Unchecky, elimina instalarea de software nedorit si toolbar-uri

Salut prieteni, in tutorialul de astazi va voi prezenta un soft foarte interesant care ne va proteja impotriva software-ului nedorit si a toolbar-urilor atunci cand instalam softuri gratuite. Softul prezentat astazi se numeste Unchecky si asa cum se poate deduce din denumirea lui, va debifa automat pentru noi toolbar-urile si softurile nedorite ce vin odata cu softurile gratuite pe care dorim sa le instalam.
Ca developerii sa poata mentine aplicatiile gratuite acestia adopta implementarea OpenCandy in softurile lor. Astfel pe langa softul gratuit pe care ei il ofera sunt implementate si cateva toolbar-uri sau softuri aditionale de optimizare , browsere web si asa mai departe. Implementand licenta OpenCandy, acestia fac reclama altor companii de soft si astfel developerii castiga cativa banuti si vor putea mentine aplicatia gratuita pentru noi utilizatorii.
Unchecky este o aplicatie extrem de utila pentru cei care nu cunosc atat de bine limba engleza, care nu deosebesc softurile utile de cele inutile, o aplicatie pe care o recomand cu caldura persoanelor atehnice sau celor mai in varsta.
Nu de foarte putine ori mi-a fost dat sa vad browsere super incarcate de tot felul de toolbar-uri inutile care iti ingreunau navigarea, iti faceau tot felul de redirectionari atunci cand cautai ceva pe web sau ingreunau foarte mult buna functionare a browserului, acesta raspunzand foarte greu la comenzi.


[media id=1102 width=480 height=223]
Adrian: Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

View Comments (39)

  • Nu m-am uitat la tutorial deoarece sunt pe telefon dar o sa ma uit cand ajung la pc.
    Sti cumva daca soft-ul consuma mult fiindca l-as instala si eu. Cand fac prima data instalatrea unui soft ma uit la add-on-uri dar cand il reinstalez uit si o iau next next finish si apoi ma intreb de unde am aia in browser si ar fi numai bun un astfel de soft.

    • Din fericire aplicația nu consuma multe resurse. Deși nu am menționat este foarte utila și în cazul în care unele aplicații au modul advanced sau customize atunci când le instalam. In cazul aplicațiilor care au modul advanced sau customize la instalare, acestea au ascunse și mai bine toolbarurile sau softurile adiționale. Unchecky va bifa automat modul de instalare advanced sau customize și va debifa Softurile sau toolbarurile nedorite.

  • Pentru mine personal acest gen de softuri nu ma deranjeaza deoarece stiu sa le debifez manual. dar unii din neatentie pur si simplu se grabesc sa le instaleze si le lasa asa.. altii cred ca e ok sa lase asa.. foarte util acest tutorial :D o sa trebuiasca sa-l instalez la cativa prieteni in pc :))

    Multimim domnul Adrian !

  • Cum descarc aplicatia ca pe google ma trimite in alta parte MS MULT am vazut ca e utila mai ales cum ai si spus ca e indicata pt. astea trcuti de 50.ms ms .

  • E un "Must be" pe toate calculatoarele pe la toti "clientii" mei... La instalarea Windowsului trebuie instalat si acesta... oameni dau next la orice toolbar fara sa stie si ajunge saracu de ecran sa fie acoperit pe jumatate de ele... Pur si simplu nu inteleg cum mai pot sa foloseasca un browser cu 5-6 toolbaruri instalate... Sa nu mai zic de programe free pe care le instaleaza si nu le folosec niciodata.... Mulţam mult!

  • Acest soft Unchecky este foarte bun pentru cei care nu prea le au cu ale pc'ului. Este un soft excelent pe care multi daca lar folosi cu siguranta nu ar avea atatea mizerii prin Windows.

    Adrian fa un tutorial in care sa le areti cum se elimina mizeriile celor care nu au avut acest soft, si au intalate deja acele toolbaruri care ocupa jumate din monitor si ingreuneaza semnificativ viteza si folosirea browserului.

  • Mulţumesc mult. Nu că aş avea eu nevoie de el, dar cu siguranţă îl voi instala pe multe calculatoare în viitor :))

    • Nu stiu cum ai ajuns la concluzia asta insa asa cum am aratat si in tutorialul video, daca totusi vrei sa instalezi unul din softurile cu care vine o aplicatie gratuita, sau un toolbar cu care vine o aplicatie gratuita, o poti face foarte simplu bifand casuta. El doar le febifeaza pentru tine, nu blocheaza nimic.
      Cand faceti afirmatii n-ar fi rau sa detaliati, sa argumentati, sa explicatii situatia sau cum at ajuns la concluzia X

  • exista vreo posibilitate sa trimiti coordonatele gps automat la un anumit interval de timp prin sms. adica sunt pe munte, dau coltul intr-o prapastie, dar pe anumite telefoane la ceva minute sau ore, dupa eveniment, sosesc date gps prin sms, daca exista semnal.

    stiu ca poti sa dai sms cu datele gps daca esti constient. sau alte variante.

  • Foarte utila aplicatia! Multumiri pt impartasirea informatiei. Se va dovedi foarte buna pt userii grabiti si neatenti.

    @ ionescuadrian :
    Exista aplicatie despre care spui. Intra pe google play si cauta folosind termeni relevanti pt ce te intereseaza.
    De ex: "gps auto sms/txt". Invata-te sa formulezi intrebari pe google si sigur vei gasi raspunsuri. .

Related Post

This website uses cookies.