TP-LINK TL-WR740N, un router wireless super ieftin si super bun, prezentare si setari – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial video va voi prezenta un router wireless extrem de ieftin dar si foarte bun.
Vedeta noastra de azi este TP-Link TL-WR740N, un router wireless ce emite B, G dar si N (150N).
Cand l-am scos din cutie nu mi-am imaginat ca este prea capabil insa cand l-am conectat si l-am pus la treaba am ramas uimit, la pretul asta ?
Interfata de administrare este extrem de bine organizata, este pe gustul oricui, pe stanga avem meniurile si submeniurile, pe mijloc este sectorul setarilor iar in dreapta este help-ul unde gasim de fiecare data explicatii contextuale foarte clare.
Acest router poate fi setat in cateva secunde, computerul si laptop-ul s-au conectat foarte repede.
Trebuie sa va spun ca la 2 metri de acest router se afla un D-Link DIR 655, nu am simtit nicio clipa vreun conflict, trebuie sa va spun ca D-Link-ul este un router de 5 ori mai scump, TP-Link-ul nu s-a simtit intimidat nicio secunda de semnalul puternic al D-Link-ului.
Am luat acest router dintr-un singur, pentru instalarea pe acesta a unui firmware after market care transforma routerul dintr-unul de 90 de lei intr-un performant router de 3-4 ori mai scump, asta fara nicio cheltuiala in plus.
In tutorialul de mai jos am trecut rapid prin setarile acestuia si am aratat ce-i mai important, nu am prezentat toate setarile pentru ca acestea oricum nu le va folosi nimeni.
In curand voi face un tutorial video cu firmware-ul DD-WRT pe TP-Link TL-WR740N, acolo probabil ca voi insista mai mult pe setari.

Router prezentat in tutorial.
Router wireless TP-LINK TL-WR740N, Wireless B, G, N

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 500 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian

 

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (302)

    • Salut Cristi am cumparat si eu acest Router TP-Link TL-WR740N, Sant ff multumit de el dar vreau sam-i spui pot sa realizez doua retele pe acest Router dar cu nume diferit una da cealalta si unde anume sa intru sa fac acest lucru Multumesc mult .

  • eu am net de la rds dar am netu putin mai ciudat adica am in casa un fel de modem patrat conectat la firul de cablu iar netul imi vine prin firul de cablu miar mai trebui un astfel de rooter as avea un net mai rapid sau doar as plati in plus pe langa abonamentul de la rds sa mai cumpar si rooterul?

    • marcel: eu am net de la rds dar am netu putin mai ciudat adica am in casa un fel de modem patrat conectat la firul de cablu iar netul imi vine prin firul de cablu miar mai trebui un astfel de rooter as avea un net mai rapid sau doar as plati in plus pe langa abonamentul de la rds sa mai cumpar si rooterul?

      Un router sau modem nu are rolul de a mari viteza la internet. Pe wikipedia.org gasesti definita a ceea ce face un router si un modem. Routerul te ajuta sa manageriezi mai bine semnalul"" de net, sa il distribui in mai multe locuri pe cand un modem are rolul de a transforma impulsurile telefonice in internet dial-up (Acestea sunt doar niste definitii pe scurt si pe intelesul tau insa explicatia stiintifica e mai complexa si cu mai multe detalii)

      • AdrianGudus: Un router sau modem nu are rolul de a mari viteza la internet. Pe wikipedia.org gasesti definita a ceea ce face un router si un modem. Routerul te ajuta sa manageriezi mai bine semnalul”" de net, sa il distribui in mai multe locuri pe cand un modem are rolul de a transforma impulsurile telefonice in internet dial-up (Acestea sunt doar niste definitii pe scurt si pe intelesul tau insa explicatia stiintifica e mai complexa si cu mai multe detalii)

        ce copil sunt si eu in 99 la suta din cazurile in care nu stiu ce inseamna un cuv sau cum se foloseste si la ce foloseste caut pe google azi nustiu ce ma apucat de am scris aici am umplut rubrica de comentarii cu un comentariu complet inutil multumesc macar ca miai spus
        SUCCES IN CONTINUARE!!!

  • bv cred ca il iau si eu da mai bine e un stick USB wi-fi? ca nush la pret e mai ieftin sticku' te rog sa imi raspunzi MERSI!

    • ASUS:
      Ai fost si tu la Shakira de ai pus parola wakawakaeee )

      Nu am fost la concert, a trecut ea pe la mine dupa concert.

  • Da este interesant wireless-ul router am si eu unul mai vechi de la TrendNet de 54Mbps , dar e slab , ala TP-Link era frumos daca avea 300 Mbps nu 150 sa fie la maxim 300 direct :)

  • Salut prieteni. Scz ca-mi las anuntul aici insa n-am stiu exact unde imi pot spune oful :) O intrebare scurta am la voi si sper sa ma puteti ajutaca de fiecare data, Exista vre-o setare la Windows Xp prin care sa pui un fel de protectie la unitatea de CD incat sa citeasca doar cd-urile originale?..Mai pe inteles. Am un laptop ce nu pot citit cd-urile piratate...dak-i bag un cd original mi-l ia fara prob insa dak bag orice alt cd piratat mi-l citeste, imi spune k am acolo un cd insa nu vede nimik pe el, la propietati imi apare k e gol si nu stiu ce-i pot face...Va multumesc si scz de deranj :D

    • DMC:
      Salut prieteni. Scz ca-mi las anuntul aici insa n-am stiu exact unde imi pot spune oful O intrebare scurta am la voi si sper sa ma puteti ajutaca de fiecare data, Exista vre-o setare la Windows Xp prin care sa pui un fel de protectie la unitatea de CD incat sa citeasca doar cd-urile originale?..Mai pe inteles. Am un laptop ce nu pot citit cd-urile piratate…dak-i bag un cd original mi-l ia fara prob insa dak bag orice alt cd piratat mi-l citeste, imi spune k am acolo un cd insa nu vede nimik pe el, la propietati imi apare k e gol si nu stiu ce-i pot face…Va multumesc si scz de deranj

      Sau vezi ce viteza de citire suporta cd-rom-ul...poate cd-urile piratate sunt scrise la viteze prea mari pt a fi citite...

  • Poate ar fi interesant si un tutorial des[pre Acces Point-uri,sa stim si noi cum se configureaza,de ce ne ar trebui in casa,si ce stiu ele sa faca in plus fata de un router.

  • Îl am de exact un an. L-am luat cu 20$ de la un tip (absolut nou, doar că fără garanţie) şi merge fără reproşuri. Nici măcar o mică problemă nu mi-a făcut într-un an de zile. Îşi merită toţi banii cu siguranţă

  • Cristi si eu am vazut acest router cand cotrobaiam prin emag si cand l-am vazut nu mi-a venit sa cred. Efectiv imi venea sa-mi tai vena pentru diferenta de 30 de ron intre Dlink Dir 600 pe care il cumparasem eu si acesta. Daca avea Wireless N Full, il luam.

Related Post

This website uses cookies.