Setarea unui router wireless pentru net de cartier net de la romtelecom si pentru net de la rds – tutorial video HD

In acest tutorial video vom prezenta configurarea sau setarea unui router wireless de la trendnet,pentru mai multe tipuri de retele net,chiar daca am folosit un router de la trendnet setarile sunt aproape asemanatoare pentru majoritatea roterelor wireless si nu numai,aceste setari sunt valabile si pentru routerele clasice(cu exceptia setarilor pentru wireless).

Tipurile de retele la care ne-am referit in tutorial sunt:

1 Reteaua de cartier care functioneaza pe baza mac-ului placilor de retea.Aceasta configuratie de retea este destul de stricta in sensul ca nu permite utilizatorului sa se conecteze la internet decit cu placa sau placile de retea inregistrate in momentul semnarii contractului,insa noi o sa ocolim aceasta chestie rigida si vom clona mac-ul unei placi de retea,cu ajutorul unei setari pe care o au majoritatea routelelor, pentru ca sa putem avea acces normal prin getaway la internet.

2 Reteaua de tip romtelecom sau clicknet care functioneaza pe baza unui modem ADSL sau ADSL+ ,aici setarile sunt destul de simple iar de multe nu este nici o problema in configurarea retelei,in tutorial eu am intimpinat o mica problema care am rezolvat-o imediat prin introducerea unor adrese DNS ce m-au ajutat sa stabilesc contactul mai rapid cu serverele romtelecom.

3 Reteaua de tip PPPoE de la RDS-RCS care este destul de usor de configurat daca esti putin atent,aici autentificarea utilizatorului se face cu “user si parola” ,date care au fost primite de fiecare utilizator in momentul semnarii contractului de servicii cu furnizorul de NET.

In acest tutorial video vom mai prezenta pe langa configurarea unei conexiuni wireless si securizarea ei,vom mai arata si cum se face un update de firmware pentru un router trendnet.

Pentru securizarea conexiunii wireless noi recomandam folosirea protocolului de criptare WPA2 care asigura o siguranta mai mare si pentru care nu exista (inca) scule de tip “aircrack” cu care poate fi penetrata o astfel de securitate wireless.

Noi am mai realizat un tutorial video despre optiunea port forwording in mai multe versiuni,atit DMZ cit si crearea de conexiuni de tip virtual server.

de Cismaru Cristian


Cristi:

View Comments (271)

  • Cristi...o mica observatie...sa stii ca nu toti cei de la RDS au la username BB1234567!!! Daca nu ma insel,si nu cred ca ma insel...acele litere sunt abrevierea orajului...eu spre exemplu am GL1234567,si in functie de oras codul de usernam incep cu alte 2 litere!!! Ti-am atras atentia pt ca in tutorial ai spus ca mereu o sa fie BB la cei de la RDS :D nu e chiar asa...sper ca nu te superi pt observatia facuta,e firesc sa gresim!

  • Si inca ceva care ma mira...ce e cu intrebarea de la "Voteaza..."? nu are nici o legatura cu ce facem aici! nu stiu...parerea mea ca nu-si are locul...mai bine faceai un sondaj referitor la linux...Sunteti de acord cu linuxul? sau care credeti ca e cel mai bun sistem de operare...nu stiu puteai intreba ceva legat de ce se vb aici!! Nu inteleg intrebarea...cumva vrea vreo chinezoaica sa te ia de barbat si nu-ti vine a crede? nu stii ce sa faci?daca sa fugi cu ea sau nu? daca e posibil asa ceva? :)) e siteul tau poti intreba ce vrei...ma rog...eram doar curios de ce acea intrebare? Sper sa nu te superi!!

  • adriane parca esti caine care vaneaza mane orice greseala cat de mik poc:D si tu JUDECATOR mai bine la name tau scrii ceva de genu JUDECATOR_ADRIAN e grele cu tine;)))) aa si app cum pot sa am si eu avatar:(????k imi facui cont pe GRavatar si degeaba:(

  • @beb3_mykk: ce ai zice daca te-as compara si eu cu un animal? dar nu ma pretez...o sa consider ca nu am vazut comentu tau...alta data ai grija la vocabular,fii mai respectuos!!!

  • @Adrian:
    Iti dai seama ca autorul acestui tutorial nu avea de unde sa sti treaba cu userul de la rds.
    Ideea este ca fiecare isi cunoaste userul si parola.

  • @boby_admin: Da am inteles,insa am facut o mica observatie,am vrut sa vin intrun fel in completare...credema ca sunt si chiar cunosc multi care habar nu au sa seteze netu de la rds si nici unde se afla useru si pass,nu au configurat niciodata netu...unii sunau la relatii clienti si veneau baietii de la interventii sa-i seteze ntu...

Related Post

This website uses cookies.