Testare hard disk de 1 TB Toshiba DT01ACA100, performanta accesibila – tutorial video

Salut prieteni, astazi va voi prezenta un hard disk de la Toshiba de care am ramas placut surprins, initial nu intentionam sa folosesc hard disk-ul Toshiba DT01ACA100 pentru performanta sa, ci pentru capacitatea de stocare la un pret bun. Acest drive urma sa fie folosit pe NAS-ul Zyxel NSA 320, acum dupa ce am vazut ce poate cred ca o sa-l folosesc pe PC.
In urma cu ceva vreme in zona Asiei s-au inregistrat niste inundatii care au dat peste cap industria hard disk-urilor din lumea intreaga, preturile au crescut iar hard-urile au ajuns sa coste cat o tableta.
Acum lucrurile incep sa revina la normal, preturile sunt din nou la valoarea lor pre-inundatii, in plus se pare ca producatorii fortati de ascensiunea incredibila a ssd-urilor, au inceput sa faca HDD-uri mai rapide si mai incapatoare.
Modelul pe care-l detin eu are o capacitate de 1 TB si asta pe un singur platan, o densitate mare a datelor se traduce printr-o viteza mai mare de transfer si un pret mai redus.
Chiar daca SSD-urile sunt extrem de performante, nu pot fi o varianta realista pentru stocarea datelor, pretul per GigaByte este mult prea mare, deasemenea se stie ca hard disk-ul este mult mai rezistent in timp (nu la socuri).
In ceea ce priveste siguranta datelor, se stie ca datele de pe un disk magnetic se pot recupera mult mai repede decat dintr-un grup de chip-uri flash nand, asta deoarece un fisier poate fi stocat pe mai multe chip-uri flash.
Sa nu intelegeti gresit, SSD-urile sunt excelente insa stocarea se face mai bine si mai ieftin pe HDD.
Daca doriti sa va testati hard disk-ul cu acelasi soft ca-n tutorial, puteti descarca HD Tune sau HD Tune pro de pe: http://www.hdtune.com/, In felul asta va puteti da seama cam ce poate hard disk-ul vostru.

Preturile pentru hard disk-uri Toshiba

Download PAT (Paragon alignment tool), pentru optimizarea pe Windows XP

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 900 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

 

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


 

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (23)

  • Multumim pentru informatii.Poate pe viitor realizati un tutorial despre toate functiile utilitarului HD Tune.

  • eNd:
    Ce la ce conteaza 32 sau 64 mb

    Buffer-ul este foarte important, este o memorie tampon care ofera hard disk-ului timpi de acces mai mici in unele cazuri.
    Gandeste-te cum ar fi sa te imbraci cu articloe vestimentare fara buzunare...

  • Va rog sa faceti un tutorial si despre cum facem un HDD mai silentios dar avand aceiasi performanta.

  • Eu îl am pe acesta și sunt foarte mulțumit de el. Îl am de aproape o lună și jumătate. Pornește doar când e nevoie de el. L-am luat cu 280 de lei și transport inclus sigilat!

  • As for Toshiba laptops - the worst brand - the Toshiba Hard Drive Disks stands as the crapppiest storage devices that a pc can have as part of "its gutts"!
    Pitty for your waste of time for doing this tutorial!

  • cristi-admin: Buffer-ul este foarte important, este o memorie tampon care ofera hard disk-ului timpi de acces mai mici in unele cazuri.
    Gandeste-te cum ar fi sa te imbraci cu articloe vestimentare fara buzunare…

    Crsiti, de ce nu ai facut acest test in dos, nu inteleg de ce alegi softuri ce ruleaza in windows/grafica , testele concludente nu tin de drives (windows/hardaware) ca functionaliate , desi tastele pe harfware se fac fara softuri tesrte instalate,exact ce am mentionat si mai sus, te fura cum se spune, mai ales ca promovezi OS Windows prin tot ce faci "fara cuvinte", desi cei ce cunosc , softuriel opnen source, sunt mai bune ,decit cele cu plata, nu mai discutam de cele free.

  • KodeJust:
    La sticuri tot asa sunt impartite sectoarele, ca la hdd-uri?

    Depinde cum formatezi tu ! de preferat este sa folosesti fat32 pentru stick, acolo tot 4k este default, daca alegi ext fat default este 128 de k.

Related Post

This website uses cookies.