Testare si stresare pentru procesor si memorii cu everest si super pi – tutorial video HD

In acest tutorial video va vom prezenta trei softuri dintre care doua sunt noi iar unul deja il stiti dintr-un tutorial anterior este vorba de Everest Ultimate despre care noi am facut un tutorial video.

Cele doua softuri noi sunt Super pi care ne ajuta sa stabilim performanta procesorului si Cpu Z care ne ofera detalii daspre voltaje,frecvente, procesor si memorii in timp real.

Aceste trei aplicatii le vom folosii pentru citirea datelor despre procesor si memorii (cpu z) ,testarea performantei procesorului inainte si dupa overclock (Super pi) si verificarea stabilitatii unui unui sistem overclock-at prin aplicarea unei incarcari pe procesor,placa de baza,hard disk si memorii (stress test) de 100% pentru o perioada mai lunga,in aceasta perioada vom monitoriza temperaturile componentelor si stabilitatea curentului care intre in ele pentru a ne da seama daca overclock-ul pe care l-am realizat este intradevar stabil.

Procesul-ui de overclock propriuzis nu i-am acordat atentie deoarece inainte de a va prezenta procesul in sine trebuie sa va familiarizati cu uneltele pe care o sa le folosim de fiecare data cind o sa facem overclock.

Dupa cum o sa vedeti performanta obtinuta nu este de neglijat (44%) si daca am fi platit pentru aceasta performanta pretul ar fi fost destul de mare.

Este mult mai rentabil sa platesti pentru un procesor mai ieftin dar cu potential de overclock decit sa cumperi din prima unul mai scump cu o frecventa ridicata.

Procesorul pe care il prezint eu in acest tutorial este un Intel Core 2 Duo E 8200 cu o frecventa de baza de 2660 Mhz , iar in urma overclock-ului am obtinut 3840 Mhz , pe piata nu exista nici un procesor de la Intel sau Amd cu o astfel de frecventa,in concluzie,prin overclock am obtinut o performanta care nu se poate cumpara cu bani.

Rezultatul inainte de overclock cu Super pi a fost de 18,5 pentru 1 mega iar dupa ridicarea frecventei prin overclock performanta a fost de 13,7 pentru 1 mega,am uitat sa va spun,la Super pi trebuie sa scoti un punctaj cit mai mic pentru ca nu este un punctaj propriuzis ci este timpul in care procesorul executa niste calcule aritmetice,cu cit mai repede cu atit mai bine.

Asta-i frumusetea la overclock,ca poti ajunge acolo unde nimeni nu a ajuns pe cale oficiala.

de Cismaru Cristian


Cristi:

View Comments (127)

  • bun tutorial insa eu as vrea sa faci un tutorial despre modul din nero 7 premium make a cd/dvd boot ce este asta si cum se face ca am vz ca are multe optiuni si mai este ceva make cd in sistem/format UDF (am inteles nu stiu daca bine ca daca faci un cd/dvd in acest format poate sa citeasca orice player acest format asa este? sau nu am inteles eu bn sau ma-m informat incorect) tot cu nero si aceasta ce este o imagine gen ISO ? ce este ? poate poti sa imi raspunzi in 3-4 randuri sau sa faci un tutorial despre asa ceva poate mai este interesat si altcineva despre aceste moduri
    o seara buna

  • revin despre acest tutorial interesant dar procesorul tau nu mai tr overclock-at eu la al meu AMD semprom +3400 de 2ghz e overclock-at din fabrica adica 2000 MHz (10 x 200) 3400+ adica nu am ce sa ii mai faca dar o sa-i fac peste cateva luni sper o sa inlocuiesc pc cu altu mai bun ca nu am ce sa schimb la el placa de baza nu suporta decat socket 754 deci alt proc mai bun nu pot sa ii pun e un socket vechi
    o seara buna

  • acum am vz proc meu merge la bus 200mhzx10 as putea sa maresc bus ? care inmultit cu multiplu 10 sa maresc frecventa procesorului apropo de teste
    cu super pi am abtinut 1m 40secunde :))
    cu winrar 411 :)
    ma fac de ras asta este

  • @MCD: avem un tutorial despre nero,il poti gasi scriind sus la search in casuta aca din dreapta sus a siteului nostru,nero si dai enter o sa gasesti tutoriale despre nero...

