Tutorial Jailbreak pe iPhone sau iPad versiunile 8.0 si 8.1.2

Tutorial Jailbreak IPhone si Ipad
Salutare prieteni, in tutorialul de astazi vom vedea cum se face Jailbreak pe iPhone si iPad avand ca sistem de operare una din versiunile de iOS 8, 8.0.1, 8.0.2, 8.0.3, 8.1.1 sau 8.1.2.
Daca acum ceva timp va explicam ce este si la ce ajuta Jailbreak-ul, in tutorialul de astazi vom vedea cum se face practic Jailbreak. Procedura desi este una extrem de simpla si presupune rularea unui soft ce nu necesita instalare, va trebui totusi sa avem in vedere cateva lucruri importante inainte sa facem jailbreak:
1. Trebuie sa ne asiguram ca rulam o versiune de iOS careia ii putem face Jailbreak. Daca rulati una din versiunile iOS mentionate la inceput atunci avem posibilitatea sa facem Jailbreak.
2. Trebuie sa ne asiguram ca versiunea iOS pe care o ruleaza dispozitivu vostru Apple nu a fost instalata OTA (over the air) prin wireless ci din iTunes cu device-ul conectat la PC si alegand optiunea “Restore iPhone…” In caz contrar procedura de Jailbreak va esua.
3. Asigurati-va ca ati facut inainte de Jailbreak un backup local folosind iTunes sau in contul iCloud
Dupa ce ne asiguram de cele trei lucruri mentionate anterior putem trece la procedura de Jailbreak pe care o vom face cu softul TaiG Jailbreak Tool asa cum s-a aratat in tutorialul video
Ce trebuie sa mai stim inainte de a face Jailbreak?
– odata ce ati facut Jailbreak, nu veti mai putea face update la o noua versiune de iOS prin OTA ci doar din iTunes insa daca faceti asta, se va pierde si Jailbreak-ul (update-ul automat al aplicatiilor instalate din App Store nu va fi afectat)
– nu veti mai putea reseta iPhone-ul sau iPad-ul din setarile dispozitivului atingand optiunea “Stergeti continut si configurari”, acest lucru va fi posibil numai din iTunes insa daca o sa faceti acest lucru veti pierde Jailbreak-ul
Pe final mai adaug ca cei ce detin dispozitive mai vechi precum un iPhone 4, nu vor avea disponibil update la versiunea de iOS 8. Ultima versiune de iOS disponibila pentru iPhone 4 este iOS 7.1.2 iar pentru cei ce folosesc inca un iPhone 4 este disponibil un alt soft pentru a face Jailbreak, mai exact este vorba despre PanGu Jailbreak Tool ce poate fi descarcata de pe site-ul http://en.7.pangu.io/ Procedura si lucrurile care trebuiesc avute in vedere inainte de a face Jailbreak pe iPhone 4 sunt aceleasi ca si pentru TaiG Jailbreak Tool, doar softul difera.


Adrian: Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

View Comments (61)

    • Îți poți crea un Apple ID folosind orice adresa de email existentă. Odată ce obții un cont iCloud îți poți face gratuit și un email cu numele tău urmat de domeniul icloud.com. Această adresă pe domeniul icloud.com este opțională.

  • Am uitat să menționez că în acest tutorial este vorba despre untethered jailbreak adica jailbreak-ul nu se va pierde în cazul în care închideți iPhone-ul sau iPad-ul.
    Despre celelalte moduri de jailbteak s-a vorbit în tutorialul despre "Jailbreak pe iPhone și iPad, ce este și la ce folosește"

  • Salut Adrian,ce model de iPhone 5s ai ? Eu am cumparat de la emag modelul A1533 si nu functioneaza 4g la cosmote prepaid.

    • Ca sa poti folosi 4G ai nevoie de un SIM capabil 4G si de un optiune internet 4G. Eu tot cartela PrePay am dar la Orange si nu toate ofertele/optiunile de net sunt 4G. Desi imi activasem o optiune cu 4G aveam doar 3G dar am fost la Orange si leam cerut un SIM capabil 4G. Mi-a fost oferit unul 4G insa cu acelasi numar pe care il avea si cartela veche.

    • Nu vad de ce nu ar functiona. Atat timp cat ai o versiune de iOS jailbreak-abila si softul potrivit, si procedezi cum trebuie, normal ca va functiona.

  • Adrian, ai spus intr-un tutorial mai vechi ca vei incerca sa deblochezi un telefon blocat icloud, ai reusit?

    • Nu, numai iPhone 4 poate fi deblocat insa ramai fara GSM, poti sa il folosesti doar ca iPod

  • Cand apare un Update de software iOS 8.1.2 mai nou, nu se sterge Jailbreak automat cand instalezi Update nou.ce trebuie facut in cazul asta.

    • Update-ul la o nouă versiune nu se va face automat ci va fi nevoie de aprobarea ta, de intervenția ta indiferent că e vorba de OTA sau îl faci prin iTunes.
      Am spus și în textul de deasupra tutorialului (dacă l-ai citit) că odată ce ai Jailbreak, nu mai poți face update la o nouă versiune iOS prin OTA ci va trebui să conectezi device-ul la iTunes. Dacă faci update-ul (așa cum am spus și în text) vei pierde Jailbreak-ul. Vei putea face din nou Jailbreak la următoarea versiune iOS abia după ce comunitatea va găsi o metoda de Jailbreak pentru ultima versiune de iOS

  • Salutare!
    Ideal ar fi un tutorial cu "Camera Tweak" adica cum sa deblocam full potential of 5S camera (in mod normal pe softul oficial, neatins compresia foto e undeva la 40% dar prin jailbreak si scrierea unor comenzi via ssh in iOS jailbroken, vor iesi niste poze RAW de toata frumusetea folosind aplicatii profi dediate) Se poate face la fel prin jailbreak si deblocare full inclusiv filmare 4K etc.

  • Buna , am un iPhone 4 cu un sim Gevey pentru deblocarea telefonului ! Tin sa precizez ca versiunea de iOS actuala este 4.3.3 va puteti imagina cat sunt de "inapoiata" :)) in fine , intrebarea mea este urmatoarea: Daca ii fac update la iOS o sa-mi mai recunoasca Gevey-ul ?

    • Asa cum am explicat si in tutorialul despre "sfaturi de achizitie iphone si ipad la mana a doua" pe care il poti gasi cu casuta de cautare din dreapta sus de la noi de pe site, GEVEY SIM-ul sau R-SIM-ul sunt dependente de versiunea de iOS. Deci daca faci update este foarte posibil ca GEVEY-ul tau sa nu mai functioneze. Indicat este sa afli exact ce model de GEVEY ai si pe site-ul producatorului sa verifici ce versiuni de iOS suporta acesta.

  • Buna, as dori sa stiu cum se poate instala IGO pe un iphone cu jailbreak . Multumesc ! Spor in continuare la cat mai multe tutoriale . O zi buna!

Related Post

This website uses cookies.