VidCoder, un soft de conversie video gratuit si extrem de performant – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial va voi prezenta VidCoder, acesta este un soft ce ne ajuta sa comprimam fisierele video de dimensiuni mari sau sa transformam DVD-ul de 4 GB in fisiere video de 700 MB.
Odata cu venirea sarbatorilor, multi dintre noi vor sa filmeze momentele dragi, acele filmari rezultate sunt foarte mari si ne-ar ocupa foarte mult spatiu pe hard disk, solutie este transcodarea acelor fisiere intr-un format ce permite compresie mai buna cu pierderi mici de calitate, multa lume are tendinta sa se indrepte spre softuri comerciale, nu este nevoie, avem softuri gratuite sau chiar open source care sunt la fel de bune ca cele comerciale.
VidCoder este construit avand la baza celebrul HandBrake, acesta vine cu o interfata putin mai prietenoasa decat HandBrake, cei mai priceputi vor gasi si optiuni avansate dar de data asta ascunse mai bine.
Cea mai interesanta functie este cea de preview, astfel putem vedea cum va iesi fisierul codat chiar inainte sa-l codam, asta ne scuteste de foarte mult timp pierdut cu testele.
Un punct in plus pentru VidCoder, acesta a recunoasut si codat fara nicio problema formatul .MTS specific camerelor AVCHD (advanced video codec high definition) Panasonic, nu sunt foarte multe softuri pe piata capabile sa recunoasca si sa codeze aceste fisiere.
Cu VidCoder putem pregati filmele pentru YouTube, daca urcam filmul necomprimat, YouTube va decide parametrii de codare, daca noi vom trimite direct MP4/H264, YouTube nu va mai fi nevoie sa codeze, parametrii vor fi alesi de noi si filmele de pe youtube vor fi mai clare (ce putin la 1080).
Cateva date oficiale:
Feature List
Multi-threaded
MP4, MKV containers
H.264, MPEG-4, Theora video
AAC, MP3, Vorbis, AC3 audio encoding and AC3/DTS passthrough
Target bitrate, size or quality for video
2-pass encoding
Multi-angle support
Decomb, detelecine, deinterlace filters
Batch encoding
Instant source previews
Creates small encoded preview clips
Pause, resume encoding

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (37)

  • Salut Cristi!Interesant tutorialul dar am o intrebare:dintre VidCoder si iWisoft Free Video Converter care e mai bun?Si inca ceva cu ce crezi ca e facuta animatia din acest clip?

  • Frumos tutorialul un program chiar util multumim!
    Va doresc SARBATORI FERICITE!!! si astept cu drag noi tutoriale.:))

  • bun softul merita ancercat dar eu am gasit o alta solutie ,adica un alt soft se numeste total video converter ,e capabil sa converteasca orice format ,si chiar poti integra foarte simplu subtitrarea an filme,e un soft usor de lucrat cu el dar foarte puternic,cred ca mai mult de atat ce are total video converter nu se poate.sarbatori fericite si un an nou fericit.

    • eduard: fa ceva pentru cum pot crea tutoriale  

      Este deja tutorial despre camstudio.Scrie in casuta de cautare cam studio si il gasesti.

Related Post

This website uses cookies.