Virtu MVP de la Lucidlogix, o tehnologie care ne ajuta sa jonglam cu procesoarele grafice – tutorial video

Salut prieteni, videotutorial.ro v-a obisnuit cu prezentarea si explicarea noilor tehnologii care apar, in tutorialul de azi va voi face cunostinta cu o noua tehnologie, este vorba despre Virtu MVP, o super aplicatie dezvoltata de compania Licidlogix, aplicatie care este in stare sa jongleze / schimbe intre placa video dedicata si cea integrata. De multa vreme nu am vazut ceva atat de revolutionar.
Cand am citit prima oara despre Virtu am crezut ca este doar un proiect indraznet si atat, se pare ca m-am inselat.
Dupa ce am testat in mai multe configuratii, si pe igp si pe gpu, pot spune ca Virtu MVP functioneaza, nu stiu cum au reusit dar au facut-o.
De ce sa nu folosim ambele placi video, si pe cea dedicata si chipul integrat in acelasi timp, sau in activitati diferite. La asta s-au gandit inginerii companiei Lucidlogix.
Virtu MVP este o aplicatie care ne permitem sa alegem procesorul grafic pentru sarcina potrivita, indiferent de slotul pe care este conectat monitorul. Ati auzit bine, putem folosi placa video dedicata chiar daca monitorul este conectat pe placa integrata. Nu mai conteaza unde este conectat monitorul, Virtu MVP poate folosi orice placa doreste si nu exista nicio pierdere de performanta sau vreun fel de lag.
Cu Virtu MVP putem face economie cand, mergand pe grafica integrata iar cand pornim un joc se va trece automat pe placa video dedicata. In timp ce placa video dedicata este ocupata cu gaming-ul, placa video integrata se poate ocupa de transcodare QuickSync sau poate contribui la fluidizarea experientei de joc, ajutand placa dedicata.
Trebuie sa mentionez ca Virtu MVP nu este disponibil pe orice placa de baza, trebuie sa aveti suport din partea producatorului si sa aveti anumite chipset-uri ca Virtu sa mearga .
O alta treaba super tare este Virtual Vsync, aici Virtu MVP ajuta la pastrarea unui frame rate ridicat atunci cand este activat Vsync, astfel gamerii se pot bucura de jocuri mai fluide la peste 60 fps cu Vsync activat.

Placa de baza folosita in tutorial suporta Virtu MVP:
Asus P8Z77-V / REV3.0

Mai multe detalii pe site-ul oficial Lucidlogix, producatorul VirtuMVP.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 800 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


 

 

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (53)

  • Super acest program.... :D Sper sa am pe placa de baza tehnologia asta, acum incerc sa vad...

  • Salut Cristi stiam ca tu detii un procesor i7 2600 Sandy Bridge acum cu aceasta placa de baza sa inteleg ca ai trecut pe Ivy Bridge si daca da mai intereseaza daca se merita un upgrade de la acelasi procesor .
    iar legat de tutorial acest soft se poate folosii si cu placi cu cipset z68. Eu am folosit acest program impreuna cu un i7 2600 si o placa de baza asus p8z6-v lx.

  • Mda, nu am tehnologia asta pe placa mea, Asrock G31M nush cum... nu are :( Cristi, dar alta metoda de a economisi energie care ar mai fi...? Daca pun monitorul pe placa video integrata cea dedicata se opreste...? Sau cum sa fac sa o opresc cand nu am nevoie de ea......?

  • Este interesanta aceasta tehnologie de a comuta intre procesoarele grafice. Este de apreciat ca nu trebuie sa dam restarturi de fiecare data cand setam placa integrata cu cea dedicata sau invers.
    Sincer sa fiu daca nu vedeam dovezile pe care ni le-ai aratat in tutorial nu credeam.

  • KodeJust:
    Este interesanta aceasta tehnologie de a comuta intre procesoarele grafice. Este de apreciat ca nu trebuie sa dam restarturi de fiecare data cand setam placa integrata cu cea dedicata sau invers.
    Sincer sa fiu daca nu vedeam dovezile pe careni le-ai aratat in tutorial nu credeam.

    Nici eu nu am crezut pana nu am vazut, 13700 in 3DMark06 cu monitorul pe chipul integrat, mannn !

  • Stefan:
    Salut Cristi stiam ca tu detii un procesor i7 2600 Sandy Bridge acum cu aceasta placa de baza sa inteleg ca ai trecut pe Ivy Bridge si daca damai intereseaza daca se merita un upgrade de la acelasi procesor .
    iar legat de tutorial acest soft se poate folosii si cu placi cu cipset z68. Eu am folosit acest program impreuna cu un i7 2600 si o placa de baza asus p8z6-v lx.

    Acum am un Celeron G530 insa o sa pun in curand un Ivy Bridge.
    i72600 a zburat, la mine nu fac prea multi purici componentele, nu sunt prea sentimental.

  • am si eu o intrebare cristi si da-mi un mail cu raspunusl daca !
    am un ram de 1,50GB ram adica doi GB DE RAM FARA JUMATE IMI MERGE WINDOWS 7 SI 2,40 GHZ ! ..
    IMI MERGE PROGRAMUL ASTA SI PE WINDOWS XP SP3?

    IMI PLACE SITE VOSTRU LAM PUS CHIAR LA MARCAJE MULT NOROK IN CONTINUARE

Related Post

This website uses cookies.