Threat Fire, mai mult decat un antivirus, o solutie inteligenta de securitate – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de azi vom vorbi despre un soft gratuit de securitate, acesta este revolutionar in multe privinte, “desteptul” nostru de azi se numeste Treath Fire si este produs de cunoscuta companie PC Tools.
Threat Fire este o solutie de securitate de tip antivirus inteligent, el nu este ca un antivirus obisnuit, acesta nu poate inlocui antivirusul, vine doar in completarea acestuia si acopera plaja de pericole pe care antivirusul conventional nu este foarte eficient, aici ma refer la amenintarile de tip Zero Day Threat, aceste amenintari sunt vulnerabilitatile de la unele softuri inca ne descoperite, “Zero Day” este ziua in care developerul softului descopera vulnerabilitatea, problema este ca intre timp este posibil ca altcineva sa fi descoperit “gaura”, acel cineva poate fi un producator de mallware, cel mai recent caz a fost cel cu internet explorer 6 si Google, pe fondul unor vulnerabilitati vechi, a fost pornit un atac din china, au avut de suferit cei fara patch-uri de securitate pentru Internet Explorer 6, mai pe Romaneste cei fara liceente si implicit fara update-uri.
Se stie foarte bine ca un antivirus clasic actioneaza pe baza unor definitii, aceste definitii vin adata cu update-ul, Threat Fire este diferit, acesta are un modul inteligent care se numeste ActiveDefense, acesta actioneaza un functie de comportamentul aplicatiilor, in felul acesta vedem ca solutiile de acest tip devin inteligente, deja au propria lor “judecata”.
Threat Fire nu poate inlocui softurile voastre de securitate, acesta vine in completarea lor, Threat Fire nu este un instrument pentru devirusare, acesta este un instrument inteligent care stopeaza atacurile si atat, daca ne gandim bine de asta aveam nevoie cu totii in ziua de azi, netul este din ce in ce mai rapid, vizitam zeci sau sute de site-uri pe zi, multe locuri prin care ne plimbam pot fi infectate, multi colegi cu care vorbim pe messenger pot fi infectati (fara voia lor), avem nevoie de protectie inteligenta, ThreatFire ne ofera aceasta protectie, unde mai pui ca este si gratuit!
Threat Fire are mai multe niveluri de securitate, deasemenea are niste setari avansate cu ajutorul carora se pot fixa reguli foarte clare, un user experimentat poate transforma Threat Fire intr-un tanc de razboi.
O regula predefinita din tabul advanced se ocupa de fisierele cu dubla extensie care fac victime pe retelele de file sharing (reteaua DC si reteaua P2P) si pe yahoo messenger, de exemplu un fisier .exe poate avea numele “fisier.exe.jpg, din cauza setarilor de baza din windows, fisierele nu au extensia vizibila, in consecinta noi vom vedea un fisier “fisier.jpg”, bineinteles ca vom da pe el ca sa vizionam “poza”, noroc cu Threat Fire care intervine, blocheaza mallware-ul, omoara procesul deschis de acesta si-l baga in carantina .
Ar fi multe de spus, mai multe veti gasi in tutorial, deasemenea daca aveti nevoie de tutoriale video alte solutii de securitate, le puteti gasi pe pagina de Securitate
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (129)

  • Foarte bun acest tutorial. Si mai ales foarte bun acest program. Ajuta foarte mult. Multumim

  • bun programu da deja prea multe softuri de securitate am zonealarm pro,avira free si malwarebytes,cred ca intr-o zi renunt la toate si bag deep freeze+zonealarm la care nu pot renunta si gata :D

  • PcTools antivirus e o infectie de aplicatie. L-am testat pe masina virtuala si a luato rau oral. A ratat foarte multe chestii si mananca si ceva resurse. In schimb pentru threatfire numa cuvinte de lauda. Pe masina virtuala Avast5+ Thrratfire au fost impenetrabile. Utilizati-l si o sa aveti fundu pazit. Eu pe sistemele pe care am pus combinatia de antivirus+ Threatfire, sunt in picioare si la un an dupa instalarea OS-ului. Cheers

  • daca am un symantec endpoint protection cu proactive threat protection care(cel putin asa scrie) are zero-day protection impotriva virusilor necunoscuti, mai este nevoie de threatfire?

