Upgrade hardware pentru videotutorial.ro – din culise

Salut prieteni, in data de 12-11-2009 serverul nostru a fost offline aproximativ 10 ore, intre orele 12:00 si 22:00, acest fapt s-a datorat unui upgrade hardware facut pentru imbunatatirea serviciilor.
Datorita traficului din ce in ce mai mare pe videotutorial.ro acest upgrade hardware nu mai suferea aminare, s-a schimbat placa de baza, procesorul si memoriile, mai putin configuratia raid1, care a fost pastrata.
Componentele noi sint de ultima generatie si tocmai de aceea schimbarea a durat aproximativ 10 ore, de fapt toata operatiunea nu ar fi trebuit sa dureze mai mult de 30 de minute, din pacate a durat 10 ore din cauza numeroaselor update-uri software care au fost necesare.
Aceste schimbari au fost facute pentru evitarea blocarilor serverului, in ultima vreme videotutorial.ro a beneficiat de un numar din ce in ce mai mare de vizitatori, in acest moment videotutorial.ro se apropie de 6000 de vizitatori unici pe zi, acesti 6000 de vizitatori urmaresc in medie 3-5 tutoriale video, daca vorbim de un site simplu, cu continut text si citeva imagini 6000 de vizitatori nu pot pune probleme prea mari pentru un server insa trebuie tinut cont ca tutorialele video de pe acest site pot fi vizionate la o calitate superioara, acest continut multimedia solicita foarte mult resursele hardware, software si bineinteles latimea de banda.
Toate componentele sint de ultima generatie si cind spun ultima generatie ma refer la procesorul si la placa de baza care au fost lansate in urma cu o luna.
Procesorul a fost schimbat, de la un Core2Duo am trecut la un puternic QuadCore Intel Xeon X3450 care beneficiaza de urmatoarele specificatii:

  • Socket                                                                                  LGA 1156
  • Multi-Core                                                                         Quad-Core
  • Name                                                                                   Xeon X3450
  • Operating Frequency                                                   2.66GHz
  • Turbo Frequency                                                           3.20Ghz
  • L3 Cache                                                                            8MB
  • Manufacturing Tech                                                     45 nm
  • Transistors                                                                       774 million
  • 64 bit Support                                                                 Yes
  • Hyper-Threading Support                                          Yes
  • Virtualization Technology Support                          Yes
  • Thermal Design Power                                                 95W

Ca sa va dati seama de puterea procesorului nostru va invitam sa urmariti un mic demo oferit de cei de la Intel, procesorul nostru este QuadCore cu Hyper-Threading adica ultimul din demo.
DEMO INTEL MULTI CORE HYPER-THREADING
Placa de baza este produsa de compania Intel pe un chipset 3420 si poate suporta pina la 32 Giga memorie ram DDR3.
Pentru memoria ram am facut un upgrade extrem, am trecut de la 4 Giga DDR2 800Mhz la 8 Giga DDR3 ECC (error corection control) 1333 Mhz.
Aceste schimbari sint menite sa aduca un spor de putere si mai ales anduranta in momentele in care vizitatorii intra in numar mare pe videotutorial.ro.
Echipa videotutorial.ro isi cere scuze celor, care in ziua de 12-11-2009 intre orele 12:00 si 22:00 nu au putut accesa site-ul nostru.
Va multumim pentru intelegere.
Echipa videotutorial.ro

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (58)

  • Felicitari ! Chiar era nevoie ,urmaream din ce in ce mai greu tutorialele voastre.Pe cand un videotutorial despre servere,setari,etc? E bine va creste valoarea saitului pe zi ce trece.Sper sa nu il vindeti niciodata.Cu respect Radu.
    PS:Scoateti reclamele cu campania electorala macar la voi sa nu le mai vedem ca mie personal imi provoaca greata...

  • Acu m-am dumirit nu stiam de ce nu merge. Da va-ti upgradat nu gluma, va doresc succes in continuare, cati mai multi vizitatori si ceea ce ati merita cu adevarat ...un sponsor!!! S-auzim de bine.

  • cristi iti doresc multa sanatate si fericire tie si la toata familia si prietenii tai...sunte-ti cei mai tari..eu va urmaresc toate tutorialele de aici din italia..cu stima si respect..

  • a.....d-aia nu-mi mergea mie siteul ..... bv baieti !!! astept cat mai multe tutoriale (si mai dese. nu 2 pe saptamana )Multi vizitatori !!!

  • Scuzele sunt acceptate!Din punctul meu de vedere nu cred ca mai era nevoie,stiu ca faceti aceste lucruri pentru a veni in sprijinul tuturor vizitatorilor acestui site,si pentru asta eu trebuie sa va multumesc.Sper din tot sufletul ca intr-o zi sa va pot rasplati generozitatea de care dati dovada.
    Va doresc multa sanatate si toate cele bune!

    Cu respect Mircea

  • Tineti-o tot asa!
    S'auzim numai de bine!
    Si ... pe cand o continuare a seriei "cum se face un site"
    gpa

  • chiar i-mi faceam probleme ca ati disparut......''''intradevar interesante , tutorialele v-stre....si benefice ptr unii , care abia acum afla tainele pc-ului

  • Foarte bine... Tineti-o tot asa. Intradevar, site-ul mergea cam greu. Apropo` de acest upgrade... Cand mai faceti niste tutoriale despre componente PC? Ador acele tutoriale... Numai bine!

  • RE: Multumesc foarte mult pentru videotutoriale, tot respectul.
    As vrea, daca se poate, sa mai faceti cate un videotutorial despre Linux. mc.
    Toate cele bune.

Related Post

This website uses cookies.