Tastatura oficiala Android cu dictionar si swipe in romana

Salut prieteni, am primit in sfarsit ceea ce asteptam de foarte multa vreme, suport full pentru tastatura oficiala de pe Android, dictionar pentru sugestii si corectie plus scriere prin glisare.
Stiu ca multi se mira “cum domnule, eu am suport pentru limba romana pe telefon“, aveti, insa nu este tastatura oficiala Android, este doar o versiune modificata a unei tastaturi terte (Swiftkey, Swipe, GO Keyboard), facuta pentru producatorul telefonului vostru (Samsung, Sony, Lg, etc).
Tastatura oficiala google este cea mai rapida tastatura pentru sistemul de operare, asta deoarece a fost proiectata de aceeasi dezvoltatori care au facut sistemul de operare.
In Google Play Store nu este de gasit aceasta tastatura (daca o cauti cu mototul de cautare), din fericire au am gasit-o bine ascunsa, culmea, tot in Play Store. Mai jos aveti linkul oficial de download.
Ce are special aceasta versiune?
Suport pentru introducere prin glisare in limba romana (swipe)
Dictionar suplimentar in limba romana (pentru predictii si corectare)
Mai multe emoji
O alta culoare pentru pop-up la tastele apasate si pentru tasta enter / search
Poate pentru cei mai multi dintre voi nu pare cine stie ce smecherie insa trebuie sa incercati tastatura ca sa va dati seama cat de buna este. Pot spune ca pentru mine, tastatura oficiala android este cea mai buna, unde mai pui ca este si gratuita. Alternativele din Play Store costa, gratuit este doar trial-ul limitat pentru 10-30 de zile.
Descarca Tastatura oficiala Android din Play Store (de la versiunea Android 4.0 in sus)
Update
Alternativ download, xda-developers (toate versiunile)


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (58)

  • aplicatia nu este disponibila in tara dumneavoastra , acesta e mesajul cand incerc sa o descarc.
    interesant.

  • Salut, Cristi. Tot incerc sa descarc si eu aceasta tastatura in urmatoarea metoda: ma loghez pe PC in Google Play cu contul de pe smartphone, ii dau "Instalare", dar nu reusesc... Metoda asta o aplic mereu si functioneaza fara probleme.

    • Vezi ca am postat un link spre apk, sa o instalezi direct.
      Nu uita sa bifezi "unknown sources".

      • Am reusit pana la urma sa o instalez prin metoda pe care am explicat-o, dar nu functioneaza functia Swipe, desi este este activata. Presupun ca mai trebuie sa intru din nou pe acel link in Google play sa o actualizez?

        • Ce versiune ai instalat, eu am versiunea 3.19..... Asta este prima versiune cu limba romană, daca versiunea ta este mai veche, nu ai dicționar si nici glisare.

  • Pentru cine are probleme cu descărcarea tastaturii Google, o poate descărca de aici: http://www.mediafire.com/view/myx2k8dcqxca2dd
    Pentru a putea instala aplicații descărcare din alte locuri decât Magazin Play, va trebui să mergeți în Setări > Securitate > și bifați Surse necunoscute. După ce faceți această sertare. Mergeți în locația unde s-a descărcat aplicația descărcata și atingeți fișierul descărcat pentru a începe instalarea. Dacă doriți, după instalare puteți debifa Surse necunoscute din Setări > Securitate pentru a rămâne în siguranță

