Transcodare video rapida si gratuita cu ajutorul tehnologiei Ati Stream si Avivo Video Converter – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi vom vorbi despre transcodarea video cu ajutorul placilor video Ati Radeon, vom folosi pentru asta numai instrumente gratuite, este vorba despre softul Ati Avivo Video Converter si Catalyst Control Center cu driverele Ati Radeon , acestea se folosesc de puterea uriasa a placii video cu ajutorul tehnologiei Ati Stream, Tehnologia Ati Stream este asemanatoare cu tehnologia Cuda de la Nvidia.
Ce este transcodarea ?
Transcodarea este trecerea unui fisier video sau audio dintr-un format intr-un alt format, de exemplu avem un film facut cu camera video in format MPEG 2, acesta este necomprimat si bineanteles are o dimensiune destul de mare, cu ajutorul softului gratuit Ati Avivo Video Converter, putem trece intr-un format mult mai modern, formatele moderne folosesc codecuri de ultima generatie si reusesc sa comprime foarte mult un fisier cu pierderi minime de calitate, uneori pierderile de calitate sunt foarte greu de perceput, un exemplu de codec stralucit si destul de contestat (necesita putere de procesare mare la codare si decodare) este celebrul AVC sau H264, acesta poate veni in diferite containere, cel mai bine se simte in containerul MP4, acesta se preteaza si la streaming pe web si la o vizionare in sufragerie pe DVD player-ul nostru (daca acesta suporta MP4).
Despre codecuri am putea vorbi pe parcursul a 10 tutoriale si cred ca tot n-am termina, este o lume complexa si plina de termeni tehnici pe care omul simplu nu este dispus sa-i digere.
De ce sa folosim placa video ?
Raspunsul este simplu, placa video are o putere cu mult mai mare decat cea a procesorului, din pacate aceasta putere nu poate fi folosita decat la executarea unor sarcini repetitive cum ar fi randarea video, deoarece la transcodare este necesara o putere mare pentru executarea unor sarcini repetitive, placa video se integreaza perfect in ecuatie, are putere si poate executa un numar extrem de mare de operatii similare.
Bineanteles o placa video nu se poate compara cu un procesor cand vine vorba de inteligenta necesara la multitasking, placa video este ca un monstru cu o putere uriasa insa fara elasticitatea pe care o are un procesor.
Combinatia placa video Ati si Avivo Video Converter nu ne poate aduce decat avantaje, softul este gratuit in comparatie cu Badaboom (Nvidia Cuda), placa video este prezenta in majoritatea computerelor si este pacat sa nu o folosim la mai multe lucruri.
Numarul formatelor suportate este mai mic: H.264, VC-1, WMV9, WMV9 PMC, MPEG-2, MPEG-4, DivX, Ipod, PSP, insa in viitor cu siguranta acesta va creste.
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (34)

  • De ce anumite softuri nu pot fi copiate pe un CD. De enxemplu: programele speciale de secretariat.

  • da de cat ai hardul de ai toate partitile alea eu am unul de 750 si am doar 2-ua partiti -.-''

    • da de cat ai hardul de ai toate partitile alea eu am unul de 750 si am doar 2-ua partiti -.-”  

      Poti sa iti faci cate partitii vrei si daca ai un hard de 100 gb poti sa iti faci o partitie de 50 gb ,una de 10 si alta de 40.Cristi,din cate stiu eu are 1 TB spatiu dar ti-am zis asta nu conteaza

  • Da aveti dreptate este foarte folositor, de cand am cautat eu un program din acesta de comprimat fisiere video; mai ales ca capturam de pe tv turner cu turner-ul si daca inregistram o ora de filmare de tv turner imi iesea un fisier foarte mare; iar cu ajutorul vostru am gasit programul potrivit pentru comprimare a fisierelor video pentru a putea incapea pe diferite suporturi de stocare a informatiei; bravo voua ca ati facut acest tutorial pentru ca m-a ajutat foarte mult.

    • Da aveti dreptate este foarte folositor, de cand am cautat eu un program din acesta de comprimat fisiere video; mai ales ca, capturam de pe tv turner cu turner-ul si daca inregistram o ora de filmare de tv turner imi iesea un fisier foarte mare; iar cu ajutorul vostru am gasit programul potrivit pentru comprimare a fisierelor video pentru a putea incapea pe diferite suporturi de stocare a informatiei; bravo voua ca ati facut acest tutorial pentru ca m-a ajutat foarte mult.  Citeaza-ma

  • Foarte interesant acest soft, dar este bun si "Any video converter professional".

  • salut,
    eu am placa video ati 4870 produsa de sapphire..si windows 7 64 bit.....acum intrebarea mea este urmatoarea.......ati catalyst control center ii dau download de la ati de pe site asa cum ai arata in tutorial sau de la sapphire care este producatoarea placii de baza???
    mersi anticipat

    • salut,
      eu am placa video ati 4870 produsa de sapphire..si windows 7 64 bit…..acum intrebarea mea este urmatoarea…….ati catalyst control center ii dau download de la ati de pe site asa cum ai arata in tutorial sau de la sapphire care este producatoarea placii de baza???
      mersi anticipat  

      Ii dai download de unde vrei, nu are importanta. Eu as zice sa ii dai download de pe ATI. Chiar de branduita de Saphire tot ce e in ea e pus de ATI, sunt componentele lor.

