UPGRADE Windows 11 pe ORICE PC – de la 10, fără pierderea datelor

Upgrade Windows 11 pe ORICE PC
Upgrade Windows 11 pe ORICE PC

Despre ce este vorba în tutorialul video Upgrade Windows 11 pe ORICE PC ?

In următorul tutorial video este vorba despre cum sa faci upgrade la Windows 11 , daca ai Windows 10, pe ORICE PC fără niciun fel de limitare hardware.

Daca in tutorialele trecute v-am arătat cum se instalează Windows 11, cum se face upgrade Windows 11 pe PC-uri care îndeplinesc cerințele minime;

Astăzi o sa va arat cum puteți face upgrade de la Windows 10, la Windows 11, fără pierderea datelor, setărilor sau a licenței.

Cum se poate face upgrade la Windows 11, pe un PC vechi ?

Daca sa faci un fresh install Windows 11 pe un PC vechi, este simplu, cu ajutorul Rufus; Sa faci upgrade de la Windows 10 la 11 este ceva mai dificil,…..dar nu imposibil.

Avem nevoie de un Windows 10 ISO si de un Windows 11 ISO, pe care le vom baga in sala de operație.

Windows 11 va fi “donatorul”, iar Windows 10 va fi cel care va primi “donația” de imagine de sistem.

Mai exact, cum facem operația asta de transplant intre Windows 10 si Windows 11 ?

Avem nevoie de imaginile ISO Windows 10 si Windows 11.

ATENTIE

Imaginea Windows 10 nu trebuie sa o descărcam prin Media Creation Tool, pentru ca vine alterata.

Trebuie sa intram pe pagina de download Windows 10 cu un alt user agent (vezi in tutorial) la browser, ca sa creadă sa venim de pe un alt sistem de operare. Astfel ni se va afișa linkul de download direct spre imagine ISO curata.

Odată ce avem imaginile ne apucam de operație.

Pașii operației de transplant:

 1. Extragem tot conținutul din imaginea ISO Windows 10 într-un folder
 2. Din folder, din “sources” ștergeți fișierul “install.wim”
 3. Din imaginea ISO Windows 11, extrageți doar fișierul “install.wim”, pe care-l găsiți in “sources”, si puneți-l in folderul unde ați extras Windows 10, in “sources”
 4. După aceea lansați executabilul din rădăcina folderului Windows 10 si veți putea face upgrade la Windows 11

Linkuri descărcare Windows 10 si Windows 11 – curate – ORIGINALE

Windows 10 ISO (trebuie sa folosiți user agent Chrome-ChromeOS)

Windows 11 ISO

Tutoriale asemănătoare despre Windows 10 și 11

Instalare Windows 10
Tutorial de instalare Windows 10
Upgrade Windows 11 fără pierderea datelor
Upgrade Windows 11 fără pierderea datelor
Instalare Windows 11 pe PC-uri fără TPM

Tutorial video – Upgrade Windows 11 pe ORICE PC

Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

 1. Am urmărit tutorialele anterioare referitoare la upgrade windows 11 de la windows 10 şi noul windows 11 merge foarte bine fără nici o problemă.

  Mulţumesc mult, foarte bune tutoriale.

 2. Salut ,am facut upgrade de la win 10 la win 11-a mers.Apoi am incercat sa fac o instalare pe curat a win 11.Nu a mers,calculatorul meu nu se ”califica”.Mentionez ca am mb gigabyte h97 hd3 cu procesor i7 4790,16 gb ram

  • Bordanc_nicu a zis

   Mai există ceva tutorial, cu ceva comenzi care vin introduse în CMD, verifică tot aici pe site… E legat tot de Win 11, și e pentru PC-uri cu procesoare așa zis “mai vechi”.

 3. Nu stiu de ce la mine nu apare jos ” User agent” si “use bowser default”, nu este nimic acolo, e gol. Puteti va rog, sa imi spuneti din ce cauza si cum as putea merge mai departe sa pot instala si eu W11?

  • Liviu Geppetto a zis

   ..Pai descarci cu browser-ul Microsofr Edge, si acolo, la instrumente pentru dezvoltatori ai sus Network, sa fie marcat, si jos, ai networks condition, unde gasesti User agent, debifezi default si selectezi Chrome….apoi dai reload la pagina.

