Update de bios pentru placile de baza gigabyte – tutorial video HD

In acest tutorial video vom prezenta o operatie de update de bios pentru o placa de baza de la Gigabite,insa procesul poate fi asemanator pentru majoritatea placilor de baza.

In primul rind trebuie sa stiti ca un update de bios nu se face decit daca este neaparat necesar,adica numai daca avem probleme de stabilitate,daca avem probleme de compatibilitate sau altfel de probleme ce necesita un update de bios neaparat si obligatoriu.

Procedeul este destul de usor,trebuie doar sa fim atenti la pasii pe care-i facem,inca din momentul descarcarii biosului trebuie sa fim atenti de unde-l descarcam,cu ce il descarcam,de preferat este sa folosim un download manager care are optiunea de resume download(get right,free download manager,flash get),este bine sa oprim orice sisteme de securitate pe perioada descarcarii si pe perioada extragerii,mare atentie la locul de unde descarcam acest bios,trebuie sa-l descarcam doar de pe site-ul oficial al producatorului placii de baza.

Discketa flopy folosita este bine sa fie noua si sa nu fi fost tinuta linga o sursa de magnetism (boxe,microfon,monitor) ,in caz ca nu avem o dicketa noua trebuie sa o formatam in modul default fara sa bifam “quick format” ,continutul arhivei trebuie extras direct pe discketa,nu extrageti in alta parte si dupa aceea sa copiati in discketa,pentru ca in felul asta se pot pierde informatii.

Mare atentie,biosul este cea mai importanta veriga din sistemul vostru,daca gresiti aceasta operatiune este foarte probabil sa va alegeti cu o placa de baza nefolositoare.

Noi recomandam ca in timpul update-ului de bios sa aveti un backup de curent de tip UPS,care va poate proteja impotriva caderilor neprevazute de tensiune din reteaua de alimentare cu curent a locuintei.

Va sfatuim sa aveti o discketa flopy de rezerva pentru a salva bios-ul vechi pe care-l aveti acum,ca sa va puteti intoarce la el daca cumva setarile noului bios nu v-au adus beneficii si constatati ca era mai mai bine cu vechiul bios,dar sa stiti ca un backup cu vechiul bios nu va poate salva daca ceva merge prost si placa se strica.

Bios-ul nu va aduce nici un spor de performanta,nu va aduce un freme rate mai mare in jocuri,el pur simplu doar face componentele sa functioneze corect si in parametri normali,intotdeauna in overclock biosul poate fi cel mai bun prieten sau cel mai mare dusman al celui care este in cautare de performanta extrema.

DACA SISTEMUL VOSTRU NU ARE NICI UN FEL DE PROBLEMA DE COMPATIBILITATE SAU DE STABILITATE ,ATUNCI NU ESTE NECESAR ACEST UPDATE DE BIOS.

ATENTIE , VIDEOTUTORIAL.RO NU ISI ASUMA NICI O RESPONSABILITATE IN LEGATURA CU EVENTUALE ERORI SURVENITE IN URMA ACESTEI OPERATIUNI DE UPDATE DE BIOS EXECUTATE INCORECT.

ATENTIE ACEASTA OPERATIUNE DE UPDATE DE BIOS O FACETI PE RASPUNDEREA DUMNEAVOASTRA,VA ROG SA FITI FOARTE ATENTI CIND URMARITI ACEST TUTORIAL VIDEO SI SA URMARITI PASII CU ATENTIE PENTRU CA AICI NU POATE FI DAT TIMPUL INAPOI,DACA SE INTIMPLA CEVA RAU IN TIMPUL ACESTUI PROCES DE UPDATE DE BIOS ESTE FOARTE PROBABIL CA PLACA DUMNEAVOASTRA DE BAZA SA NU MAI FUNCTIONEZE DELOC.

Cismaru Cristian


Cristi:

View Comments (297)

  • @Razvan: Erori pot aparea daca faci ca in tutorial prietene!!! citeste atent titlul! si astea nu sunt teste! ce ai vazut tu in tutorial nu sunt teste e un update de BIOS pe viu!! Nu e nici un test sau trucaj,Cristi chiar a updatat BIOSUL

  • @Alex:
    Se gaseste la magazin costa maxim 25-30 lei
    Dar nu te apuca doar de dragul de a face
    Doar daca este necesar

  • Salut Cristi,intradevar nu am floppy dar am facut din windows,dar la placile (ECS RC410L/800-M2)se da un flash ,ca sa potzi sa faci updatate in wind.care opreste apsolut toate programele care ruleaza in acel moment,a mers si sincer parca se cunoaste si un pic imbunatatirea!Everestul nu ma mai anuntza ca e trecut de 2 ani si trebue facut updatate,in rest multa sanatate si succes!

  • Salut.Foarte bun si util tutorialul.Sunteti foarte buni in ceea ce faceti.Astept sa faceti un tutorial despre overclock pas cu pas..Va multumesc.Cu respect

  • am incercat sa overclokez un athlon 64 3000+(stiu e un sistem destul de eftin si slab) si nu merge .imi revine la setarile obisnuite.update am vrut sa i fac si nu merge nici ala.astept pareri de la voi.va multumesc

  • Cristi si totusi updateul de BIOS din windows cum se face? te intreb pt ca desi am PC si nu laptop nu am optiunea de flash in BIOS!!! desi e disponibil un update pt biosul meu!Rulez executabilul din cele 3 pe care le descarc? ma rog la mine sunt doar 2 fisiere un executabil si inca un fisier...deci ce e de facut?

Related Post

This website uses cookies.