Tigarile electronice, principiul de functionare, componente, sfaturi si recomandari – tutorial video

Salutare prieteni, astazi voi aborda un subiect putin diferit, este vorba despre tigatile electronice, o alternativa pentru cei care vor sa se lase de tigari normale, alternativa care ne ajuta sa reducem foarte mult suma platita lunar pentru tutun, care nu este deloc mica, intr-o familie cu doi fumatori se pot cheltui 200 de euro pe luna, 2400 euro pe an, 24.000 euro in 10 ani (garsoniera), upssss.
Tigarile electrinice sunt inventate de multa vreme insa au devenit populare la noi de cand cu scumpirile repetate ale tigarilor normale, aceste scumpiri sunt defapt o marire a accizei pe tutun, asta pentru ca tigarile sunt considerate un lux, asta cam asa este, tigarile pot fi considerate un lux sau mai bine zis o prostie a noastra de care statul profita.
In urma cu 15 luni am decis sa trec pe tigari electronice (de atunci n-am mai fumat normale), din pacate nu aveam nici cea mai mica idee despre ele, nu stiam care sunt brandurile, nu stiam care este principiul de functionare al unei tigari electronice (doar banuiam), in concluzie nu stiam nimic. Am cumparat prima oara un kit dintr-un mall (o varza), kit-ul a fost destul de scump si performanta acestuia era destul de slaba, nu am renuntat si am inceput culegerea de informatii, restul am povestit in tutorial pe larg (53 de minute).
In tutorial am povestit pas cu pas, etapele prin care am trecut pana azi, modelele de atomizoare si baterii pe care le-am folosit, lichidul pe care-l prefer, detalii despre modele de cartomizoare si atomizoare, comparatii intre acestea, preferintele mele cand vine vorba despre arome si multe alte detalii care v-ar putea ajuta sa va formati o idee despre aceasta lume a fumatului electronic, mai vine zis “lume a vaporilor”, pentru ca tigara electronica nu scoate fum, aceasta produce vapori in urma vaporizarii lichidului.
Ar fi de vorbit vreo spatamana despre atomizoare, lichide, baterii, mod-uri si alte treburi de genul asta, din pacate timpul si atentia voastra sunt limitate. In caz ca va intereseaza acest subiect, va rog sa-mi scrieti pe rubrica de comentarii si voi continua si cu alte chestii legate de tigari electronice, insa nu uitati sa specificati ce anume va intereseaza.
ATENTIE:
Acest tutorial este realizat in principal pentru cei care fumeaza si doresc informatii despre tigarile electronice, cei care nu aveti acest viciu sa nu va apucati, chiar si aceste tigari electronice pot da dependenta iar nicotina este un drog si cum probabil toata lumea stie, drogurile nu sunt bune.
Despre “pacientul” din tutorial.
In final trebuie sa va spun ca nu m-am lasat de “nicotina”, fumez in continuare tigara electronica, de un an si trei luni nu am fumat dect o tigara normala din care nu am putu trege nici trei fumuri si am aruncat-o. Acum ma simt mult mai bine, am facut economii importante si sper sa intr-o zi sa ma las si de astea. Suport cu greu mirosul de tigari normale, acum ii inteleg pe cei care nu fumeaza (credeam ca sunt ei mofturosi), mirosul de tigara normala este insuportabil dupa ce le lasi sau nu fumezi deloc.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 700 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


 

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (63)

  • pari un baiat foarte destept apreciez astfel de oameni...da totusi de unde culegi atatea informatii despre tehnlogie telefoane si alte chestii din astea....acum scuze pentru ca ceea ce am spus in comentariu nu e legat de subiectul cu tigarile...si apropo as vrea si eu un tutorial despre cum sa fac jocuri pt telefoane hvga gen lg p500..x8...am vazut ceva legat de acest subiect da fara niste videoclipuri..inteleg mai greu...cum sa fac jocuri gameloft de exemplu compatibile cu astfel de telefoane hvga..

    • Daca esti pasionat de ceva, in cazul meu de tehnologie, nu trebuie sa faci un efort foarte mare, citesti cu placere tot felul de articole tehnice, testezi cu placere componente si gadgeturi, restul vine de la sine. Trebuie sa-ti placa ceea ce faci.
      Cu jocurile nu stiu ce sa-ti spun, daca un joc a fost facut pentru 800x480 e mai greu sa-l faci sa mearga pe rezolutie mica, invers in schimb merge, pur si simplu se scaleaza imaginea, android honeycomb si ICS scaleaza aplicatiile pentru rezolutie mica pentru rezolutia tabletelor sau a telefoanelor de top. Dar poate nu ma pricep eu prea bine, jocurile nu sunt punctul meu forte (poate asta-i norocul meu).

