Soluto un soft inteligent care ne ajuta sa pornim calculatorul mult mai rapid – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial voi prezenta un soft care ne ajuta sa micsoram timpul de pornire al computerului nostru, softul se numeste Soluto si este nou nout, toata lumea probabil este stresata de timpul de pornire foarte mare a computerului, Soluto este un soft anti stress.
Soluto pleaca in startup si verifica toate softurile si serviciile ce pot ingreuna pornirea PC-ului, dupa aceea ne arata toate acele aplicatii cu detalii despre fiecare in parte, o sa avem posibilitatea de a scoate acele aplicatii din startup sau de a le intarzia pornirea.
De la rutina de instalare, layout, grafice si pana la revolutionara retea PC Genome, Soluto este un adevarat campion, chiar daca este doar in stadiu Beta, interfata si modul in care reactioneaza cu userul sunt extrem de placute ochiului, o interfata proaspata ce vine sa ne clateasca ochii incetosati de mare masa de aplicatii “urate”.
O sa spuneti ca mai sunt pe piata astfel de aplicatii, gresit, nu mai exista nicio aplicatie asemanatoare cu Soluto, o sa va convingeti dupa vizionarea tutorialului.
Pentru un startul rapid al PC-ului, Soluto este cu adevarat o aplicatie indispensabila, acest soft nu numai ca ne da sfaturi competente, dar ne si arata totul foarte clar, aplicatiile si serviciile sunt organizate pe categori de importanta, in parte de jos sunt serviciile esentiale pentru sistemul de operare la care nu putem sa umblam deloc, in partea de sus sunt aplicatiile recomandate pentru oprire iar sub acestea sunt aplicatiile pe care le putem opri optional, aici se recomanda o atentie mai mare, oricum daca ceva merge prost, se poate restaura totul la starile initiale doar printr-o apasare de buton.
PC Genome este o baza de date care se autoconstruieste pe baza informatiilor primite de la utilizatorii softului Soluto, aceasta baza de date strange informatii despre toate softurile si timpul de bootare pe diferite sisteme, astfel in timp aceasta baza de date va putea nota mai clar aplicatiile si va putea oferi utilizatorului de Soluto sfaturi super competente.
Sper sa va placa Soluto, eu am ramas impresionat inca de la prima utilizare, nu numai interfata si modul in care interactioneaza m-au impresionat, dar si utilitatea, nu e numai un soft care arata bine, este si foarte destept, un sfatuitor digital cu o experienta creata in urma folosiri bazei de date PC Genome.
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (83)

    • Cismaru Cristian eu am multe softuri in Required apps cum sa le scot nu pot ajutatima va rog Multumesc rebuie sa astept 4 min si 15 sec ca rog frumos

  • Da un program folositor,functioneaza cu 512 mb ram sau mai mult,din pacate cei care au sub 512 mb ram nu il pot folosi

    • In ziua de azi nu mai este suficienta o cantitate de 512MB memorie RAM, de ce sa te enervezi toata ziua din cauza memoriei, o memorie de 512MB costa 35 Lei, nu mi se pare o avere, 3,5 pachete cu tigari.
      Stresul este mult mai distructiv decat o gaura in buget de 35 de Lei !

      • Si daca are si el un calculator mai vechi cu SDRAM PC 133 ce poate sa faca ? Unde gaseste el un modul de 512M si la ce pret? Cred ca costa (daca ar fi sa gaseasca) cat jumatate din valoarea calculatorului sau.

        • Si daca are si el un calculator mai vechi cu SDRAM PC 133 ce poate sa faca ? Unde gaseste el un modul de 512M si la ce pret? Cred ca costa (daca ar fi sa gaseasca) cat jumatate din valoarea calculatorului sau.  


          Aceste componente sunt atat de vechi incat pot fi catalogate ca antichitati.
          Daca ai un computer atat de vechi nu cred ca are sens sa mai incerci sa imbunatatesti ceva, eu v-am spus parerea mea de multe ori.
          E mai bine sa faci un computer de la 0, decat sa faci upgrade-uri hardware.
          Nu mai aduc in discutie de ce sunt acele componenta atat de scumpe si de ce memoriile DDR 3 au ajuns mai ieftine decat cele DDR 2, cine intelege macar o picatura de economie o sa-si dea seama.
          De ce credeti ca occidentalii prefera sa darame o casa veche si sa construiasca pe acel loc una noua, in loc sa o renoveze pe cea veche?

