Ștergerea datelor Facebook în siguranța – like-uri, postari, prieteni, etc

Ștergerea datelor Facebook în siguranța

În clipul de astăzi o să vedem cum putem șterge în siguranță informațiile, datele și contul Facebook, în siguranță!

Informațiile Facebook a peste 113.000 de români au ajuns la Cambridge Analytica!

Mark Zuckerberg a fost audiat zilele trecute de două ori de către senatul american cu privire la scandalul Cambridge Analytica. În urma audierilor aceștia au descoperit că la Cambridge Analytica au ajuns informațiile a peste 87 milioane de utilizatori Facebook din întreaga lume față de 50 milioane de utilizatori, cât se cunoștea anterior.
Din România au ajuns către Cambridge Analytica, informațiile a peste 113.000 de români. În urma audierilor, Facebook pune la dispoziție un link care, odată accesat, îți spune doar daca datele contului tău au ajuns sau nu la Cambridge Analytica fără ca tu să poți face ceva în acest sens.

Prin accesarea acestui link poți verifica dacă datele tale au ajuns la Cambridge Analytica:


https://m.facebook.com/help/1873665312923476?helpref=search&sr=1&query=cambridge

Cum să îți ștergi contul Facebook în siguranță

Dacă te-ai decis să o termini cu Facebook-ul și să îți ștergi contul, îți propunem următorii pași pentru liniștea ta sufletească și pentru a fi puțin “mai sigur” că nu mai există urme ale contului tău, după ștergerea acestuia.

În primul rând mergi în contul tău Facebook, Setări, General și dă click pe “Descarcă o copie”
Astfel te asiguri că vei avea o copie a tuturor datelor tale postate pe Facebook, informațiilor introduse în cont când l-ai creat, fotografii, comentarii, like-uri, clipuri video, locații vizitate.

Așteaptă e-mail de la Facebook cu link-ul de descărcare al arhivei în care vei găsi toate informațiile menționate mai sus.

Cum șterg toate like-urile, postările, prietenii, fotografiile, cum ies din toate grupurile Facebook, în masă?

După ce ne-am descărcat arhiva personală cu toate datele Facebook, putem trece la pasul următor care constă în ștergerea întregii activități pe care am avut-o pe Facebook de la crearea contului, până astăzi.

Pentru acest lucru ne vom folosi de două extensii pentru browser-ul Chrome ce ne primit să facem diferite acțiuni în masă, printr-un singur click.

Social Book Post Manager: primite ștergerea tuturor postărilor noastre și ne oferă posibilitatea de a retrage în masă, toate like-urile pe care le-am dat. Avem posibilitatea să curățăm activitatea pe ani, pe luni sau integral (de când ne-am făcut contul și până astăzi) Practic ne putem lua înapoi toate like-urile pe care le-am dat cuiva vreodată
Social Book Post Manager poate fi descărcat de aici: https://chrome.google.com/webstore/detail/social-book-post-manager/ljfidlkcmdmmibngdfikhffffdmphjae

Toolkit For Facebook by PlugEx:

permite acțiuni în masă pentru a:
– șterge toți prietenii din lista de prieteni Facebook
– ‎șterge/părăsim toate grupurile în care am intrat
– ‎șterge toate like-urile pe care le-am dat paginilor Facebook
– ‎dezabona de la toate paginile Facebook
– ‎accepta sau șterge toate cererile de prietenie
Toolkit For Facebook by PlugEx poate fi descărcat de aici: https://chrome.google.com/webstore/detail/toolkit-for-facebook/fcachklhcihfinmagjnlomehfdhndhep

Cum șterg definitiv contul Facebook?

După ce am parcurs rând pe rând toți acești pași, dacă dorim, putem șterge definitiv contul Facebook. Dacă veți căuta în Setările contului această opțiune, ați ghicit, nu o veți găsi!
În mod intenționat Facebook ascunde foarte bine această opțiune! Ca să vă faceți o idee cât de dificilă face Facebook ștergerea contului și cât de bine ascunde această opțiune, intenționat am încercat în tutorial să dau de ea și tot nu am găsit-o!
Într-un final, ca să vă ștergeți definitiv contul Facebook, va trebui să accesați direct următorul link: https://www.facebook.com/help/delete_account

ATENȚIE! După ce ați parcurs pașii de ștergere a contului, nu trebuie să vă mai autentificați (logați) pe Facebook cel puțin 2 săptămâni (și în unele cazuri chiar mai mult) În caz contrar, contul vostru se va reactiva iar Facebook va anula automat cererea voastră de ștergere a contului!

Tutorial video – Ștergerea datelor Facebook în siguranța


Adrian: Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

View Comments (5)

  • Am avut 2 conturi fb, unul este blocat. Mi-au cerut poză, le-am trimis (nu știu dacă am făcut bine că le-am trimis). Acum îmi cer un document cu poză, numele și prenumele meu, data nașterii. Nu știu ce să fac. Nici să-mi șterg contul nu pot.

  • Salut dar cum fac sa imi apara postarile vechi care reapar intr un anumit timp ca sa imi dea like si altii din lista de prieteni de la un joc spre exemplu as vrea sa le sterg de tot sa nu mai reapara data viitoare poate exista vreo setare ceva si nu imi pot da seama...

  • Ca de fiecare data Adrian un tutorial foarte bine facut extrem de documentat. Multumim pentru tot!

    Am o sugestie bineinteles pentru un nou tutorial. Daca ai face un tutorial despre cum am putea sa descarcam albume ale prietenilor de pe Facebook (Extensii in browsere) sau software

Related Post

This website uses cookies.