Trei metode prin care putem citi arhiva conversatiilor de Yahoo Messenger – tutorial video

Salut prieteni, in acest videotutorial o sa invatam impreuna cum putem decripta si citi arhivele de conversatie ale unui ID de Yahoo Messenger. Cum bine stim, toata lumea in ziua de azi mai ales in Romania, foloseste programul de messagerie instant numit Yahoo Messenger. Probabil tot la fel de multi ati dorit sa puteti citi ce au vorbit prietenii, sau rudele voastre si cu cine. Ei bine acest lucru este posibil cu ajutorul catorva aplicatii ce au au capacitatea de a decripta si de a va reda conversatia. Ca acest lucru sa fie posibil, avem nevoie de o aplicatie capabila sa faca decriptarea fisierelor .dat, fisiere criptate ce contin conversatia si mai este nevoie ca 2 conditii sa fie indeplinite.
Prima conditie este aceea ca Yahoo Messenger trebuie sa fie setat sa salveze conversatiile pe profilul respectivului caruia vrem sa ii citim conversatiile. Petru a seta Yahoo Messenger sa salveze conversatiile va trebui sa avem acces la acel ID sau sa fim la calculatorul respectivului si acesta sa fie logat. Mergem sus in lista de Messenger pe “Messenger” apoi pe “Preferences”, in stanga dam click pe “Archive” si bifam prima casuta “Yes, save all of my messages” apoi dam click pe butonul “Apply” si “OK”. Yahoo messenger setat default dupa instalare, vine bifat cu optiunea: “Yes, save all of my messages, but clear them each time I sign out” asta insemnand ca acesta ne va salva conversatiile insa in momentul cand respectivul ID da Sign out (iese din yahoo messenger) acesta va sterge automat tot istoricul convorbirilor salvate. Yahoo Messenger detine si el un mic manager al conversatiilor si ne da posibilitatea sa le vizualizam insa vom putea folosi acest mic manager doar daca suntem logati pe ID-ul respectivului si doar daca acesta are setat clientul de Yahoo Messenger sa ii salveze conversatiile. Ca sa accesam acest mic manager al clientului Yahoo Messenger mergem tot in lista pe “Messenger” apoi pe “Preferences” si apoi in stanga pe “Archive” si dam click pe butonul “View Archive” (vizualizeza arhiva). daca dorim sa stergem toata Arhiva de conversatii dam click pe “Clear Archive Now” (sterge arhiva acum). Daca de pe acelasi calculator se logheaza mai multe persoane cu ID-uri diferite, va trebui ca fiecare ID de face log in de pe acel pc sa seteze salvarea arhivelor de conversatii, pentru a se putea citi arhiva acestora.
Cea de a 2 conditie este ca va trebui sa avem acces sau sa fim la calculatorul celui ce dorim sa ii citim arhiva de messenger, deoarece acesta este stocata doar pe calculatorul de unde acesta face log in si discuta cu cineva.
Cum functioneaza aceste softuri ce ne permit sa citim arhiva cuiva de messenger fara sa fie nevoie sa fim logati pe id-ul acestora si fara sa le cunoastem parola de logare?
Intr-un mod foarte simplu, folosindu-se o criptare slaba, aceste softuri merg pana in folderul unde sunt tinute arhivele conversatiei mai exact in “C:\Program Files\Yahoo!\Messenger\Profiles” si fac decriptarea fisierelor .dat. Yahoo Messenger salveaza aceste fisiere .dat in locatia “C:\Program Files\Yahoo!\Messenger\Profiles” unde in folderul “Profile” va exista cate un folder ce va avea denumirea id-ului pentru fiecare ID ce sa logat de la calculatorul respectiv. Acum, fiecare folder ce are denumirea ID-ului ce sa logat de pe acel calculator mai contine la randul lui inca 2 foldere denumite “Archive” si “My icons”. In folderul “Archive” a fiecarui profil mai gasim inca un folder denumit “Messages”, folder ce va contine cate un folder pentru fiecare persoana cu care sa vorbit, iar aceste foldere au aceeasi denumire cu ID-ul celui cu care s-a vorbit. Intrand in fiecare dintre aceste foldere ce au ca denumire id-ul celui cu care sa vorbit, vom gasi un fisier .dat ce va contine arhiva discutiei.
Noi in tutorialul de astazi am prezentat 2 softuri si un serviciu online cu ajutorul carora putem decripta acele fisiere .dat si putem vedea ce sa discutat. Unul din softuri necesita instalare, insa cel de al 2-lea poate fi executat fara a fi necesara instalarea, poate fi rulat si de pe un stick USB, fiind o aplicatie portabila. Daca nu dorim sa ne complicam cu softuri putem apela la cea dea 3-a varianta, mai exact este vorba despre un serviciu online ce ne decripteaza aceste fisiere .dat fara a fi nevoiti sa instalam ceva pe PC-ul nostru

Ca incheiere as vrea sa avertizez toti utilizatorii de DC, Apex, StrongDC sa nu isi mai share-uiasca partitia C. Cu putina istetime si cu un simplu soft cineva va poate citi conversatiile purtate pe Yahoo Messenger, va pot fura parolele de logare pe care le folositi pe diferite site-uri. Vad foarte multi utilizatori de DC ce isi pun la Share intreaga partitie C. Oricine poate da browse prin share-ul vostru, poate copia intregul folder unde este instalat Yahoo Messenger si va poate citi foarte simplu si frumos, tot ce ati vorbit voi pe mess. Marea problema este ca se poate merge mai departe de atat si se pot face mult mai multe decat simpla decriptare a convorbirilor facute pe Yahoo Messenger!!

