Tronsmart MK908, un computer quad core Android mic si ieftin

Astazi am placerea sa va prezint un mini computer care, dupa parerea mea va schimba lumea computerelor, televizorul din sufragerie si consumul de continut multimedia in general.
Nu va lasati pacaliti de titlul “mini pc”, Tronsmart MK 908 este un computer cat un stick usb care este la fel de puternic ca un telefon de ultima generatie.
Dotat cu un procesor quad core Rockchip RK3188, 4 nuclee grafice Mali400, 2 GB memorie RAM, Bluetooth 4.0, Wireless b, g, n, acesta se poate lupta cu orice tabeta sau smartphone de ultima generatie la orice ora de la egal la egal. Martirie sunt si scorurile in teste, 6000 Quadrant si 15800 in Atutu, si asta pe un firmware beta.
Cel mai interesant este pretul acestui produs, la 80 de dolari pot sa-ti cumperi un Tronsmart MK908 iar cu 20 de dolari poti sa-ti cumperi o telecomanda multifunctionala: mouse + telecomanda + tastatra full qwerty hardware. Ce poti sa-ti mai cumperi in zilele noastre cu 100 de dolari ?
In momentul asta va pot spune ca dispozitivul se misca excelent, nu am gasit inca un joc sau un format video care sa-l puna in dificultate. Asta se datoreaza procesorului de ultima generatie pe 28 nm care incorporeaza toate tehnologiile momentului.
Am foar surprins sa vad ca toate fisierele video au foat rulate folosind exclusiv decodare hardware (MX Player) fara niciun pic de lag, repet, asta pe un firmware beta.
Telecomanda pe care am folosit-o in cele doua zile de testare mi-a intrat pe sub piele, va puteti cumpara una de pe ebay, daca nu aveti rabdare puteti cumpara si de la emag. O sa fac un tutorial separat in care o sa va arat cum functioneaza telecomanda, dar va spun sincer, nu are cum sa nu-ti placa. Cu toate ca ai nevoie de 1-2 ore sa te obisnuiesti, dupa aceea miscarea cursorului pe ecran de la distanta cu ajutorul accelerometrului devine naturala. Parca iti vine imediat in cap vorba: “de ce nu s-au gandit mai demult la asta ?”.
Aceasta a fost doar un tutorial de prezentare, vor urma alte tutoriale in care vom intra mai adanc in subiect si vom vedea de ce este in stare Trosmart MK908.

Tastatura qwerty & airmouse PNI AirFun pentru Mediaplayer, Mini-Pc, Computer
Airmouse Kworld, pentru mediaplayer cu android
Tronsmart MK908 (de pe geekbuying.com)


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (98)

  • Produsul asta este o nebunie !Nu o sa cred ca chestia aia face ce spui decat daca faci demonstrati in tutorialele viitoare !Daca s-ar fi apropiat 1 Aprilie nu 1 Iunie as fi zis ca este o gluma !

  • Fenomenal. Stie sa citeasca si subtitrari cu caractere est europa?Daca da,atunci asta cu sigueanta va fi viitoarea mea achizitie IT.

  • Duallpannel: Produsul asta este o nebunie !Nu o sa cred ca chestia aia face ce spui decat daca faci demonstrati in tutorialele viitoare !Daca s-ar fi apropiat 1 Aprilie nu 1 Iunie as fi zis ca este o gluma !

    Catalin: Fenomenal.Stie sa citeasca si subtitrari cu caractere est europa?Daca da,atunci asta cu sigueanta va fi viitoarea mea achizitie IT.

    O sa vina o serie de tutoriale in care voi prezenta tot ce va intereseaza, pana atunci postati pe rubrica de comentarii ce vreti sa vedeti, ce functii va intereseza, ce curiozitati aveti legate de acest dispozitiv.

    • Salut . incerc sa-ti scriu la contact dar nu trimite mesajul . pe ce adresa de mail pot sa-ti scriu. Vreau sa cumpar niste publicitate la tine pe site .
      O zi buna .

  • Super tare acesta inovatie. Eu ma intrebam de ce producatori de televizoare nu introduc Androidul in meniul lor, pentru ca un televizor cu Android este un Ultra Smart. Un tovaras de-am meu are o plasma de la Sony de generartie veche, foarte veche de acum 2-3 ani, care ruleaza Android 2.2.1 Froyo si este apsolut fantastica, are si o telecomanda asemanatoare cu cea din tutorial numai ca nu are accerometru dar si asa este foarte comfortabila.
    Asteptam cu nerabdare urmatoarele tutoriale despre acest subiect.
    Pot spune ca acest Tronsmart MK908 este fratele mai mic al lui Intel NUC.

  • Interesant produsul,dar as dori sa stiu daca fac comada pe geekbuying mai trebuie sa platesc ceva taxe sau e suma care apare pe site ?

  • in cat timp a venit produsul de la geekbuying, si e intr-adevar freeshiping?

  • Sunt mai multe versiuni Cristi ? Adica mai scumpe sau cu imbunatatiri ? Ori e doar asta

  • Excelent.
    Este posibil ca telecomanda din Samsung S4 sau HTC One sa recunoasca dispozitivul astfel incit sa il poti controla direct din telefon?
    Astept cu interes urmatoarele tutoriale pe acesta tema.

  • Salut, Cristi!Mini PC-ul asta....de ce nu suporta windows?Sau daca poate fi instalat Windows pe el!Ca nu prea am relatie buna cu Android-ul. :D

  • salut Cristi acuma 4 sau 5 luni v am rugat sa faceti tutorialul:) dar e bine venit si acuma.mini pc acesta va zic ca e al 2 galaxy s3 ce are unul are si celalalt:)

Related Post

This website uses cookies.