      • Ii dai download de unde vrei, nu are importanta. Eu as zice sa ii dai download de pe ATI. Chiar de branduita de Saphire tot ce e in ea e pus de ATI, sunt componentele lor.  

        multumesc pt raspuns.......acum insa ma lovesc de alta problema....vreau sa folosec un fisier mkv sau avi pt al transforma in ceva mai mic ca marime insa nu imi da voie , zice fisier necunoscut, dar in schimb ma lasa la un fisier mpg....ce pot face???multumesc

    • 6

      Salut uite eu ti-am gasit niste drivere pentru placa ta video ati 4870 pentru windows 7 64 bit; niste site-uri cu drivere; sper sa iti fie de folos dar eu atat am gasit asa ca daca nu sunt bune; nu stiu de cat sa iti dau un sfat: mai bine ai face un update la windows7 pentru ca mie mi-a gasit driver-ul la placa mea video Ati Radeon 5870 pe slot pci-e driver-ul cu update-ul de la windows 7; asa ca, i-am dat un update si mi-a gasit toate driverele la toate componentele din pc dar: atentie, sa ai mare grija ca unele drivere nu pot fi compatibile cum ar fi de exemplu: la placa mea de retea nu mi-a gasit driverul potrivit asa ca am intrat pe site-ul producatorului a placii de baza si mi-am descarcat driverul; iar daca nici asa nu merge atunci iti mai dau un sfat sa descarci un program de pe linkul de mai jos care cred eu ca iti va gasii toate driverele pentru pc:

      Si apropo eram sa uit sa iti pun si linkurile cu drivere:

      http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx?p=win7/windows-7-64bit

      http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/CatalystAGPHotfix.aspx

      Si iti mai propun un sfat: ca de exemplu daca vrei sa vezi ce componente ai in pc iti propun sa descarci urmatoarele programe de pe linkurile de mai jos:

      http://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/1.54-setup-en.exe

      http://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/1.54-64bits-en.zip

      http://www.techpowerup.com/downloads/1798/TechPowerUp_GPU-Z_v0.4.3.html

      http://www.techpowerup.com/downloads/

      Apoi pana la urma cred ca te vei descurca tu sa gasesti solutia pentru rezolvarea problemei asteia asa ca tot ce iti spun este: mult noroc.

  • Din ce am observat eu softul e disponibil pentru placile video din seria Radeon HD pe slot PCIe. Pentru cele din seria X... si pe slot AGP nu am vazut sa fie disponibil

  • cum aflu slotul placii video am intrat in DEVICE MANAGER dar nu scrie si slotul AGP sau PCIe scrie doar radeon hd 4500 series

    • cum aflu slotul placii video am intrat in DEVICE MANAGER dar nu scrie si slotul AGP sau PCIe scrie doar radeon hd 4500 series  


      Daca este un computer mai nou este foarte probabil sa aiba slot pcie 16.
      In general placile mai vechi au AGP.
      Foloseste Everest sau SIW pentru a afla pe ce slot sta placa ta video sau poti desface computerul ca sa te uiti in interior, pe langa slot pe undeva o sa-ti scrie PCIe sau AGP.
      Daca tot nu gasesti, ia modelul placi de baza si da o fuga (virtuala) pe site-ul producatorului, acolo ai specificatiile produsului tau.

  • Softul este bun avind in vedereceea ce stie si m-ai fiid si moca DAR personal folosesc Aimersoft DVD Studio Pack .
    Soft ce-mi permite si folosirea lui SMARTMOVIE CONVERTOR ptr SYMBIAN astfel pe un card de 1G incap 2 sau3 filme in format AVI.
    As vrea sa stiu daca nu ai placa video ATI si ai alta placa video(intel)pe un leptop :POTI DOWNLODA SI FOLOSI ACEST SOFT?????????

    • Softul este bun avind in vedereceea ce stie si m-ai fiid si moca DAR personal folosesc Aimersoft DVD Studio Pack .
      Soft ce-mi permite si folosirea lui SMARTMOVIE CONVERTOR ptr SYMBIAN astfel pe un card de 1G incap 2 sau3 filme in format AVI.
      As vrea sa stiu daca nu ai placa video ATI si ai alta placa video(intel)pe un leptop OTI DOWNLODA SI FOLOSI ACEST SOFT?????????  

      Oare tutorialul nu a fost destul de clar? Oarenu e logic ca nu? Din moment ce e un produs de la ATI pentru P L A C I L E V I D E O A T I cum sa mearga cu intel-ul?

  • Un soft care se respecta ckiar si free trebuie sa mearga pe orice ordinator capabil de a suporta o placa video si un procesor cit de cit.Deci tot m-ai bune sunt softurile comerciale fiind ele si FREE.
    Multumesc pt.raspuns,nici nu-l ma-i downlodez.

    • Un soft care se respecta ckiar si free trebuie sa mearga pe orice ordinator capabil de a suporta o placa video si un procesor cit de cit.Deci tot m-ai bune sunt softurile comerciale fiind ele si FREE.
      Multumesc pt.raspuns,nici nu-l ma-i downlodez.  

      N-am inteles faza cu softuri comerciale care sunt free.

Related Post

This website uses cookies.