Acestea fiind spuse va invit sa urmarim impreuna acest tutorial video.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !

ATENTIE: Acest tutorial are ca scop avertizarea utilizatorilot asupra securitatii si vulnerabilitatilor existente in folosirea softului Yahoo Messenger. Daca veti incerca cele aratate in tutorial nu ne asumam nici o raspundere si decizia va apartine. Dorim ca prin acest tutorial utilizatorii de Yahoo Messenger sa ia la cunostinta cele specificate in tutorial si sa previna furtul de date sau violarea intimitatii. Fiecare utilizator este responsabil de faptele sale. Violarea intimitatii este ilegala din punct de vedere penal cat si moral.

de Adrian Burlugeanu……..landpc.wordpress.com


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (172)

  • bun tutorialul... si eu am incercat un program de genul asta cu ceva vreme in urma

  • Mai sunt si alte programe pemtru asa ceva. Am folosit un timp pentru citirea arhivelor din mess programelul Archive Reader. Nu are nevoie de instalare. Uitasem de el... Noroc cu voi ca mi-ati adus aminte...
    PS: Multumim pentru tutoriale. Scria cineva cu mult timp in urma la rubrica de comentarii ca "sunteti singurul lucru bun care s-a inventat in Romania in ultimii 20 de ani". Subscriu.

  • Multumim de Tutorial,da am observat ca ultimul soft YahDecode vede si cu cine ai vorbit insa primul nu arata scrie necunoscut,deci ultima varianta ai cea mai buna.

  • Salut baieti,frumos tuorial si interesant.Ce voiam sa va zic..chiestia asta cu arhiva merge numai in Messenger 9 si 10.. in 8 nu merge,nu gasesc in my computer in Yahoo,nu gasesc fiserele cu Arhivele..adica nu gasesc nimic nici profile nici arhive nimic...Dar am observat ca ati precizat ca daca folosim vers mai vechi de yahoo messenger sar putea sa nu gaseasca aceste fisere.Si aporopo in Preferinte e activa ramura Yes,Save All Messege ...in fine.Nu folosesc vers mai noi de mess doarece am mai patit sa transfer fisere care mai dadeau errori ciudate.. si la 9 si la 10.. nu stiu poate ati patit si voi..dar eu unul m.am convins ca vers cea mai reusita de la Yahoo pentru mine este vers 8.0 !! nr 1..Fara erori si fara prea multe prostii cum are 9 si 10..Intr-adevar ca aspect arata mai bine ca vers anterioare.Multumesc inco data pt turorialele facute pentru noi "publicu" si va oferim multa rabdare cu unii din noi ;)) :D

  • Adrian chear era nevoie sa explici la copii astia care vreau sa sparga parola la mess eu mam chinuit cu un copil vreo 30 minute sa ai explic ca nu se poate sparge :))))

  • un tutorial despre instalare mac os x pe un pc ar fi bun (pt scop informativ) am vazut mute tutoriale despre instalare acestuia dar nimic explicit..poate o sa il faceti voi.

    • leopard: un tutorial despre instalare mac os x pe un pc ar fi bun (pt scop informativ) am vazut mute tutoriale despre instalare acestuia dar nimic explicit..poate o sa il faceti voi.  

      Doneaza tu pentru baietii de la Videotutorial un latop Apple si cu siguranta o sa-ti faca ;)

  • Si nu numai la "Yahoo Messenger" si la "Skype" tot nu poti sa o spargi, doar sa o furi cum ai zis tu.Cu mult timp in urma un prieten mia dat un site cica de la "Skype" care trebuia sa ma loghez, puneam loginul si parola si aveam acces la niste smile-uri.Stiti dupa aia cum mi-am dat seama, eram pe Firefox si acum sint pe Firefox si am aflat despre pluginul "WOT" http://www.mywot.com/ .
    Si dupa ce l-am instalat in browser am accesat acel site din nou si mia aratat:
    "This site has a poor reputation.".Si chair daca nu scriam loginul si parola corect tot intram pe acel site.Acum stau doar cu acest plugin care e foarte bun si folositor.Va indem sa instalati si voi acest plugin.Si acel "prieten" nu imi mai este prieten acum.De acum ininte sa avem grija unde accesam si ce facem, pentru ca pericolul e la "orice colt".
    In privinta tutorialului-BRAVO.Succes in continuare, voi doi faceti un lucru foarte bun ca invatati si indrumati atiti de multi useri incepatori si chiar un pic "profesionisti" in lumea misterioasa a internetului.De ce am luat "provesionisti" in ghilimele, pentru ca nimeni nu poate sa stie totul despre pc.Asta a fost tot ce am avut sa zic astazi.BAFTA in continuare!!!

  • Misto.... ati putea face tutoriale si despre alte tipuri de genul messengere inafarqa de skipe?

  • Salut ! Din ceea ce am vazut in acest tutorial,fara suparare nu cred ca era necesar sa-l fi facut.Fiecare cu intimitatea lui.E un tutorial nefolositor,dar ai putea sa incerci altele mai necesare unui pc,nu despre incalcarea intimitatii,prietenului ,prietenei sau rudelor.Nu mai da-ti idei pustilor de spart,furat sau aflat parole.Sunt si asa destule uscaturi in padurea internetului.In rest faceti multe si utile videotutoriale.Dar inca o data; fara incalcarea intimitatii sau ajutarea acestor copii de a face rau cuiva.E pacat caci sunteti buni si sa nu va lasati la nivelul lor.O zi buna.

Related Post

This website uses cookies.