Upgrade firmware la telefoane cu Mediatek – tablete sau telefoane

Upgrade firmware la telefoane cu Mediatek

Despre ce este tutorialul video upgrade firmware la telefoane cu Mediatek ?

In acest tutorial video, Upgrade firmware la telefoane cu Mediatek, o sa vedem cum se face upgrade de firmware pentru dispozitivele cu procesoare Mediatek care nu primesc update OTA (over the air).

Ce este un upgrade de firmware ?

Upgrade-ul sau update-ul de firmware, pentru ca se folosesc interschimbabil, se face in momentul in care producătorul aduce modificări software-ului, menite sa îmbunătățească experiența de utilizare sau sa repare unele probleme.

Upgrade-ul de firmware este de fapt trecerea la o versiune superioara de software, de exemplu trecerea de la iOS 13 la iOS 14, sau de la Android 10 la Android 11.

Ce este un update OTA – Upgrade firmware la telefoane cu Mediatek

OTA vine de la Over The Air Update, adică atunci când primești o notificare pe telefon, ca ai un update disponibil, si nu trebuie decât sa apeși pe download si instalare ca sa se instaleze.

De ce nu avem update-uri OTA pe toate dispozitivele ?

Producătorii mari pun la dispoziția utilizatorilor update-uri pe calea OTA, care este o metoda confortabila pentru utilizatori, dar care din partea companiei presupune costuri in plus, pe care utilizatorul nu le simte, sa mă rog, nu le simte direct.

Producătorii mici nu au resursele pe care companii mari ca Apple sau Samsung le au, si pun la dispoziția utilizatorilor update-uri mai rar si atunci când pun un update, acesta trebuie făcut manual.

Upgrade-ul de firmware manual pentru dispozitive cu procesoare Mediatek

In tutorialul video aveți pe larg informații despre condițiile in care putem sa facem upgrade de firmware, de ce avem nevoie si ce condiții trebuie sa îndeplinim.

Mai jos aveți linkul spre SP Flash Tool, care este cea mai populara unealta de flashuit firmware pe dispozitivele cu soc-uri (system on chip) Mediatek.

Download SP Flash Tool

Drivere Mediatek

ÎNAINTE DE TOATE:

FACEȚI BACKUP DATELOR IMPORTANTE, PENTRU CĂ, ÎN UNELE CAZURI SE POT PIERDE DATELE UN URMA UNUI UPGRADE DE FIRMWARE !

Tutoriale asemanatoare Android:

Tutorial video – Upgrade firmware la telefoane cu Mediatek

Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Trackbacks

  1. […] Upgrade firmware la telefoane cu Mediatek – tablete sau telefoane […]

Speak Your Mind

*