  • Eu unul nu sunt de acord cu overclock-ul,adik,nu am nimic impotriva,cine vrea sa-l faca nu are decat,eu stiu atat ca overclock,inseamna sa suprasoliciti componentele si atunci obligatoriu asta duce la scurtarea perioadei de viata a acestora! La fel cum daca biciuesti un om sa munceasca mai mult il vei distruge mai repede la fel vei pati si cu componentele overclockate! Eu prefer lucrurile simple clasice,asa cum sunt,nu-mi plce sa risc o componenta asa de amoru artei ca sa vad cat duce ea...prefer sa dau un ban in plus pt performanta chiar daca piesa aceea imi e vanduta overclockata,dar macar a fost overclockata de cineva care chiar se pricepe,care pote a ridicat limitele maxim si a stricat piese sa vada cat poate sa o ridice,de ce sa risc ca sa obtin ce? Am facut si eu un test cu Super PI rezultatul in 1M = + 00h 02m 38,812s asta la un procesor: Intel Celeron CPU 1.80GHz pe soket 478 mPGA...

  • sunt sigur ca multi care au vazut tutorialul se intreaba bine bine le-ai stresat,dar cum ai facut overclock-ul? unde ai umblat,de unde ai ridicat frecventele,cred ca asta era mai important decat sa ne arati rezultatele!

  • Adrian
    am vz tutorialul despre nero , stiam de el dar acolo nu se discuta despre formatul UDF
    cat despre overclock-ul eu sunt de acord cu acesta (este adevarat ce zici si tu) in masura in care tr facut nu trbuie sa maresti mhz la maxim ca iti "prajesti" pc de aceia se fac testele de stres daca vezi ca dupa ce ai facut overclock-ul temperaturile sau tensiunile cresc sau ti se restarteaza pc din cauza sursei sau mai stiu eu de ce modifici din nou mhz ii micsorezi. Cat despre intrebare ta "unde ai umblat?" cred ca este o intrebare retorica sti u unde a umblat in BIOS
    pacat ca pc meu nu merge overclock-at ca as fi incercat si eu
    o zi buna

  • @MCD: eu stiu unde a umblat Cristi...eu vorbeam in numele altora care sunt sigur ca asta se intreaba"de unde o fi facut omu asta overclock?" iata drept dovada ce intrebare am primit astazi pe mess de la un vizitator al siteului citez: " am vazut tutorialul ala cu overclock pt procesor si ram dar acolo nu a zis cum a facut overclockul a zis ca da restart di dupa restart avea calc overclockat cum a facut overcklocul? " Nu toti sunt cunoscatori!!

  • Cristi stiu ca ne-am contrazis in ultimul timp pe la acel tutorial cu linux...eu te rog sa nu tii suparare pe mine! Chiar nu ai de ce,e bine sa ne spunem ideile,nelamuririle,nu vreau sa ma intelegi gresit sau sa crezi k am ceva cu tine...m-am gandit ca poate astfel ii voi incita si pe restu vizitatorilor la discutie...stii tu ce vreau sa zic.Inca odata mii de scuze daca ai prins suparare pe mine,dar chiar nu ai motiv!! STII FOARTE BINE CA TE RESPECT MULT SI ESTI IDOLU MEU :p :p :p !!!

  • @MCD: La acest tutorial te-ai uitat? = "Cum se desface si cum se manipuleaza formatul uif cu magic iso maker-tutorial video" scrie asa la search sus in dreapta exact ce e intre ghilimele sau scrii doar UIF si dai enter si o sa gasesti tutorialul! Nu ti-am dat link-ul direct ca sa vezi mai repede comentariul meu si sa nu mai fie nevoie sa astepte moderare(asa se intampla cand bagi o adresa in comentariu,nu se va poasta pana nu va fi verificat de un admin)

Related Post

This website uses cookies.