          • Ai dreptate in ceea ce spui, dar cati au bani sa plece sa-si faca un calculator (bunicel cu piese de ultima generatie) de la zero?
            Daca ar avea omul bani nu se mai plangea el, stia ce are de facut.
            Si eu personal am o piesa antica de care nu-mi vine sa ma despart pentru
            ca merge bine si sunt multumit de el (Dell Optiplex GX 240 proc
            P-IV-2000MHz, 2x256MB RAM SDRAM HDD 160GB Ide) fiind luat second hand.

      • Buna,as vrea sa faceti un tutorial despre ''tabletele grafice''las ce se foloseste?,pt ce este?.Sau ce stiti voi despre tehnologia asta noua.Mersi

      • da costa ata dar probabil un ddr2 .Eu de exemplu mi-am cumparat un ddr cu 100 ron si nu de la magazin ci de la cineva .Pur si sumplu nu am gasit mai ieftin .Deci cei care au calc mai vechi care au ddr si placile de baza care nu suporta un procesor dual core si o placa video pci express pur si simplu nu pot sa isi imbunatateasca cum trebuie sistemele dumai daca isi cumpara altele noi.

  • Super tare e programul acesta imi pornea pc in aprope 2 min acum porneste in 58 de secunde

  • Bun tutorialul ;) La inceput ma gandeam ca e un simplu program de amenajat startup dar este mai avansata :D. As avea o intrebare chiar daca nu tine de acest soft sau tutorial : Exista soft gratuit de creat imagini :.iso" ?

    • Exista orice gratuit, numai sa cauti, avem noi un tutorial cu ImgBurn, cauta-l si tu cu motorul de cautare de pe site.
      Nici prin cap nu-ti trece ce poti gasi la noi pe site.

    • Bun tutorialul La inceput ma gandeam ca e un simplu program de amenajat startup dar este mai avansata . As avea o intrebare chiar daca nu tine de acest soft sau tutorial : Exista soft gratuit de creat imagini :.iso” ?  

      Mai intii ca sa intrebati folositi casuta de cautare.

  • Si la mine bootarea se face mai indelungata dupa start PC, am observat ca-i din cauza programelor de la imprimanta, HP.Sistem ( Amd Athlon 3500+ ( 2,2Ghz),placa de baza GIGABYTE GA-M61PM-S2, un hard 500 gb Samsung, o placa video integrata GeForce 6150 SE, si, cel mai anost , o SURSA DELUX ( noname ) de 450 W.

    Asa consider eu, caci, dupa ce instalez driverul de la HP, trebuie sa astept 1:30 min aproximativ; Antivirusul meu AVAST arata sub forma unei ERORI, ceva barat cu roshu.

    Eu va multumesc foarte mult despre acest program, o sa-l incerc cu incredere,DOMNILOR, faceti o treaba nemaipomenita pe acest site, mult succes mai departe, sa va dea Dumnezeu multa sanatate .

    As vrea sa faceti un tutorial despre KASPERSKY PURE,ce are el in plus fata de KASPERKSY INTERNET SECURITY 2010.

    Va multumesc inca o data !

    NUMAI BINE!!!!

    • sincer pure nu are multe in plus fata de kis.Nu cred ca este nevoie de un tutorial pt asta .Foarte simplu poti sa intri pe siteul lor si cred ca acolo gasesti o comparatie intre produsele lor si vezi ce are are in plus si daca acele lucruri sunt importante si utile pt tine deci le folosesti daca nu nu are nici un rost sa te gandesti la pure care este si mai scump.

  • Excelent,multumesc pentru tutorial!Parca exista un soft cu care putem seta o anumita intarziere proceselor de boot,astfel nu se "bulucesc" toate la pornire.

  • gonna try it :P chiar daca am numai cateva programe la start ii ia un minut si 15 secunde cam asa :)

  • Bun am inteles ce este cu softul asta am o intrebare puteti face voi virtualboz la full screen ?

    • Bun am inteles ce este cu softul asta am o intrebare puteti face voi virtualboz la full screen ?  

      Scrie sus in casuta de cautare din dreapta de pe marginea neagra: Cum se face share intre sistemul de operare real si cel virtual din VirtualBox si da enter, vei gasi un tutorial unde printre altele am explicat si ceea ce vrei tu sa faci!

Related Post

This website uses cookies.