 4. Ar fi bine să faci un tutorial cum se face imaginea ISO înapoi. Eu am încercat să fac o imagine ISO înapoi cu ImgBurn. Setările în ImgBurn le-am făcut corect dar nu boota. Poate ști altă modalitate sau un program mai bun. Eu pentru stick foloseam sau utilitarul lor de la Microsoft, media creation tool. Mulțumesc!

 5. Salut Cristi. Multumesc pentru aceasta varianta,care dupa mine e cea mai ok..Noul windows 11 e ok a facut si upgrade .fara probleme si parca se comporta putin mai bine fata de windows 10 deocamdata..

 6. Multam, Cristi!
  Tine-o tot asa, nu-i putin lucru!

 7. salut ,am instalat win 11 fara pierderea datelor e bine pana aici a facut si update dar am observat ca antivirusu defender este off nu stiu daca e normal sa fie asa,ce crezi?

 8. Buna ! La mine nu apare activa prima bifa pentru pastrarea tuturor setarilor si fisierelor. Asa ca nu am mers mai departe. Am descarcat W10 – 20H2 ultimul update asa cum apare in sistemul meu. Oare din aceasta cauza nu a functionat ?

 9. Sal. da are dreptate Ovidiu nici la mine nu functioneaza windows security,cu toate ca isi face upgrade.Dar exista alte solutii pentru antivirus ,asa ca nu e o problema majora pentru mine.

 10. Timp de două zile am încercat de nenumărate ori și în toate modurile posibile să fac upgrade Windows11, dar fără succes. Mereu după ce se termina controlul privitor la actualizări și apărea anunțul că totul e ok, fereastra se închidea și rămânea închisă!
  Nemaiștiind ce să fac, mi-a venit ideea să deconectez internetul. În acest fel am reușit să instalez Windows 11, desigur fără a pierde documente sau aplicații.
  Mulțumesc pentru sfaturile din acest tutorial și din comentarii, fără de care nu aș fi putut trece la W 11. Calculatorul meu a fost cumpărat în 2010.
  Este un Asus-A52J cu procesor Intel i3 (CPU M 350, 2.27GHz ), căruia i-am înlocuit HDD-ul cu SSD.
  În cele câteva ore de folosire totul decurge normal. Am făcut actualizările disponibile fără nici o problemă. Una dintre diferențe este că totul se mișcă mult mai repede în W 11 decât în W 10.

  Doresc și chiar te rog Cristi să faci un tutorial despre cum se face o imagine ISO.

 11. Botezatu Catalin a zis

  Salut.
  Am incercat si eu metoda ta LIVIU a functionat pana la paslul cu instalarea (unde imi spune ca nu e compatibila pachetul de limba….dar este windows-ul este in engleza precum si windows-ul hibrid )……dupa verificare install intra in loop cu fereastra de install. Mentionez ca am oprit interetul.
  Poate cineva are o solutie?

 12. Cristian Silvoseanu a zis

  Nu reusesc, nu imi apare instalare windows 11 pro la optiunile de instalare. Si nici prima optiune ci doar ce-a de-a doua cu pastrarea fisierelor si aplicatiile vor fi sterse

 13. Lucian Georgescu a zis

  Salut Cristi si multumiri pentru raspuns
  . Am folosit Rufus 3.17 asa cum m-ai sfatuit si degeaba. Am primit mesajul cum ca pc-ul meu nu este eligibil. Apoi am vrut sa descarc un Windows10 curat. No way..
  De aceeaa vreau sa te rog, daca nu-ti e prea greu, sa-l pui tu undeva ca sa oata fi luat mai usor.
  Multumesc pentru amabilitate.

 14. Eu recomand ca dupa orice imbunatatire (upgrade) de sisteme de operare Microsoft Windows, sa se dea un Disk Cleanup. Disk Cleanup-ul sterge vechiul folder al sistemului de operare (Windows.old) ce ar putea ocupa un spatiul destul de mare. Foarte mult ajuta aceasta aplicatie, este inclusa in prealabil in sistemul de operare.

Trackbacks

 1. […] UPGRADE Windows 11 pe ORICE PC – de la 10, fără pierderea datelor […]

 2. […] UPGRADE Windows 11 pe ORICE PC – de la 10, fără pierderea datelor […]

Speak Your Mind

*