Toate setarile din windows vista si windows 7 intr-un singur shortcut – tutorial video

Odata cu lansarea Windows 7 au inceput sa apara pe internet tot felul de trucuri si sfaturi care mai de care mai interesante su utile. Nici noi nu o sa neglijam aceste ” Tips & Tricks ” atat timp cat tin de domeniul IT & C si atunci cand o sa descoperim ceva interesant cu siguranta o sa va prezentam si voua.
Windows 7 vine cu o gramada de optiuni si uneori sunt dificil de setat anumite lucruri, toate acestea pot descuraja un incepator, tocmai de aceea in tutorialul de astazi am decis sa fac un tutorial legat de “God Mode”
Ce este God Mode?
Este o denumire data de cei din afara pentru a atrage atentia asupra acestui truc. Ce face defapt acest God Mode, este sa intruneasca sau mai bine zis sa uneasca toate setarile existente in Windows intr-un singur Shortcut (iconita/scurtatura). Denumirea corecta al acestui truc este defapt “All Items” (toate elementele) ce se afla in registry-ul sistemului de operare si prevede lista de cautare in Panoul de control si meniul Start
Putem folosi acest truc ca sa accesam mai rapid anumite setari pe care vrem sa le facem in sistemul de operare avand toate setarile intr-un singur loc, sub un singur shortcut (iconita/scurtatura).
Ce trebuie sa facem ca sa obtinem acest “God Mode” ?
Nimic mai simplu:
METODA 1
Click dreapta pe Desktop apoi alegem din meniul contextual New Folder si la denumirea folderului scriem urmatorul string:

God Mode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

Puteti inlocui cuvantul God Mode cu oricare altul cu conditia ca dupa denumirea aleasa sa urmeze

nume ales de voi.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

E… voila, pe Desktopul nostru avem acum un Shortcut cu toate setarile sistemului de operare.
METODA 2
Acest God Mode poate fi accesat si altfel si anume: click pe start, in casuta Search scriem run sau apasam tasta Windows + R ca sa accesam functia run si in casuta Run scriem urmatoarea comanda:

shell:::{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

click Enter sau OK si avem acces la aceleasi setari pe care le avem si la pasul cu Shortcut-ul.
Eu sper ca acest mic truc sa va placa si sa il folositi cu placere, eu l-am gasit foarte util atunci cand aveam ceva de setat si doream sa ajung la acele setari intr-un mod mai rapid.
ATENTIE: Acest truc nu trebuie sa fie folosit pe sistemele de operare Windows Vista pe 64 biti deoarece cauzeaza restart-uri ale Explorerului, BSOD (blue screen of death/ecran albastru)
Functioneaza doar pe sistemele de operare Windows 7 pe 32 si 64 biti si pe Windows Vista 32 biti.
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii  !
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..landpc.wordpress.com

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (88)

  • Salut Adrian,
    Este simpla dar si foarte utila aceasta mica smecherie.Am facut-o imediat ce am vazut tutorialul tau si merge brici.Nu mai stai sa umbli prin foarte stufosul Control Penel al lui Windows 7.Felicitari si tine-o tot asa.Revin cu o intrebare la care nu mi-ai raspuns:de ce nu mi se creaza conexiunea de net in Ubuntu?Din aceasta cauza am renuntat la a invata Ubuntu dupa tutorialele tale(nu-si face up-date)Am RDS cu modem in casa fara nici-o parola.In rest...sanatate si spor la lucru.

    • viorelpicu: Salut Adrian,
      Este simpla dar si foarte utila aceasta mica smecherie.Am facut-o imediat ce am vazut tutorialul tau si merge brici.Nu mai stai sa umbli prin foarte stufosul Control Penel al lui Windows 7.Felicitari si tine-o tot asa.Revin cu o intrebare la care nu mi-ai raspuns:de ce nu mi se creaza conexiunea de net in Ubuntu?Din aceasta cauza am renuntat la a invata Ubuntu dupa tutorialele tale(nu-si face up-date)Am RDS cu modem in casa fara nici-o parola.In rest…sanatate si spor la lucru.  

      Eu nu am auzit de RDS cu modem...nu am auzit pe nimeni sa aiba astfel de "setari" sa aiba net de la RDS si un modem...Eu am spus in acel tutorial ca doar versiunea 9.10 are probleme cu RDS-ul nu si celelalte versiuni! uite eu am RDS si mi-am cumparat de nevoie pt ca am 2 pc-uri si un rooter, fac conexiunea la RDS in rooter si merge netu pe 9.10 fara probleme. Daca tu renunti la ceva doar asa ca nu ti-a iesit...si nu cauti problema sau nu cauti solutii asta este...am tot spus prin comentarii cand aveti probleme mai delicate mai grele sa va ducesti pe ubuntu.ro la sectiunea forum, si gasesti acolo topicuri la probleme cate vrei iar daca nu, poti face tu unul cu problema ta....Nu o sa caute nimeni in locul vostru, si daca va dati batuti asa usor...asta e...

