Windows 8 consumer preview cu noul wizard de compatibilitate si instalare – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vorbim despre Windows 8 Consumer Preview care tocmai a fost lansat acum cateva ore. Mai exact o sa vorbim despre unealta Windows 8 Consumer Preview care ne va facilita instalarea Windows 8. Este vorba despre un mix Wizard pe care il descarcam de pe site-ul oficial Microsoft si care, odata rulat ne va spune cate aplicatii din cele instalate deja in sistemul de operare pe care il avem acum, vor functiona in Windows 8 Consumer Preview si daca componentele hardware ca: camera web, imprimanta, placa video, audio, wireless vor functiona in Windows 8 Consumer Preview. Parcurgand wizard-ul, vom sti daca merita sa il incercam, daca putem sa il incercam pe PC-ul nostru si daca aplicatiile noastre preferate vor functiona si in Windows 8. Deasemenea, daca aveti o imprimanta sau alte periferice pentru PC, este recomandat sa le conectati la PC inainte sa rulati Wizardul pentru a afla daca acestea vor fi compatibile cu Windows 8 Consumer Preview.
Windows 8 Consumer Preview nu este versiunea finala ci asa cum spune si denumirea, este o versiune de teste pentru ca utilizatorii obisnuiti sa poata testa noul Windows 8, sa se familiarizeze cu acesta.
Windows 8 Consumer Preview poate fi testat doar pe Laptop-uri si Desktop-uri urmand ca mai tarziu, tot in acest an sa fie disponibila si o versiune pentru dispozitive mobile si tablete.
Din ce am testat pana acum, windows Store, magazinul cu aplicatii poate fi folosit si pot fi descarcate si instalate aplicatii din acesta. Totusi ca sa puteti folosi Windows Store, trebuie sa aveti o conexiune la internet. Deasemenea si butonul Start a fost inlaturat atat din interfata Desktop cat si din cea Metro. Pentru a accesa setarile sistemului, slider-ul pentru luminozitate si volum, butonul de turn off, va trebui sa folosim Charm Bar-ul situata pe partea dreapta a display-ului de-a lungul acestuia si care va fi vizibila numai in momentul in care vom tine cursorul mouse-ului in coltul din dreapta jos al display-ului.
Mai trebuie mentionat ca Wizard-ul despre care am vorbit in acest tutorial se ofera spre final sa faca un stick USB bootabil sau sa arda in locul nostru imaginea ISO pe un DVD. Daca doriti sa il puneti pe un stick, acesta va trebui sa fie de minim 4 GB.
Link-ul oficial de download pentru Windows 8 Consumer Preview: http://preview.windows.com
Spre final, iata si care sunt cerintele de sistem pentru Windows 8 Consumer Preview:
Procesor: 1 GHz sau mai mult
Memorie RAM: 1 GB pntru 32 biti sau mai mult si 2 GB sau mai mult pentru 64 biti
Spatiul pe Hard Disk: 16 GB (32 biti) sau 20 GB (64 biti)
Placa video: Capabila Microsoft DirectX 9
Pentru a utiliza touch-ul va fi nevoie de un monitor care suporta multi touch
Pentru a putea folosi, descarca, instala aplicatii din Windows Store este nevoie de o conexiune la internet si o rezolutie minima de 1024 x 768
Pentru a folosi functia snap apps aveti nevoie de o rezolutie minima de 1366 x 768
Imaginea ISO Windows 8 Consumer Preview 32 biti are 2.5 GB
Imaginea ISO Windows 8 Consumer Preview 64 biti are 3.3 GB
Nu este recomandat sa folositi Windows 8 Consumer Preview ca sistem de operare principal, va recomand instalarea acestuia pe VMware Player sau pe un calculator/laptop secundar.
Acestea fiind spuse, va invit sa priviti tutorialul video pentru a vedea exact de unde descarcam Windows 8 Consumer Preview, cum putem face un stick USB bootabil cu acesta, cum putem sa facem un DVD bootabil si cum aflam daca dispozitivele, aplicatiile deja instalate si hardware-ul disponibil vor functiona pe Windows 8 Consumer Preview.

……………………

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 700 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (49)

  • si eu lam instalat si mi se pare asa la prima vedere cam complicat pt ca mi se pare ca e jumate descktop si jumate smartphone prea de fitze

  • Multumim foarte mult pt tutorial...Asteptam noutati despre acest nou sistem de operare!

