Sharing-ul de fisiere si imprimanta intre calculatoare ce fac parte din aceeasi retea – tutorial video

Salutare tuturor, numele meu este Alexandru Serban si astazi imi fac debutul pe videotutorial.ro, sper sa va fie de folos tutorialele mele, daca aveti intrebari sau sugestii va rog sa-mi scrieti pe rubrica de comentarii.
In tutorialul de astazi am sa va prezint cum puteti transfera fisiere foarte rapid intre doua calculatoare care sunt conectate la acelasi router wireless (pe fir sau chiar wireless) adica care sunt in aceasi retea. Cristi si Adrian v-au aratat multe moduri si servicii online prin care puteti transfera fisiere intre 2 calculatoare ca :We Transfer , SSFT , Ge.tt si Sendoid.com si altele pe care le puteti gasi la categoria Internet – File Transfer.
Prin Homegroup pentru fisierele mici trebuie sa asteptati putin pentru ca trasnferul sa fie complet iar pentru fisierele mai mari trebuie sa asteptati pana sa puteti vizualiza fisierele pe cel deal doilea calculator.Daca dam share la imprimanta putem sa printam de pe cel de-al doilea pc avand imprimanta conectata la primul calculator.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 500 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !
tutorial realizat de Alexandru Serban

 

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (46)

  • Multumim ! Foarte folositor !
    Pentru XP, exista un programel, care sa faca treaba asta ?
    Am inteles bine, doar intre calculatoarele conectate la acelasi router ?
    Pentru calculatoare, in locatii diferite, care este metoda cea mai usoara, de a sherui ?
    Multumesc !

    • Pentru raspunsul la cea de a 3-a intrebare citeste textul de deasupra tutorialului (click pe cuvintele scrise cu rosu din textul de deasupra tutorialului). Ai acolo raspunsul. Sau mai poti folosi softuri de remote ca TeamViewer ori protocolul FTP. Despre toate acestea avem deja tutoriale pe site.

    • Costel:
      Multumim ! Foarte folositor !
      Pentru XP, exista un programel, care sa faca treaba asta ?
      Am inteles bine, doar intre calculatoarele conectate la acelasi router ?
      Pentru calculatoare, in locatii diferite, care este metoda cea mai usoara, de a sherui ?
      Multumesc !

      Cel mai simplu mod de a transfera fisiere este hfs(parerea mea)
      "HTTP File Server, schimbul rapid de fisiere nu a fost niciodata mai simplu" de AICI

  • Foarte tare noul coleg.Este Alexandru Serban?
    Interesanta aceasta functie.Ea ne apare si atunci cand instalam windowsul.

    • Alexandru Serban:
      Citeste descrierea tutorialului.

      Nu prea-mi ajuta ca-i stiu numele, intrebam sa vad si eu cine e, un fost prieten al echipei, un nou prieten, sau doar cineva care vrea sa ajute echipa :D

  • Felicitari pentru tutorial , l-am urmarit cu interes .Imi place ca ai explicat corect si am inteles ,asa da imi place bravoo!!!

  • Da totul e ok in w7, dar sa creezi retea intre w7 si vista sau xp se cam schimba lucrurile, ati putea face un tutorial si despre asta.
    Felicitari pt acest tutorial si mult succes in continuare.

    • PadY: Alex Serban face tutoriale si la ........

      Si ai tinut in mod expres sa ne anunti?Sau cumva crezi ca un pusti de 15 ani inceraca sa saboteze saitul?Ma indoiesc atata timp cat d-ul Cristian si d-ul ADRIAN sunt acolo..Alex nu doreste altceva decat sa lucreze alaturi de cei doi profesionisti in it-invatind in acelasi timp de la ei -si sa faca videotutoriale pentru incepatori.Imi cer scuze daca v-am ofensat..

  • Alex ma bucur pentru tine-ai reusit-Bravo.Ai facut un videotutorial frumos si bine explicat.Sa nu-i dezamagesti pe d-ul Cristian si pe d-ul Adrian-ti-au dat o sansa-sansa care au dorit-o multi..-dar dansii ti-au acordat-o tie...Mult succes..

    • daniela balan:
      Alex ma bucur pentru tine-ai reusit-Bravo.Ai facut un videotutorial frumos si bine explicat.Sa nu-i dezamagesti pe d-ul Cristian si pe d-ul Adrian-ti-au dat o sansa-sansa care au dorit-o multi..-dar dansii ti-au acordat-o tie…Mult succes..

      Nu pe noi trebuie sa ne "satisfaca", daca vizitatorii gasesc interesante si utile tutorialele realizate de Alex este ok.
      Am spus de multe ori, nu conteza foarte mult experianta, cel mai important este entuziasmul, daca o faci din placere vor simti toti asta si te vor aprecia.

      Succes Alex.

  • Anunt important:
    .
    .
    .
    .
    Daca aveti ceva de spus in legatura cu tutorialul sunteti liberi sa lasati comentarii.
    Orice comentariu care nu are legatura cu subiectul abordat sau maca pe aproape va fi sters sau bagat la spam.

Related Post

This website uses cookies.