  • salut. interesant tutorialul vorba ta numai pt singurul fapt ca sunt multe modele si unele chiar nu isi fac bani.am si eu de mai bine de 6-7 luni tigara electronica si sunt multumit de ea. desi ai specificat la un moment dat de concentratia lichida totusi vreau sa intreb de curiozitate poate ne zici mai exact care e ma-i daunatoare . ( multi cand ma vad cu tigara electronica isi pun mana in cap , pfffffff ba esti nebun alea sunt daunatoare rau de tot) "cica sunt cancerigene" lol ,man dar si alea normale sunt cancerigene.ca asta electronica e periculoasa ca e o reactie chimica .desi eu cred ca e ma-i buna asta electronica (parerea mea)poate ne explici mai pe inteles ca si o comparatie intre o sticluta de asta cu lichid si un pachet sau zece pachete .p.s. si pe mine tot in jur de o luna ma tine o sticluta

  • flo13:
    salut. interesant tutorialul vorba ta numai pt singurul fapt ca sunt multe modele si unele chiar nu isi fac bani.am si eu de mai bine de 6-7luni tigara electronica si sunt multumit de ea. desi ai specificat la un moment dat de concentratia lichida totusi vreau sa intreb de curiozitate poate ne zici mai exact care e ma-i daunatoare . ( multi cand ma vad cu tigara electronica isi pun mana in cap , pfffffff ba esti nebun alea sunt daunatoare rau de tot) “cica sunt cancerigene” lol ,man dar si alea normale sunt cancerigene.ca asta electronica e periculoasa ca e o reactie chimica .desi eu cred ca e ma-i buna asta electronica(parerea mea)poate ne explici mai pe inteles ca si o comparatie intre o sticluta de asta cu lichid si un pachet sau zece pachete .p.s. si pe mine tot in jur de o luna ma tine o sticluta

    Daca vorbim despre "care-i mai daunatoare", nu stiu ce sa-ti raspund, in orice caz nu cred in "cazurile din presa", cati oameni au murit de tigari si cati de electronice?
    Nu exista nicio dovada ca ar fi daunatoare.
    Acum sa devenim putin paranoici:
    Daca tu ai detine o companie care produce tigari ce ai face, nu cumva ai incerca sa strici imaginea "concurentei" ?. Astea sint practici foarte des folosite in economie, politica, societate, etc, ataca-ti adversarul, discrediteaza-l si tu transforma-te intr-un aparator al sanatatii oamenilor, tu care vinzi moartea de zeci de ani. IPOCRIZIE
    Eu cred ca pana la urma si astea au o mica toxicitate, insa eu nu am simtit nimic intr-un an si trei luni de electronice, din contra, ma simt mai bine, respir normal, etc, etc.
    Cel mai bine pana la urma este sa nu fumezi deloc.

  • As incerca si metoda asta , la cati bani arunc pe tigari..as putea avea un super calculator :))) Naiba mai stie ce metode sa incerci , oricum ms mult pentru tutorial chiar o sa incerc sa vad ce se poate face...asta asa ca o paranteza : nu am fumat pana la 19 ani , culmea ca "uram" fumatori :))) acuma toti prieteni mei sunt fumatori :P.. da in fine multumesc inca o data pentru tutorial!

  • flo13:
    salut. interesant tutorialul vorba ta numai pt singurul fapt ca sunt multe modele si unele chiar nu isi fac bani.am si eu de mai bine de 6-7luni tigara electronica si sunt multumit de ea. desi ai specificat la un moment dat de concentratia lichida totusi vreau sa intreb de curiozitate poate ne zici mai exact care e ma-i daunatoare . ( multi cand ma vad cu tigara electronica isi pun mana in cap , pfffffff ba esti nebun alea sunt daunatoare rau de tot) “cica sunt cancerigene” lol ,man dar si alea normale sunt cancerigene.ca asta electronica e periculoasa ca e o reactie chimica .desi eu cred ca e ma-i buna asta electronica(parerea mea)poate ne explici mai pe inteles ca si o comparatie intre o sticluta de asta cu lichid si un pachet sau zece pachete .p.s. si pe mine tot in jur de o luna ma tine o sticluta

    Nu s-a inregistrat nici un caz de deces sau imbolnavire in care sa se dovedeasca ca de vina este tigara electronica. ea nu exista de ieri sau de azi, la noi a ajuns mai tarziu insa exista pe pita de cativa ani buni.
    Exista tot felul de teorii lansate chiar de producatorii de tutun...Electronica e o adevarata amenintare pentru afacerea lor cu iarba si atunci...tre sa faca cumva sa-si tina clientii aproape

  • Țigările sunt bune, fără ele e rău de tot.
    Nu vă apucați că ard plămâni, bani și buzunare. O spune un fost fumător hardcore, echivalând cu 2 pachete de țigări pe zi. M-am lăsat fără nimic, doar cu voință și cu ajutorul unui tovarăș psiholog. Am 6 ani de când m-am lăsat. Succes. Decât să fumați țigări electronice, mai bine vă lăsați. Ca o comparație, țigările electronice și cele reale sunt ca diferența dintre o gonflabilă și o femeie pe bune.
    Amândouă fac același lucru, numai că gonflabila nu te cicăle și nu e toxică pentru portofel. Trecând peste glume, nu fumați de niciunele. Pur și simplu lăsați-le și basta.

  • Salut Cristi ! Dupa cum ai zis si tu in acest tutorial,ai cumparat foarte multe tigari electronice pana cand ai ajuns sa le cunosti total si sa vezi care cum sta treaba! As dori sa faci un tutorial si despre camere video! Vreau sa-mi cumpar una sa filmez cu ea HD / full HD natura, optiunea mic in si multe alte specificatii.. Astept tutorialul cu nerabdare! Numai bine!

    • Despre camere video voi face in curand un tutorial, astept sa intre pe stocuri un anumit model pe care o sa vi-l prezint.
      O sa fie mai mult decat un tutorial.

  • ..Nici eu nu sunt fumator, si nici nu ma tenteaza,..dar am urmarit tutorialul pentru ca sunt curios sa stiu si despre aceste mici... "torpile" !....

Related Post

This website uses cookies.