    • daca am un symantec endpoint protection cu proactive threat protection care(cel putin asa scrie) are zero-day protection impotriva virusilor necunoscuti, mai este nevoie de threatfire?  Citeaza-ma

      Nu mai este necesar si ThreatFire.

  • Daca aplicatiile antivirus, datorita modulelor heuristice dau multe alarme false, atunci de ce ThreatFire "sare cat-colo" cand lansez o aplicatie simpla ca "hfs"?! Este intradevar o "amenintare moderata" asa cum o arata ThreatFire?!

    • Daca aplicatiile antivirus, datorita modulelor heuristice dau multe alarme false, atunci de ce ThreatFire “sare cat-colo” cand lansez o aplicatie simpla ca “hfs”?! Este intradevar o “amenintare moderata” asa cum o arata ThreatFire?!  Citeaza-ma

      Ce este cert este faptul ca ThreatFire are extrem de putine alarme false (tinde spre zero). In momentul unei atentionari poti fi sigur ca respectiva aplicatie, daca nu este infectie, cel putin este periculoasa sau dubioasa.

  • Felicitari, bun videotutorial, Cristi, am observat ca in domeniul linuxului ati lasat-o mai "moale", este adevarat ca utilizatori de windowz sunt mai multi, dar prin videotutorialele care le-a-ti realizat pentru sistemul de operare linux, Mandriva si Ubuntu, nu a-ti facut altceva decat sa starniti curiozitatea romanilor, pentru acest sistem de operare. Intrebarea mea este: Pe cand videotutoriale cu distributii de linux, dar si aplicatii ale acestora? Multumesc anticipat.

  • Da,şi eu am fost tentat să încerc Ubuntu,de fapt chiar l-am instalat cu wubi,dar pacat ca nu mi-am gasit driver-ul video şi l-am lăsat,chiar îmi pare rău.

  • Mai nou sa ajuns la concluzia ca defapt atacul acela pe google nu avenit din china si ca cine la initiat era din America(de pe la microsoft chiar) si s-au folosit de o amprenta de fisiere din china pentru a induce in eroare.De aceea s-a musamalizat in final toata treaba iar google filtreaza in continuare internetul chinezesc.
    Nu contest eficienta acestui sa-i zic firewall suplimentar dar si comodo internet security premium isi face datoria,deoarece daca observa un comportament suspect al unei aplicatii va rula aplicatia in sandbox si deci esti protejat.Am observat ca exista cred un virus care se foloseste de versiunile noi de messenger si in momentul cand deschizi messengerul si in lista ai persoane care au virusul automat acei utilizatori incearca sa se conecteze la calc tau prin mess prin(remote) TCP portul 5101.

    • Mai nou sa ajuns la concluzia ca defapt atacul acela pe google nu avenit din china si ca cine la initiat era din America(de pe la microsoft chiar) si s-au folosit de o amprenta de fisiere din china pentru a induce in eroare.De aceea s-a musamalizat in final toata treaba iar google filtreaza in continuare internetul chinezesc.Nu contest eficienta acestui sa-i zic firewall suplimentar dar si comodo internet security premium isi face datoria,deoarece daca observa un comportament suspect al unei aplicatii va rula aplicatia in sandbox si deci esti protejat.Am observat ca exista cred un virus care se foloseste de versiunile noi de messenger si in momentul cand deschizi messengerul si in lista ai persoane care au virusul automat acei utilizatori incearca sa se conecteze la calc tau prin mess prin(remote) TCP portul 5101.  Citeaza-ma

      - ThreatFire nu este un "firewall suplimentar" ci este un antivirus de tip behavior-blocker ce intercepteaza si blocheaza orice actiune posibil malitioasa pe baza comportamentului fisierului respectiv. De asemenea incorporeaza si un set de definitii pentru a detecta virusii deja cunoscuti.
      - Daca folosesti CIS4 este contraindicat sa instalezi ThreatFire. Pot intra in conflict.

Related Post

This website uses cookies.