Weave, un plugin Firefox care ne salveaza si pastreaza in siguranta: favoritele, parolele, istoria, setarile – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de azi voi prezenta un plugin care ne scapa de multe probleme, Weave ne sincronizeaza si pastreaza pe serverele Mozilla Firefox, date precum: bookmark-uri, parole, setari, istoria navigarii etc, astfel putem pastra datele in siguranta pentru cazuri de urgenta sau pentru o eventuala reinstalare de browser sau de ce nu, chiar o reinstalare de sistem.

Nu ne place sa pierdem datele importante, multi nu-si mai amintesc parolele de la conturi de mail,  bookmark-urile sunt la fel de pretioase, sunt site-uri bune pe care le descoperim in timp si le adaugam in lista de bookmark-uri, pierderea acestora este destul de dureroasa.

Weave nu scapa de toate acestea, de acum putem tine datele in siguranta pentru zile negre, nu mai trebuie sa ne temem de o reinstalare, nu mai trebuie sa incercam ca disperatii o gramada de parole, pentru ca le-am pierdut pe cele memorate de browser, acum avem solutia si pe deasupra, Weave este gratuit.

Nu trebuie sa instalam nimic pe computer, acesta este doar un plugin care se instaleaza in browser foarte usor.

De acum inainte nu mai avem grija bookmark-urilor (adrese favorite), nu mai avem grija parolelor, totul va fi pastrat in siguranta pe serverele Mozilla pentru noi, aceste date vor fi criptate, asa ca, cei mai “grijuli” nu trebuie sa-si faca probleme in privinta sigurantei datelor, datele pot fi citite doar in browserul nostru.

Noi avem un tutorial asemanator, realizat de colegul nostru Adrian, este vorba despre serviciul Xmarks.

Sper sa gasiti interesant acest plugin firefox, eu l-am adoptat imediat, este atat de simplu…
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (57)

    • Salut,
      Xmarks nu face acelasi lucru si chiar mai bine?  

      da....dupa mine acest soft e inutin din moment ce a-ti prezentat xmarks

      • da….dupa mine acest soft e inutin din moment ce a-ti prezentat xmarks

        Dupa voi, baietii ce raspund de administrarea site-ului ar trebui sa faca obligatoriu cate un singur tutorial pt o anumita categorie de softuri?...credeti ca mai multe strica?...ia mai ganditi-va si revizuiti-va atitudinea...!

  • Bun tutorial,interesant plugin-ul ,dar prefer softul prezentat intr-un tutorial anterior si anume MOZBACKUP.Succes in continuare la videotutoriale.

    • Bun tutorial,interesant plugin-ul ,dar prefer softul prezentat intr-un tutorial anterior si anume MOZBACKUP.Succes in continuare la videotutoriale.  

      Da,dar acest plugin este mai bun, pentru ca cind faci MOZBACKUP trebuie sa salfezi pe una din partitii, dar cu acest Weave nu mai e nevoie si oriunde si oricind poti sa-ti accesezi contul cu toate parolele, istoria, bookmarks, si altele.

  • Multumim !
    Sunt putin derutat.
    Tocmai lucram, la sincronizarea parolelor cu Last Pass.
    Nu stiu care este mai buna, dintre cele doua variante.
    Se pot folosi, concomitent ?
    La Last Pass, am o problema.
    In reteaua Ning, am 5 conturi. Initial, toate 5 aveau aceiasi parola.
    Pe un cont (defapt este acelasi cont), am generat o parola mai puternica.
    Acea parola, nu mai coincide cu celelalte 5.
    Nu stiu, cum as putea sa o scot la capat.
    Va rog, sa ma ajutati !
    Multumesc !

  • Se pot muta automat, parolele din Last Pass in Weave ?
    In Firefox, nu mai sunt .

    • Se pot muta automat, parolele din Last Pass in Weave ?
      In Firefox, nu mai sunt .

      Pastreaza lastpass pentru parole si si weave pentru restu.

  • am facut tot ca in tutorial dar nu stiu cum sa restaurez cu weave...help me please

  • fratiloe foloasiti lastpass pt parole iar pt bockmarck Xmarks gasiti chiar in mozzila pluiginurile scrieri cum am scris eu numele va faceti cont si voala va salva parolele lastpass si bockmarcurile Xmarks pe ambele extensii trebuie cont pe lastpass este facut tutoarial . este mult mai sigur asa parerea mea :)

Related Post

This website uses cookies.