UEFI un nou tip de bios, astazi varianta de la MSI denumita Click Bios – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de azi va voi prezenta Click Bios de la MSI, acesta este un nou tip de bios bazat pe standardul UEFI (Unified Extensible Firmware Interface), acesta este extrem de prietenos si afera cateva optiuni integrate.
Ce este UEFI ?
Pe scurt UEFI este un strat software care face legatura intre firmware si sistemul de operare, un fel de inlocuitor al bios-ului cu mai multe functii si care permite implementari mult mai spectaculoase in viitor.
De ce este mai bun UEFI decat BIOS ?
Bios-ul este invechit si nu permite implementarea unor functii moderne, UEFI poate incarca sistemele de operare mult mai rapid. In acest moment un computer cu Bios poate porni 20-30 secunde in cel mai fericit caz, acelasi hardware pe o placa de baza cu UEFI pote porni in 5-15 secunde si imaginati-va ca UEFI este la inceput.
Bios-ul este un sistem de operare primar care nu are suport pentru mouse, in bios se poate lucra doar cu tastatura, pe UEFI se poate opera cu mouse-ul exact ca intr-un sistem de operare.
UEFI este extrem de prietenos, in loc de meniuri text avem icoane si imagini animate, UEFI are chiar si suport multi language, in viitor vom avea cu siguranta UEFI 100% in limba Romana.
Unele bios-uri au probleme cu hard disk-urile de capacitate mare, majoritatea bios-urilor nu se descurca cu hard-urile peste 2 Terra, UEFI nu are astfel de problema.
Ce sa mai vorbim, UEFI vine cu o multime de imbunatatiri, cel mai bun exemplu este in urmatorul tutorial, veti vedea cate lucruri poate face un UEFI, aproape ca nici nu mai avem nevoie de sistem de operare in unele cazuri.
Intrebari frecvente.
Pot sa-mi schimb bios-ul cu UEFI ?
Nu, placa de baza trebuie sa fie special conceputa pentru asta.
Costa mai mult o placa cu UEFI ?
Nu, nu costa deloc mai mult.
Se poate face overclock in UEFI ?
Da, sunt functii asemanatoare cu cele din Bios.
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 500 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !

Placa de baza din tutorial:
Este un Model MSI cu chipset P67, are o multime de functii, poti alimenta pe USB un telefon sau un smartphone cand pc-ul este oprit, are buton de Overclock cu care poti overclocka procesorul fara cunostinte in overclock, buton de reset bios pe spate, 2 eSata, USB 3.0, 4 porturi Sata3, sunet 7.1 THX TruStudio PRO, doua controllere Raid/AHCI, astea pe langa o multime de alte “bunatati”.
http://www.emag.ro/placi_baza/placa-de-baza-msi-p67a-gd65-b3-socket-1155–pP67A-GD65-B3
Va recomand cu caldura aceasta placa de baza.
Placa de baza P67-GD65-B3 de la MSI functioneaza cu unul din aceste procesoare Sandy Bridge compatibile socket 1155.

de Cismaru Cristian

 

 

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (41)

  • Multumesc pentru tutorial.Cred si eu ca sistemul pleaca glont.cu un SSD,proc. de 3,4 si RAM cat cuprinde este normal asa ceva.

  • foarte tare tutorialul mar interesa si oe mine cat ai dat pe pc-ul tau si daca ai putea sa-mi dai un linc unde sa pot sa ma uit si la coponente pentru ca imi plae cum se misca multumesc

  • cristi-admin fa un tutorial despre coolere procesoare cele cu racire pe lichid,ce ne recomanzi?

  • cristi-admin te rog sa-mi spui daca la sistemul de mai jos i-mi trebuie sistem de racire pe lichid?proecsorul cu coolerul actual ma duce in jocuri la 52 grade

    sistemul meu: (nu fac reclama,toate componentele sunt luate de pe acel site)
    [url=http://www.emag.ro/hard_disk-uri/hdd-samsung-spinpoint-f3-500gb-7200rpm-16mb-sata--pHD502HJ]HDD 500 Gb[/url]
    [url=http://www.emag.ro/procesoare/procesor-intel-174-coretm-i7-950-306ghz-socket-1366-box--pBX80601950]procesor[/url]
    [url=http://www.emag.ro/placi_video/placa-video-asus-nvidia-geforce-gtx560ti-1024mb-gddr5-256bit-dvi-hdmi-pci-e--pENGTX560TIDCII2D1G]placa video[/url]
    [url=http://www.emag.ro/placi_baza/placa-de-baza-asus-rampage-ii-extreme-socket-1366--pRAMPAGE-II-EXTREME]placa de baza[/url]
    [url=http://www.emag.ro/memorii/kit-memorie-kingston-6gb-3x2gb-ddr3-1600mhz-non-ecc-hyperx--pKHX1600C9D3K36GX]DDR 3 /1600 MGhz[/url]
    [url=http://www.emag.ro/carcase/carcasa-thermaltake-v4-atx-mid-tower-fara-sursa-neagra--pVM30001W2Z]carcasa[/url]
    [url=http://www.dc-shop.ro/Sursa-CHIEFTEC-Super-750W-CFT-750-14CS-prod-20771.htm]sursa modulara[/url]
    [url=http://www.emag.ro/solid-state_drive_ssd_/solid-state-drive-ssd-ocz-oczssd2-2vtxe60g-60gb-sata-ii--pOCZSSD2-2VTXE60G?ref=vsc_boxpromo]SSD -60 Gb[/url]
    [url=http://www.emag.ro/dvd-writer/dvd-writer-asus-drw-24b3lt-b-light-scribe-sata-retail-negru--pDRW-24B3LT-B]DVD-RW[/url]
    [url=http://www.emag.ro/coolere_procesor/cooler-procesor-zerotherm-core92-compatibil-intel-lga-1366-1156-775-771--pCORE92]cooler[/url]

    si vreau sa i-mi iau sistemul asta de racire cu lichid ce zici? e bun sau poti sa-mi recomanzi altul?
    Eu vreau sa tina temperatura procesorului sunb 50 Grade in jocuri.
    [url=http://www.emag.ro/coolere_procesor/water-cooling-thermaltake-bigwater-760is-compatibil-intel-amd--pCL-W0121-03]sistem racire pe lichid[/url]

  • Interesante aceste tutoriale.Excelent tutorial.O placa de nota 10.
    Și daca se poate te rugăm cateva tutoriale legate si de overcloking pentru începatori .
    Eu am un sistem cu :MB:gigabite ga-eg41mf-s2h
    cpu:dual core intel e5200 2.500 mhz (cooler standard)
    ram:kit 2*2gb kingston ddr-2 800 fsb
    gpu:nvidia giforce 9400 gt 1024 gb,128 bit
    Sursa:Spire Jewel Black SP-ATX-420WTB-PFC-1, 420W
    HDD: Samsung Spinpoint F3 1TB, 7200 rpm, 32MB, SATA 2
    E un pc slabuț l-aș mai ridica la procesor prin overclok,dar nu stiu ce cooler să-mi cumpăr(poate se mai ridica performanțele în editarile video ptr familie pe care le fac)
    Aștept un sfat.
    Mulțumesc anticipat!!!

Related Post

This website uses cookies.