      • Da Adrian am un modem(Motorola) care distribuie semnal la PC pentru net si la telefonul fix.

        Adrian:
        Eu nu am auzit de RDS cu modem…nu am auzit pe nimeni sa aiba astfel de “setari” sa aiba net de la RDS si un modem…Eu am spus in acel tutorial ca doar versiunea 9.10 are probleme cu RDS-ul nu si celelalte versiuni! uite eu am RDS si mi-am cumparat de nevoie pt ca am 2 pc-uri si un rooter, fac conexiunea la RDS in rooter si merge netu pe 9.10 fara probleme. Daca tu renunti la ceva doar asa ca nu ti-a iesit…si nu cauti problema sau nu cauti solutii asta este…am tot spus prin comentarii cand aveti probleme mai delicate mai grele sa va ducesti pe ubuntu.ro la sectiunea forum, si gasesti acolo topicuri la probleme cate vrei iar daca nu, poti face tu unul cu problema ta….Nu o sa caute nimeni in locul vostru, si daca va dati batuti asa usor…asta e…  

  • foarte simpatic am si eu o intrebare ce sistem imi trebuie sa instalez windows 7 ziceti pe id stefan_spintecatorul2000 sa lasati com ca o sa revin eu multumesc

    • stefbabanu: foarte simpatic am si eu o intrebare ce sistem imi trebuie sa instalez windows 7 ziceti pe id stefan_spintecatorul2000 sa lasati com ca o sa revin eu multumesc  

      Ai mai pus odata aceasta intrebare si ai primit raspuns de la Cristi, aduti aminte unde ai postato!!

  • adrian si eu am modem dar cand am avut ubuntu pe masina virtuala mergea netu.poate pe real e alt fel.

    • augustin: adrian si eu am modem dar cand am avut ubuntu pe masina virtuala mergea netu.poate pe real e alt fel.  

      Da Augustin,in virtual se conecteaza la net,dar la instalarea pePC nu se conecteaza,nici cu 9.04 nici cu 9.10

    • mihai: Toate setarile din windows vista si windows 7 intr-un singur shortcut – tutorial video

      Sa stii ca da, se poate folosind urmatoarea denumire :

      Apps.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}.

    • mihai: Si oare asta nus ar putea face si pt Windows XP?  

      Sa stii ca da, se poate folosind urmatoarea denumire :

      Apps.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}.

    • stefbabanu: stiu dar am uitat as vrea sa primesc aicea raspunsul daca se poate va rog frumos  

      Ai postat la tutorialul "instalarea si optimizarea sistemului de operare windows vista" DATA VIITOARE TINE MINTE UNDE POSTEZI, NU SUNTEM AICI CA SA-TI TINEM TIE LOC DE CREIER MEMORIE SI GANDIRE!

      Uite ce ti-a raspuns Cristi acolo:

      "Sunt sigur ca la microsoft pe site, pe pagina sistemului de operare windows 7 vei gasi detalii despre cerintele minime pentru rularea sistemului de operare.
      Pe langa cerintele minime, ar fi bine sa mai pui de la tine vreo 50% in plus.
      La windows vista se spunea ca ruleaza bine cu 1 Giga memorie, cand colo se misca ca un mort (scuze pentru cacofonie).
      Ca sa fi sigur ca va rula bine sistemul de operare windows 7, trebuie sa te asiguri ca ai cel putin 2 Giga memori, procesor dual core, hard disk decent, GPU placa video dedicata sau IGP integrata de ultima ora (4500 HD), cu integrata merge daca nu esti gamer."

    • Adrian: shell:::{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

      salut am si eu o intrebare de ce nu i-mi intra nici un fiser in cos

      JUC: Mulțumesc,foarte tare  

      • costel: costel verifica cu click dreapta pe corsul de reciclare si dai proprietati si vezi ca e dat acel cursor la 0%,de aia nu intra nimic acolo. asta e valabil la sp2 iar la vista sau 7 sa nu ai setat 0 Bit

        costel verifica cu click dreapta pe corsul de reciclare si dai proprietati si vezi ca e dat acel cursor la 0%,de aia nu intra nimic acolo.

Related Post

This website uses cookies.