  • Nu stiu ce sa zic..sincer parca nu mai e "windows" nu imi prea place nu stiu dc ce , o sa il incerc mai mult sa vad ce si cum da chiar nu il gasesc spectaculos si nici usor de folosit ca :xp , vista , 7.Poate cu varinata finala o sa fie mai bine dar abia ma obisnuiesc cu 7 si o trecere la 8 chiar ma da peste cap :))) as ramane demodat sa spun ca preferatul meu si cred ca al multora e si va ramane in continuare "windows xp" chiar daca nu are atatea effecte e deocamdata cel mai bun windows al lor!!! Multumesc pentru tutorial ( foarte rapid ) apreciez asta la site-ul asta o stire noua apare si aici imediat.

    • sklipy:
      Nu stiu ce sa zic..sincer parca nu mai e “windows” nu imi prea place nu stiu dc ce , o sa il incerc mai mult sa vad ce si cum da chiar nu il gasesc spectaculos si nici usor de folosit ca p , vista , 7.Poate cu varinata finala o sa fie mai bine dar abia ma obisnuiesc cu 7 si o trecere la 8 chiar ma da peste cap )) as ramane demodat sa spun ca preferatul meu si cred ca al multora e si va ramane in continuare “windows xp” chiar daca nu are atatea effecte e deocamdata cel mai bun windows al lor!!! Multumesc pentru tutorial ( foarte rapid ) apreciez asta la site-ul asta o stire noua apare si aici imediat.

      Concurenta e buna, e foarte bine sa avem alternative, avantaj mare pentru noi, utilizatorii. Iar daca va simtiti pierduti...existam noi sa va lamurim....insa noi nu ghicim dorinte, ganduri....cereti politicos si vi se va da...

      • AdrianGudus: Concurenta e buna, e foarte bine sa avem alternative, avantaj mare pentru noi, utilizatorii. Iar daca va simtiti pierduti…existam noi sa va lamurim….insa noi nu ghicim dorinte, ganduri….cereti politicos si vi se va da…


        da da am vazut v-am rugat odata sa imi zuceti si mie un program pt android si mi-ati recomandat sa citesc si sa vizionez toate tutorialele :)) dar trebuie sa va apreciez pt ca dupa 2 zile a aparut chear si tutorial :))

  • UN TUTORIAL DE START MENU CLASIC pentru la ASTA CA NU MERGE TUTORIALUL DE DATA TRECUTA LA ASTA!

  • Salut, am si eu o mica problema,nu pot sa vizionez tutotrialele in ubuntu 11.10,nici in firefox nici in chromium,am flash player instalat,dar stiu ca aici pe site ruleaza jwplayer,mai trebuie ceva codecuri video instalate????
    Nu imi place windows 8 deloc am si windows developer preview dar nu l-am instalat cind am vazut ce interfata are,pur si simplu e o bataie dejoc.
    Ubuntu mi se pare mult mai atractiv, cu toate ca nici unity nu agreez.
    Acu am XP si Windows 7 in dual boot, iar ubuntu este in stalat in XP prin wubi.

    • mihai:
      Salut, am si eu o mica problema,nu pot sa vizionez tutotrialele in ubuntu 11.10,nici in firefox nici in chromium,am flash player instalat,dar stiu ca aici pe site ruleaza jwplayer,mai trebuie ceva codecuri video instalate????Nu imi place windows 8 deloc am si windows developer preview dar nu l-am instalat cind am vazut ce interfata are,pur si simplu e o bataie dejoc.Ubuntu mi se pare mult mai atractiv, cu toate ca nici unity nu agreez.Acu am XP si Windows 7 in dual boot, iar ubuntu este in stalat in XP prin wubi.

      1. in terminal => sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras
      2. poti incerca interfata cinnamon in loc de unity (cauta pe google cum se instaleaza cinnamon pe ubuntu 11.10)

  • Multumesc Adrian pentru tutorial sper ca vei continua tutorialul despre Winndows 8.

  • Adrian am o rugaminte mia placut mult igaginea depe Desktop dami terog lincul cu aceasta imagine!!! Iti voi fi recunoscator :)

    • CtrlSoft:
      Adrian am o rugaminte mia placut mult igaginea depe Desktop dami terog lincul cu aceasta imagine!!! Iti voi fi recunoscator. Apropo tutorialul e super sper sa continui mai departe tot asa multumesc mult

    • crys:
      hmmm,server not found,cand incerc sa dau play la video

      Tutorialul functioneaza perfect, l-am incercat din trei retele diferite.
      Incearca sa golesti cache-ul browserului sau chiar poti folosi alt browser.
      Singura problema cu rularea tutorialelor este din reteaua Cosmote cu conexiunea Web n Walk, asta pentru ca au pus ei unele limitari.

Related Post

This website uses cookies.