Upgrade gratuit la Windows 10 si Project Spartan

Salut prieteni, astazi avem doua subiecte. Primul este legat de noul browser Project Spartan iar ce-l de-al doilea este legat de upgrade-ul gratuit la Windows 10.
1. Project Spartan este noul browser care va echipa Windows 10. Acesta vine cu integrare Cortana, noul mod reading view, care va supara toti proprietarii de site-uri (de ce oare?), si reading list, functie care impreuna cu favoritele se vor sincroniza intre dispozitivele tale Windows (telefon, tableta, laptop). Functiile acestea nu sunt noi, pot spune ca Microsoft vrea sa faca un sistem de operare desktop, care sa fie mai apropiat de sistemele de operare mobile.
2. Cel de-al doilea subiect este “Upgrade-ul gratuit la Windows 10”, stire care a incantat pe toata lumea. Trebuie sa va spun insa, ca lucrurile nu sunt chiar atat de simple. Cei cu sisteme de operare piratate vor putea face upgrade “”insa”” se vor trezi ca au nevoie de liceenta. De ce ? Pentru ca nu au avut niciodata liceenta si Microsoft ofera gratuit upgrade-ul la Windows 10 doar celor cu sisteme de operare licentiate. In concluzie, cei care au sistem de operare piratat ar trebui sa se abtina de la upgrade-ul gratuit cu Windows 10.


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (55)

    • Upgrade-ul gratuit la Windows 10 se va aplica doar pentru Windows 7, 8 si 8.1.

  • buna seara,
    Laptop-ul personal a venit cu win7 preinstalat si liceenta dar binenteles ca acum am un win 8.1 piratat . Am vreo sansa sa trec la win10?
    Multimesc

    • Daca ai renunțat la windows-ul original, nu vei mai putea sa faci upgrade, decât daca restaurezi într-un fel liceenta originala.

    • Pai revii la windows 7 si ma gandesc ca trebuie sa fie licenta notata undeva ca sa o poti refolosi...

    • Daca ai Windows cu licență, vei putea face upgrade imediat ce se va lansa oficial. Probabil va fi un update opțional, in lista Windows Updates.

  • windosurile activate permanet prin Skype sunt considerate cu licenta?...pot face upgrade la win10..?

  • Salut Cristi ,din cate am inteles din tutorialul prezentat de tine pot face update la windows 10 .Mentionez un lucru important detin un laptop care are windows 7 home premium instalat si am acel cod pe spatele laptopului (windows cu licenta ) .pot face acel update?

    • Cand update-ul va fi disponibil vei putea face update, asta daca Windows-ul este original cu licență.
      Daca ai Windows piratat nu vei putea face update.

      • Deci asta cu piratatul e aiurea , am desktop si laptop , ambele nu sunt cu win activat cu licența ca na romania etc , la desktop a facut update si la activat dar la laptop nu la activat si nici nu se poate , deci cum e domnilor , o explicatie ?

    • Enterprise trial este "trial". Asta înseamnă ca nu ai o licență permanenta. Chiar daca vei putea face upgrade, va fi tot un trial.

  • Modul citire nu e nou...îl avem pe Internet Explorer în interfață Metro în Windows 8.1. La fel șî „Căutare cu Bing” în meniul contextual (lipsește Cortana, dar momentan nu face nimic în plus). În Windows 10 de acum, practic, nu mai avem Internet Explorer de 2 ori, a rămas cel în interfață Desktop și au pus Spartan în locul variantei Metro.

  • Salutare Cristi.Peste tot se spune de Windows 7 si 8 dar licentele de Vista vor putea fii upgradate?

  • Eu am luat laptop cu Windows Vista instalat ( l-am folosit puțin ) , iar când a apărut Windows 7, l-am dus la un centru de service calculatoare , am plătit și mi-a instalat Windows 7 Enterprise .
    Deci, pot să fac upgrade gratuit la Windows 10 ?
    PS Mulțumesc foarte mult pentru aceste tutoriale minunate și pe înțelesul tuturor, fiindcă ne-a învățat multe lucruri pe care n-ai cum să le știi decât dacă ești meseriaș în acest domeniu .

    • Tu ai plătit serviciul prestat de meseriașul respectiv, nu licența. Bănuiesc ca nu este original cu licență valida, ci doar un Windows crack-uit.

  • Buna ziua , am intrat pe site-ul celor de la windows 10 si au niste tutoriale in engleza, au niste butoane pt. partea de prezentare si unul pt. partea de securitate.
    Mentionez ca nu toata lumea stie engleza si butonul de asa zisul videotutorial cu imagini nu functioneaza, poate ne poti ajuta cu mai multe informatii despre acest windows 10 , cat de bun va fi din punct de vedere al securitatii , si orce altceva este bine venit despre el, multumesc.

    • Despre Windows 10 nu am făcut inca un tutorial. Il folosesc de ceva vreme si tot mai găsesc unele biguri, care probabil in următoarele luni vor fi rezolvate.
      In vara Windows 10 va fi lansat oficial si atunci voi face un tutorial mai amplu despre Windows 10.

Related Post

This website uses cookies.