Software de control la distanta gratuit si usor de folosit tightvnc – tutorial video HD

In acest tutorial video va prezentam o aplicatie gratuita de remote control (control de la distanta) al computerului, software-ul se numeste Tightvnc si este foarte apreciat datorita faptului ca este usor de folosit si mai ales free.

Acest soft este compus din doua aplicatii, prima aplicatie este Tightvnc server si trebuie lansat in pc-ul controlat, a doua aplicatie este Tightvnc viewer care se lanseaza pe computerul celui care controleaza.

Aceste componente se instaleaza in acelasi timp, dar numai cind avem nevoie de ele le lansam, fie pe rind fie simultan, deasemenea la instalare avem o optiune de a instala Tightvnc ca service in windows la fiecare pornire a pc-ului, acesata optiune ne garanteaza ca putem avea acces la un computer oricind acesta este pornit si are coneziune la net, bineinteles asta nu inseamna ca o sa aiba oricine acces, sunt citeva optiuni de securitate care fac aproape imposibila strecurarea unor persoane rau intentionate pe server.

Tightvnc este foarte usor de folosit si nu are restrictii fiind o aplicatie free 100%, fara nici un fel de obligatie financiara din partea noastra, sunt si alte companii care ne pun la dispozitie astfel de softuri ( logmein , teamviewer, radmin ), insa aceste softuri au limitari datorita faptului ca ele sunt de fapt niste versiuni “stripped down” ale unor aplicatii comerciale.

Tightvnc stie sa faca si transfer de fisiere, interfata managerului de fisiere fiind asemanatoare cu cea de la total commander, transferul se face destul de bine, trebuie sa mentionez ca eu am folosit Tightvnc pe reteaua mea interna intre desktop ( wired ) si notebook ( wireless ), insa in internet este posibil sa se miste mai incet, depinde de coneziunea voastra la internet.

Pentru a comanda pc-ul cuiva trebuie doar sa introduceti ip-ul computerului pe care vreti sa-l controlati, dupa care sa introduceti parola de protectie de pe serverul tightvnc, pe care si-o pune cel al carui computer urmeaza sa fie controlat.

La noi pe site mai puteti gasii si alte tutoriale video despre remote control sau remote asistance, hai sa nu mai lungim vorba si sa trecem direct la treaba, va doresc vizionare placuta.

Cismaru Cristian


Cristi:

View Comments (92)

  • Nene..foarte bine prezentat soft`uletul asta mititel.Cred ca ar trebui sa va apucati de asa ceva..."remote assistance"...a-ti scoate si voi un leu greu acolo...si ati scapa de comentariile genul: "am facut tot ce mi`ati spus sa fac in tutorial..dar nu mergeeee la mine"...sau de genul: "am (nu stiu) ce problema...face pleosc unitatea" :D

  • Eu am incercat mai multe program de genu acesta dar nici unul nu a functionat cu internetu de la Romtelecom(clicknet),am inteles car fi vb de ip,deoarece nu este fix...Este va rog vreo solutie sau sunt alte prog. de remote control care sa mearga la cei cu net de la (clicknet).
    Multumesc!

  • Gabriel incearca TeamViewer! la fel este un soft free,dar desigur are si o versiune comerciala,sa spus chiar si in tutorialul acesta despre el...daca nu l-ai urmarit cap coada nu am ce sa-ti fac!

  • @beb3_mykk: @beb3_mykk:
    Am observat mai multe posturi ale tale pe site-ul asta ..sincer sa fiu pe mine ma scoti din sarite cu posturile tale tampite!
    ABTINE-TE DRACU O DATA!!!!!!!!!!!!!!!! ESTI PREA ENERVANT SAU ENERVANTA ..CE DRAQ CHIAR TRE SA NE SPUI NOUA CA INCERCI TU SOFTUL ALA SI MAI ALES CA NE SPUI DUPA...BLA..BLA? INCEARCA-L SI GATA !!
    CHIAR NU-MI VINE SA CRED BAI FRATILOR CUM,UN COPIL VREA SA AJUNGA PE PRIMUL LOC IN "TOP 10 VIZITATORI,CU COMENTARII" .PAI DACA TOT VREI SA AJUNGI IN TOP, MACAR SPUNE DRAQ CEVA UTIL,O ADAUGARE CEVA O COMPLETARE ..NU TAMPENIILE TALE CA VREI SA INCERCI SI DUPAIA SA NE MAI SPUI SI CE E DE CAPUL LUI ..AOLOOOO DACA ERAM IN LOCUL TAU ,JUR CA AS FI REFUZAT NASTEREA !!
    SA MA SCUZE LUMEA ASTA PE AICI DAR CHIAR AI MERS PREA DEPARTE SI PROFITI DE BUNATATEA MODERATORULUI!!

  • lol,ma uit si eu sa vad cum este,va spun dup` aia :P :)) / glumesc evident ;)
    o metoda pt a pune subtitrare in filme avi voi face si eu , asta daca nu mi-o ia altcineva inainte :)

  • NUSTIU CUM FUNCTIONEAZA ACEST TIGHTVNC, DAR AM FOLOSIT UN PROGRAM ASEMANATOR SI SE NUMESTE LOGMEIN CU CARE MA DESCURC EXTRAORDINAR SI VILAS RECOMANDA SAL INCERCATI , ESTE IN 2 VARIANTE UNA ESTE FREE, SI POTI ACCESA UN CALCULATOR ORI UNDE AR FI EL, DOAR TREBUIE INSTALAT PROGRAMULETUL IN CALCULATORUL CARE URMEAZA A FI CONTROLAT , CU ID TAU SI O PAROLA ALEASA DE TINE , INCA CEVA CALCULATORUL CARE URMEAZA A FI CONTROLAT TREBUIE IN MOD OBLIGATORIU SA AIBA USSER SI PAROLA , SI CIND VINE VORBA CA AI UN PRIETEN CARE A PATIT CEVA PE LA AL LUI PC , TU INTRII SI REMEDIEZ PROBLEMELE DIN PC , FARA CA TU SE MERGI LA EL ,,, VOI STITI FRATILOR EU AM VENIT DOAR CU O RECOMANDARE , DESIGUR FIECARE E LIBER SA ALEAGA.
    CIT DESPRE CE FACE CRISTI SI BOBI PE ACEST SAIT , LE DAU NOTA 11, SI DACA AR FI SA LE FACEM UN PREMIU LAS DA PE CEL MAI MARE. VA DORESC MULTA SANATATE SI SPOR IN CEEA CE FACETI.

    CRISTIAN TM

  • sal,dak poate sa-mi zica careva o parere despre avast?am avira+zone alarm dar vreau sa-l incerc sa vad cum e...

Related Post

This website uses cookies.