem de unde putem descarca gratuit si legal Windows 8 Developer Preview. Acesta este mai mult un ghid si nu un tutorial. Cei de la Microsoft au creat chiar si un site special dedicat acestui eveniment, buildwindows.com unde putem afla tot felul de detalii tehnice despre noul sistem de operare Windows 8. Microsoft ofera in mod oficial aceasta versiune special pentru dezvoltatorii de soft, pentru ca acestia sa poata incepe sa-si adapteze software-ul pentru acest sistem de operare sau de ce nu, sa dezvolte noi softuri pentru Windows 8. Cum timpul se scurge si Windows 8 versiunea finala trebuie sa fie gata pana la sfarsitul anului 2012, Microsoft trebuie sa se miste rapid iar punerea la dispozitie pentru developeri a acestui sistem nu poate sa fie decat in avantajul ambelor parti. Dezvoltatorii isi pot lua repere, pot incepe si au timp sa dezvolte noi softuri pentru versiunea finala a Windows 8, iar Microsoft va avea avantajul ca aplicatiile vor fi functionale pe acest sitem si primind feedback din partea utilizatorilor isi pot remedia din timp eventualele probleme, bug-uri astfel versiunea finala Windows 8 sa fie mult mai finisata.
Cei de la Microsoft ne asigura ca Windows 8 functioneaza grozav pe acelasi hardware pe care rulam windows Vista sau windows 7. cu alte cuvinte, daca avem Windows vista sau Windows 7 inseamna ca putem rula la fel de bine si Windows 8 fara probleme.
Cerintele de sistem pentru Windows 8 sunt:
– 1 procesor de 1 GHz sau mai mult
– 1 GB RAM pentru sistemul pe 32 biti sau 2 GB RAM pentru cel pe 64 biti
– 16 GB spatiu pe hard disk pentru sistemul pe 32 biti sau 20 GB spatiu liber pe hard disk pentru sistemul pe 64 biti
– o placa video capabila DirectX 9 cu WDDM 1.0 sau mai mult
– pentru a beneficia de touch screen avem nevoie de un monitor cu suport multi touch
Si ca un mic tip din partea echipei videotutorial.ro: Puteti pune Windows 8 Developer Preview si pe un stick USB cu softul prezentat in acest tutorial https://www.videotutorial.ro/?p=5263
Sau puteti arde imaginea ISO cu Windows 8 developer Preview pe un DVD ca in acest tutorial https://www.videotutorial.ro/?p=333

Site-ul oficial al evenimentului de lansare windows 8 pentru dezvoltatori
Tot aici puteti urmari si filmarea din timpul evenumentului (aveti nevoie de Silverlight).

Linkuri download:

Windows Developer Preview with developer tools English, 64-bit (x64)

DOWNLOAD (4.8 GB)

Sha 1 hash – 6FE9352FB59F6D0789AF35D1001BD4E4E81E42AF

Windows Developer Preview English, 64-bit (x64)

DOWNLOAD (3.6 GB)

Sha 1 hash – 79DBF235FD49F5C1C8F8C04E24BDE6E1D04DA1E9

Windows Developer Preview English, 32-bit (x86)

DOWNLOAD (2.8 GB)

Sha 1 hash – 4E0698BBABE01ED27582C9FC16AD21C4422913CC

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 500 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (106)

  • Windows 8 Keyboard Shortcuts list

    Win+spacebar : Switch input language and keyboard layout
    Win+Y : Temporarily peek at the desktop
    Win+O : Locks device orientation
    Win+V : Cycles through toasts
    Win+Shift+V : Cycles through toasts in reverse order
    Win+Enter : Launches Narrator
    Win+PgUp : Moves tiles to the left
    Win+PgDn : Moves tiles to the right
    Win+Shift+. : Moves the split to the left
    Win+D : Show Desktop
    Win+. : Moves the split to the right
    Win+F : Opens File Search App
    Win+C : Opens Charms Bar
    Win+E : Opens Windows Explorer
    Win+R : Opens Run
    Win+I : Opens Settings charm
    Win+K : Opens Connect charm
    Win+H : Opens Share charm
    Win+Q :Opens Search pane
    Win+W : Opens Settings Search app
    Win+L : Lock computer
    Win+Z : Opens App Bar.

  • ...mai devreme de un an de zile nu cred ca se poate avea inca incredere in win8 ,am facut tot felul de teste cu diverse variante pe un comp. care il folosesc pentru teste (configuratie hardware bunisoara) si are multe bug-uri (in special daca rulezi jocuri) insa sigur varianta finala o sa fie peste ce stim noi ...acum mai ramane sa aflam daca va rula pe hardware-ul nostru sau va fi o noua gaselnita de a face bani din componentele electronice ...cert este ca vom schimba placile de baza + etc daca se va impune sa rulam GTA nr. care tinde la infinit (jocul) ....numai bine sa fie !...o seara buna !

  • Mersi de informatii, acum il descarc, si sa vad ce iasa. Intradevar voce tare schimbata. La mai multe tutoriale.

  • Windows 98 Rulez
    Duron 1100Mhz
    192 SDRAM 128+64 Mb
    HDD 15,3 Gb.
    Video GF2 32/32 Mb
    CD\ROM Creative Full Speed 24x
    Sursa 350 watt.
    Carcasa Clasica.
    Face toti bani.
    Windows 8 o varianta imbunatatita a lui 98...

Related Post

This website uses cookies.