Transfer fișiere intre PC-uri la viteză foarte mare

Transfer fișiere intre PC-uri la viteza foarte mare

Transferul de fișiere este un subiect foarte important, mai ales în ziua de azi, cînd fișierele devin din ce în ce mai mari. Pe marginea acestui subiect am făcut mai multe tutoriale, însa astăzi va voi prezenta cea mai simpla metoda și cea mai rapida, pentru transferul fișierelor de pe un PC pe altul, aflate în aceeași locație.
Pentru acest tutorial nu aveți nevoie de nimic, nici măcar de conexiune la internet, pentru ca transferul se face local, prin router, switch sau un cablu crossover.
Dacă vreți sa transferați fișiere prin intermediul internetului la viteze mari, puteți viziona tutorialul cu SSFT, o mica aplicație care va înlesnește transferul direct al fișierelor, de pe un calculator pe altul, la vitezele maxime suportate de providerii de internet; Dacă aveți conexiune Gigabit, viteza de transfer va fi foarte buna.

Transfer fișiere intre PC-uri la viteză foarte mare

De ce avem nevoie ?
1. Doua pc-uri cu porturi ethernet Gigabit
2. Router sau switch Gigabit cu auto crossover.
3. Cabluri CAT5e sau CAT6.
4. Dacă nu aveți router sau switch puteți folosi un cablu crossover
5. Windows pe ambele PC-uri
După cum vedeți, mai sus am accentuat cuvîntul Gigabit, deoarece conexiunea Gigabit este esențiala pentru obținerea vitezei mari.
Dacă faceți aceeași treaba prin wireless, veți obține viteze mult mai mici, maxim 50-60 MB/s.
Cum funcționează ?
Transferul la aceste viteze este posibil datorita sistemului de sharing incorporat in Windows, sistem foarte bun și mai ales comod; Odata setat, uiti de el.
După ce faceți ritualul din tutorial cu parola / homegroup / etc, trebuie sa adaugați un folder la sharing, dupa care de pe celalalt PC se va putea descarca fără probleme.
Dacă doriți sa puteți descarca și încarcă în același folder, trebuie sa umblați puțin la drepturi, si anume: click dreapta pe folder / proprietăți / tabul partajare / partajare, și aici în dreptul grup de domiciliu, schimbări din “Citire” în “Citire/scriere” sau variantele în engleza.


Tutorial video – Transfer fișiere intre PC-uri la viteză foarte mare

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (43)

Related Post

This website uses cookies.