  • Când din greșeală am descoperit ca tastatura Google a introdus sport swipe pentru limba română, am rămas pur și simplu șocat. În prima faza am crezut ca acest lucru se datorează faptului ca aveam 5 tastaturi terțe instalate pe telefon și poate cumva din cauza asta s-a activat swipe pe tastatură Google. Atât de sceptic eram încât nu am crezut ca lucru asta chiar se întâmpla, era prea frumos ca totuși Google să facă în sfârșit acest lucru așteptat DE FOARTE MULT TIMP și de mine printre alții. Folosesc scrierea prin glisare de multă vreme și m-am obișnuit cu asta încât nu pot folosi o tastatură fără suport swipe, pur și simplu nu pot, nu mi-e deloc comod, nu e deloc rapid. Am cumpărat chiar și aplicația SwiftKey după ce mi-a expirat perioadă de trial/încercare
    Nu concep să folosesc un smartphone fără suport pentru scriere prin glisare pentru limba română. Paradoxal la început când am descoperit pentru prima dată scrierea prin glisare, mi se părea un moft, o mare porcărie și m-am adaptat destul de greu la a folosi scrierea prin glisare.
    Pentru mine suportul pentru scrierea prin glisare pentru limba română în tastatură Google era cel mai râvnit lucru. Era cea mai mare frustrare când nu există. Îi așteptăm răbdători și pe Apple și pe Microsoft să introducă așa ceva! Până una alta chiar dorm mai liniștit când știu ca sistemul meu de operare preferat, are în sfârșit suport pentru scrierea prin glisare!

  • Daca reuseste adrian sa instaleze alicatia , trebuie sa faca un tutorial now ,

    • Eu dețin un Galaxy S4 și am aplicația instalată deja de câteva zile. Când am instalat-o acum câteva zile, scopul a fost tocmai acela de a verifica daca s-a introdus suportiul swipe pentru limba română. Imediat după instalarea am verificat și suportul swipe nu exista încă. După două zile de la instalare am zis să mai verific din nou și surpriză. Tastatura Google avea suport swipe pentru limba română și limba română disponibilă în dictionare suplimentare.
      Tastatura instalată de mine este cea din link-ul postat în comentariul anterior

      • Eu nu am swipe pentru limba romana si nici dictionarul suplimentar. Sa astept cateva zile, poate mi se va sugera o actualizare...?

        • Incearca sa adaugi cateva cuvinte in dictionarul personal. Colegul meu a aratat cum se ajunge acolo , sectiunea dictionar personal o gasesti in setarile tastaturii google.
          Daca pentru noi s-a activat, nu are de ce sa nu se activeze si pentru voi. Poate in 1-2 zile

          • Trebuie descarcat dictionarul pentru limba romana. Intrati in Setari -> Limba si introducere de text. Acum apasati pe butonul setari din dreptul "Tastatura Google" si apoi Dictionare suplimentare. Daca nu aveti Romana in lista, apasati pe Actualizati. Acum veti avea in lista Romana pe care trebuie sa dati tap si sa o descarcati. Cel putin asa a fost in cazul meu. Succes!

  • tare applicatie: "This app is incompatible with your device." (Samsung Galaxy Note N7000/4.1.2)
    Any ideea cum implementez • Voice Typing pe acesta, de asemenea text to voice, in romana?

  • O folosesc deja. Funcționează perfect. Mulțumesc mult. E o sertare care a facă tastatura mai închisă la culoare sau eo iluzie optică datorată capturii video ?

    • Daca spui ca functioneaza perfect, ai swipe pentru limba romana si dictionarul suplimentar? Daca raspunsul este "da" cum l-ai activat?

    • Trebuie descarcat dictionarul pentru limba romana. Intrati in Setari -> Limba si introducere de text. Acum apasati pe butonul setari din dreptul "Tastatura Google" si apoi Dictionare suplimentare. Daca nu aveti Romana in lista, apasati pe Actualizati. Acum veti avea in lista Romana pe care trebuie sa dati tap si sa o descarcati. Cel putin asa a fost in cazul meu. Succes!

      • Am facut exact ceea ce ai mentionat dar nu-mi apare limba romana in dictionarul suprimentar. Cred ca sunt ceva probleme, altfel nu-mi explic de ce nu pot avea limba romana...

    • Nu înțeleg întrebarea !
      Eu nu am renunțat niciodată la nexus 4, LG G3 l-am avut in teste pentru o perioadă limitata.
      Nexus 4 se mișca foarte bine, nu este un telefon căruia să-i poți reproșa ceva, poate doar autonomia, in rest este un best buy chiar si in momentul asta.

Related Post

This website uses cookies.