Sony Vegas Pro 11, tranzitii, taiere si introducerea textului in video – tutorial video

Salut prieteni,in acest tutorial voi incerca sa va prezint pe scurt functiile principale ale programului Sony Vegas Pro 11.Acesta este unul dintre programele cele mai folosite pentru editare video.Se poate folosi destul de usor,meniurile simple si intuitive ajutandu-va sa adaugati diverse efecte filmarilor voastre.Vom incerca sa va vedem cum putem taia un videoclip,adauga un efect de fade la inceputul acestuia dar si anumite tranzitii pentru o infatisare mai frumoasa.De asemenea vom trece in revista si alte abilitati ale programului foarte utile.Vom incerca in tutorialele urmatoare sa aprofundam acest program prin folosirea intensa a keyframe-urilor dar si a corectiilor de culoare.
Acest tutorial este doar o introducere in Sony Vegas Pro, va astept cu pareri pe rubrica de comentarii.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 800 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !
tutorial realizat de Alexandru Serban

 

Alex: Imi place tot ce tine de IT, in special partea de editare video si grafica si impartasesc cu placere din cunostintele mele.

View Comments (46)

    • Salut, imi poti da te rog un id de mess ceva? Am o intrebare in legatura cu sony vegas si poate stii raspunsul:D. E mai lunga povestea de accea as avea nevoie de un id .

  • Ionut:
    super tutorialul
    Si Alexandru Serban este nou pe video tutorial?

    Nu este nou, Alex a mai postat pe videotutorial.ro acum ceva vreme, are cateva tutoriale deja postate.

  • Eram sigur ca cineva din afara o sa faca acest tutorial, pentru ca, tu Cristi mmm nu prea ai rabdare sa zapacesti fiecare functie din Vegas, ca si la tutorialul cu Camtasia ai facut asa rapid cateva trucuri, cert este ca nu prea iti place sa intri in inima softului camtasia cat si sony vegas. Daca stam sa ne gandim sa facem un tutorial complet cu totul pentru Vegas ne-ia cel putin 2-3 ore sa il facem complet, si numai cine are rabdare face acest lucru sa vb 3 ore in continuu. Tu Cristi oricum te pricepi mai mult pe softuri usoare, asa am observat la tine, mic si frumos, scurt si bun. Sony Vegas are ogramada de ''blizblizuri'' care iti iau mult timp pana le reusesti, si abia apoi faci tutorialul. Salut !

  • Puteti sa prezentati intr-un tutorial viitor programul KGB Archiver, are o super arhivare transformand o imagine iso cu windows 8 de 4gb intr-o arhiva de cel mult 20 mb (dar dureza destul de mult 4-5 ore). Mi se pare un program destul de bun si cred ca multe persoane au cautat un program pentru asa ceva.

  • Felicitari deja nu mai ai emotii cand vorbesti inainte parca te "sugrumai" acum este foarte bine;) Bravo.

  • Sony Vegas Pro este un program foarte complex si bineinteles foarte bun si de aceea ar fi bine sa continuati aceasta seria de tutoriale pentru ca sunt foarte multe de aratat. Ar fi interesant corectia culorilor adica contrast, luminozitate, culoare. Multumim

  • Inainte sa te apuci sa faci acest tutorial trebuia sa metionezi ca merge doar pe vista si 7 ,in rest e ok

  • Felicit alegerea de a prezenta acest program de editare video si sper ca nu te vei opri aici caci ai putea sa faci si 10 episoade daca ti-ai dori.Aceasta versiune mai noua poate nu merge pe XP dar altele mai vechi merg. Eu zic ca e cel mai bun program in acest domeniu si cine va reusi sa-l stapaneasca in toate fuctionalitatile sale se poate considera un profesionist in editare video.Te poti juca atat cu imaginile cat si cu sunetul in foarte multe moduri si daca ai imaginatie bogata poti realiza chiar niste capodopere.SUCCES !

  • UN tutorial asteptat, va multumesc pentru ca ati realizat acest tutorial. Imi place este bine explicat. Va mai astept si cu altele tot despre Sony Vegas.

Related Post

This website uses cookies.