Setare router trendnet pentru port forwarding cu virtual server si dmz – tutorial video

In acest tutorial video vom seta un router wireless de la Trendnet pentru a face configuratia port forwarding prin intermediul setarilor virtual server si dmz,cu toate ca noi am folosit un router Trendnet aceste setari sunt aceleasi pe majoritatea routerelor wireless dar si a routerelor simple.

Port forwarding foloseste la crearea unei punti intre internet si computer prin intermediul routerului,acesta fiind la jumatater drumului dintre internet si computer.

Se stie ca atunci cind avem un router nu mai avem acces direct la internet,accesul la internet de acum in colo se va face prin intermediul routerului care in general filtreaza tot traficul,de aceea trebuie sa creem niste reguli in baza carora sa functioneze routerul nostru pentru a nu ne trezii proprii nostri prizonieri.

Cine are nevoie de port forwarding ?

Toti avem nevoie(daca detinem un router) de aceasta optiune mai devreme sau mai tirziu pentru :punerea online a serverelor http , ftp sau servere de mail dar nu numai,orice aplicatie care are nevoie de o conexiune bidirectionala pe un anumit port are nevoie la un moment dat de port forwarding.

Hai sa n-o mai lungim cu textul,sa trecem direct la vizionarea acestui video tutorial cu port forwarding care este primul dintr-o serie mai lunga de tutoriale video despre routere wireless si routere simple.

de Cismaru Cristian


Cristi:

View Comments (141)

  • @nae:
    Daca as avea acest router de care spui tu ,i-as face cu drag un tutorial,dar cred ca-ti dai seama ca nu putem sa facem tutoriale la toate produsele existente.
    In principiu setarile routerelor sunt asemanatoare,difera putin asezarea in meniuri,dar in rest sunt aceleasi setari.

    • Am un router Speedport w 723v typ b cu dsl.Functioneaza la o internet cu fir de la rcs-rds?

  • MULTUMESC.cred ca e bine:ip dinamic RDS-router Dlink setat DHCP cu trei ip in LAN setate clone MAC(PC+LAPTOP+SERVER)-virtual server FTP+HTTP+HTTPS enable pe adresa IP a serverului in APACHE cu nume de la NOIP si pagina web free ssl cu PHP .Merge? MULTUMESC.

  • @Gelu Andries:
    Bravo Gelu,ne bucuram cind cineva face lucruri asa complicate si chiar reuseste.
    Daca esti atent si ai rabdare poti face orice !
    Bravo ,bravo ,bravo.

  • M-am inspirat de la voi.Lucrez la pagina web(am conexiune si prin mobil)Deci se poate.Multam.Daca intru de pe laptop pe server zice ceva de security certificate ssl!inca o chestie:la router la DDNS dau enable,pun la provider no-ip cu host "nume domeniu de la no-ip" etc?Cu respect.

  • Uraaaaaaaaaa!Hai ca am reusit .Merge serverul,nu mai am probl de securitate.E simpla sa-ti faci propriul tau server acasa(nu conteaza costul curentului)Multumesc.Chiar, cum se poate ultrasecuriza?Cum fac sa nu se mai inchida calculatorul si sa ramana pe server?Dau pe hibernate? Multam.

  • Foarte misto..... dar am o intrebare cum poti sa-ti modifici ip-ul? Pt k eu vreau un ip static fiindca am un site si e foarte greu de intretinut cu un ip dinamic.....

  • @Andrei:
    Pentru chestia asta,cu schimbarea ip-ului dinamic cu unul static trebuie sa vorbesti cu providerul tau de net ca sa-ti modifice abonamentul,sa stii ca daca esti le rds o sa platesti cam mult,cam 20-30 de euro pe luna pentru un abonament cu ip static iar daca esti la romtelecom te costa 2 euro in plus pe luna.
    Eu cred ca merita,daca ai ginduri mari !

  • am cumparat de curand un router - ZyXEL p-320w....nu ma descurc cu setarea lui dar nici cu conexiunea la laptop...si desktop..ex..cablul conexiune internet intra cumva in WAn? si nterconexiunea dintre router si pc in LAN?va rog ..help..

Related Post

This website uses cookies.